Kosmetické prohřešky aneb co mě dokáže vytočit

Nevím, jestli to tak vnímají všichni, ale mě některé věci opravdu dokáží extrémně vytočit. Ptáte se co? Tu je seznam:D

* "pumpování" aplikátoru řasenky v tubě - minulý týden jsem měla to "štěstí", že si ke mě v buse sedla paní, která se potřebovala asi přemalovat. Ok, no problem, četla jsem si dál knihu. Ale když začala vztekle "pumpovat" aplikátorem v tubě řasenky, tak mě šlo rozdrapit.
Kdo to ještě stále dělá - upozornění! Pumpováním napumpuješ do řasenky přebytečný vzduch - a co dělá řasenka, když je v ní vzduch - správně, vyschne!
Prosím tedy, aby všechny jen pěkně otáčely aplikátorem v tubě (bez pumpování nahoru a dolů!!!) - tím naberete více barvy (to Vám garantuji) a ta řasenka Vám vydrží o mnoho, mnoho déle - je to vyzkoušené a sama mlátím hlavou při pomyšlení, že před 7-mi lety jsem to tak dělala i já.

* make-up, který končí s okrajem tváře - když už si dáváte make-up, rozetřete jej do ztracena a tím samozřejmě myslím i krk! Není horší pohled na holku, která má dokonalý make-up, vypadá super, ale odhrne si vlasy a z boku jde vidět, že krk a tvář má úplně jinou barvu. Kazí to dojem, nevypadá to pěkně. Stačí opravdu tak málo - ty "ostré" okraje rozmazat směrem dolů - záležitost několika sekund :)

* make-upy mají zpravidla dávkovače - stačí si tedy dát na prst malé množství, rozetřít a popř. znovu stiknout dávkovač/tubu a domáčknout další menší množství. Už jsem viděla spolubydlící na intru, která si vymáčkla takové množství, že já bych to použila min. na 3 nalíčení. Patlala a patlala...a když zjistila, že jí stále na dlani make-up zbývá, tak patlala dále a dále...už byla, s prominutím, jak maska, ale asi spokojená. Asi jsem moc šetřivá, ale nerada splachuji přebytečné množství do umyvadla nebo otírám do vatového tampónu.

* korektory mají vííííííce odstínů! Někdy si říkám, že je asi umění nalézt správný korektor co se týče barevnosti. Jinak nepochopím proč stále někdy vidím (jezdím denodenně 4x busem, tak vidím za den tolik lidí relativně zblízka, že uff) holky, které zblízka mají sice pěkný make-up, ale korektor prosvítá - nesplývá - prostě bije do očí. Zpravidla odstínů je více - takže nestyďte se v drogérii, berte testery a zkoušejte a zkoušejte. Není nic horšího jak pupáky "zakamuflované" korektorem, který je o 2 stupně tmavší než Váš make-up. A když není vhodný odstín (úplně přesný), tak raději světlý a nanášet pod make-up!

* slepence řas - říkám tomu "muší nožky" - však to tak i vypadá a možná jste i někdy v minulosti viděli obrázek, který koloval na netu, kdy si dotyčná nalepila na místo řas muší nožičky - ano, fuj a bohužel, některé z Vás tak opravdu chodí po ulicích a dobrovolně! V tomto jsem sama nenašla ten pravý grif na to, jak toho nedocílit - ale každopádně - většina řasenek je natolik "výkonných", že stačí jedna-max. 2 vsrtvy a výsledek vypadá pěkně, neslepeně. A pokud řasenka slepí takto hnusně řasy už na poprvé, tak bohužel - je čas se s ní rozloučit, protože to nebude asi moc dobrá řasenka :-(...popř. otřít přebytečné množství řasenky o tubu - i to by mělo pomoci.

* perte si štětce! - viděla jsem, opět spolubydící, štětce na pudr tak zaflákané, že na konci štětinek se utvářely takové neforemné hrudky. A tímto pudrem si spolubydlící, též s problematickou pletí jako já, každý den machlila tvář. Toto jsem se už opravdu naučila - při akné, problematické pleti, MUSÍŠ štětce čistit co nejčastěji - prý by se měly každý den, což se mi zdá už jako extrém, ale já sama mám 3 štětce - jednou za 3 týdny je vyčistím (by se člověk divil, kolik pustí barvy) a pak je střídám - každý týden jiný.


Myslím, že těch "hrůz" bych vymyslela i více - asi je do tohoto článku budu i pravidelně dopisovat, ale toto jsou asi ty největší extrémy. Přiznávám - sama jsem taky pumpovala řasenku, neprala si /když mi bylo -náct/ štětce...ale na to ostatní se snažím myslet a dodržovat to :) Zkuste i Vy a třeba budu mít méně nervů a pokušení vysvětlit jak by to mělo být/mohlo být :D

Výše uvedené berte s rezervou ;-)
A co vytáčí Vás? :D


Komentáře

  1. Tak přesně takovýhle článek mám již 3 dny rozepsaný a pořád přemýšlím co tam ještě napsat :-) DÍKY ZA TENTO TVŮJ ČLÁNEK - MLUVÍŠ MI Z DUŠE... Jen se pak prosím nezlob, až podobný článek najdeš na mém blogu :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jasné - v pohodě, nemám nic proti :) A děkuji za koment :))

      Vymazat
  2. Tento článok mi hovorí z duše :D:D všetky tieto veci nenávidím...

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím!!! :-) A není co dodat :-P Řasenkou jsem taky kdysi pumpovala, naštěstí už je to za námi ;-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I přesto, že je to dva roky starý článek, je stále stejně aktuální a sama se sebou ještě stále souhlasím :D A tak tak...já to dělala taky, asi si tím musí projít každá :D

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky