Pleťové masky od Avonu – velké porovnání


Jsem trošku maniak na pleťové masky – asi je to dané tím, že stále věřím, že najdu nějaký zázrak, který mě spasí – tedy, který spasí mojí pleť a ta se bude chovat normálně a nebude stále i přes můj věk (čerstvých 27 let) vytvářet nové a nové vyrážky, mastit se, lesknout se atd.
Proto kupuji pleťové masky relativně často, nechám se „nachytat“ téměř čímkoliv a pleťové masky od Avonu jsem si fakt oblíbila.
Jsem asi slabá, ale tyto masky opravdu můžu a ještě mě žádná vyloženě nezklamala. Jen první zmíněná. Někdy si říkám, že kdybych neměla tolik různých masek od Avonu, mohla bych si koupit nějakou pořádnou, dražší :D, ale mě opravdu tyto vyhovují. Za málo peněz, hodně muziky, takže určitě doporučuji. 



Řada Avon Naturals
Z této jsem vyzkoušela jen 3 masky –
* Vyživující pleťová maska s mlékem a medem – nic moc, nedokázala jsem ji ani dopotřebovat, voněla sice krásně (jako I všechny jiné výrobky od Avonu), ale efekt žádný. Bylo to už asi 5 let dozadu – vyhodila jsem ji z poloviny plnou (prázdnou) – nepřesvědčila mě. 2 b z 10 b.
* Hlubokočistící peelingová maska s čajovníkem a grapefruitem – moje srdcovka, která se už bohužel v této kombinaci nevyrábí. Mám doma poslední dva kousky – jeden těsně před dokončením a druhý tak z třetiny plný.
Píše se, že jde o peelingovoou masku, což mi evokuje něco co si natřu na tvář, pošmrdlám a smyju z tváře. Kdepak – jde o slupovací masku. Doba schnutí je cca 20 min., ale někdy nechám o něco déle, abych si užila ten okamžik, kdy maska je úplně uschnutá, spojená a stáhnu ji z obličeje naráz – fascinuje mě to :D
Tato maska mi vždy vyhladí tvář, ideální před nějakým významným večerem, kdy potřebuji hladkou pleť před nanášením make-upu.
A hlavně – vždy mi vyčistila pleť – netvrdím, že úplně závratně, však co bych chtěla za cca stovku Kč, ale byl zde viditelný účinek a proto jsem si jí velice oblíbila.
* Čistící slupovací maska s čajovníkem a okurkou – druhá verze, která nahradila verzi s grapefruitem. Ze začátku jsem měla obavu, protože můj domácí recept s okurkou (jakási pleťová maska, inspirovala jsem se na netu) nedopadl velice “pěkně” – malé červené pupínky a vyrážka, která se mě držela téměř týden. Proto jsem se této kombinace trošku bála, ale jak to bývá – člověk míní, Avon mění a dal nějakou akciovou cenu, kterou jsem využila :D

ALE není tak dobra jako ta původní verze – aspoň moje pleť lépe snášela grapefruit. I když netvrdím, že bych se po této s okurkou osypala – to vůbec. Jen pleť je vždy více hladká z verze s grapefruitem.

Proto grapefruit = 10 b. z 10 b. (možná se dá ještě někde “pod rukou” (= na aukro.cz/.sk) sehnat:D)

Okurka = 7 b. z 10 b. 




Řada Planet Spa
Celá řada je úžasná – kdo nevyzkoušel, může litovat. Je sice dražší než jiné výrobky od Avonu, ale se všemi výrobky jsem byla vždy spokojená. Na rozdíl od některých “levnějších” krémů od Avonu.

Postupně k vyobrazeným maskám:
* fialová = Hloubkovo čistící pleťová maska s thajským lotosem. Je fialová nejen z venku, ale i uvnitř J. Je jemně fialková při nanášení, po uschnutí je bílá. Krásně voní, což Avon maniačky nepřekvapí. Schne velice rychle – během 2 minut už jde vidět změna barvy. Na obalu je napsáno, že doba působení je 5 min., ale opět nechávám alespoň 10 min. Není slupovačka, takže žínečku do ruky a smývat – to je asi jediné minus. A ještě i to, že pleť je hladká, ale vyčištěná…hm, ne až tak jako u té s grapefruitem, viz. popis výše. Dávám proto 8 b. z 10 b.

* růžová – Vyhlazující masky na tvář s japonským saké a rýží – název je takový trošku “divoký”, aspoň já jsem si nedokázala představit, co to přesně má být. Vůně je zvláštní – fialová aj. mi voní více, ALE efekt je doslova “WAU” ;-). Nanáší se celkem ztuha, není tak “tekutá” jako ostatní masky. Člověk si s tím dá trošku práce, než nanese masku na celý obličej. Schne relativně pomaličku – na obalu je uvedena doba schnutí 20 min. – zdá se mi, že je to i trošku déle. ALE nevadí – po sloupnutí je pleť krásně napjatá, vyhlazená a efekt mi vydrží min. 3 dny. Pleť je opravdu rozzářenější – je to moje TOP maska od Avonu. 10 b. z 10 b….a to mi nepřekáží ani to nanášení a doba schnutí ;-)

* bílá – Posilňující maska na tvář s bílým čajem – příjemná, krásně voní, průhledná. Opět jde o slupovačku, což preferuji. Schne velice rychle, ale opět “oficiální” doba je 20 min. Jde jednoduše sloupnout beze zbytku a pleť je opět vyhlazená a má úplně jinou barvu ;-) Velmi příjemná, ale růžová je o trošku lepší – takže 9 b. z 10 b.

* modrá – Bahenní pleťová maska a minerály z Mrtvého moře – někde jsem četla, že toto je to pravé pro akné pleť. A ano, opravdu je, ALE nedoporučuji masku nanášet v neděli večer nebo před důležitým rande, pracovní schůzkou atd. Ona opravdu vytáhne všechen “bordel” na povrch a vždy na druhý den mám obličej samý “kráter”. Je to dané tím, že doslova píší: Obsahuje bohaté minerály ze soli a bahna Mrtvého moře, které mají skvělé detoxikační účinky a dokonale odstraňují nečistoty z těla, tím obnovují a osvěžují pleť. 
Nanáším si ji proto v pátek večer, když vím, že v sobotu se nic podstatného nebude konat – vše jde na povrch a pleť je poté fakt vyčištěna do hloubky. Je modrá a když ji mám na pleti, tak už vím jak bych vypadala, kdybych hrála v Avataru :D I náš pes se mě leká, když tu masku mám na obličeji a to jsou prý barvoslepí :D Vůně tak normal, ani úžasně příjemná, ale zase není to žádný smrad. Schne rychle – cca do 3 min. už je suchá. Doporučuji ji ponechat I 10 min, ať je viditelnější účinek. Nevýhodou je, že strašně blbě se dává dolů – dlouho předlouho se budeš zbavovat té modroty na pleti, ale výsledek stojí za to;-) A snad jen upozornění – bacha na oblečení – i z něho se to strašně špatně dává dolů. 9,5 b. z 10 b.

* zelená – Hydratační pleťová maska s olivovým olejem – začínám stárnout :D, tak proto sahám už i po hydratačních maskách, protože moje pleť si to žádá. Krásně voní, miluji vůni oliv. Je průhledná, rychle se nanáší – déle schne, až 20 min. Smyje se klasicky houbičkou a vodou. Pleť je viditelně povzbuzená, ale čekala jsem trošku více – 8 b. z 10 b.




Jen na závěr takové moje postřehy:
- preferuji masky slupovací – mám lepší pocit, když to jde vše dolů, tahem. U umývacích masek mi přijde, že ty nečistoty zůstanou na pleti, pěkně si je rozšmrdlám vodou po obličeji a celkově, že efekt není až tak výrazný. Slupovačka to vše bere pryč a efekt je, podle mě, u nich viditelnější.
- co vyhovuje jedné pleti, nemusí vyhovovat jiné – ale to je ohraná písnička. Berte to tak, že mám problematickou pleť, s akné, která se stale leskne – věřím, že když řeknu, že pro mě je nej ta růžová a modrá, tak tomu tak bude i u těch z Vás, které mají podobnou pleť ;-)
- BACHA na uzavírání AVON tub – už se mi jednou stalo, že mi polovina slupovací masky vytekla do tašky – s taškou jsem se mohla rozloučit, protože sloupnout z obličeje to jde rychle, ale dostat to z plátěné tašky – nemyslitelné. Doporučuji proto TŘÍSKNOUT ze spodu do víčka, abys měla jistotu, že tuba je uzavřená. Je to důležité – ta růžová by ti možná nevytekla, ale vyschla by, což by byla fakt škoda. Všimla jsem si, že tento “psychický” problem má více výrobků od Avonu L…ale já už jsem si zvykla na třískání do víček a opětovnou kontrolu, zda-li nic neteče ;-)


Máte I Vy nějaké zkušenosti – špatné/dobré – s Avon maskami? Doporučili by jste mi nějakou jinou, nebo nesouhlasíte s mými názory? Dejte mi vědět.
Snad to někdo dočetl až sem – kdo ano, ať se buď přidá na můj blog nebo aspoň sdílí ;) Have a good day J


Komentáře

  1. Masky od AVONu nejsou špatné - hlavně co se týče řady Planet Spa. Jak píšeš - kdo nepoznal tuto řadu nepochopí. Já jsem milovala z této řady tu samozahřívací, bohužel mi jí zrušili :-( řada naturals mi nepřijde jako zrovna super - sice je levná ale je to na kvalitě znát (bohužel na valné většině výrobků)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za koment :-) Přesně, Planet SPA stojí za to :) Je sice dražší, ale wau - a to nejen ty vůně všech těch výrobků, ale má to i nějaký ten viditelný efekt...a tu Naturals já osobně též nemusím, měla jsem i krém na obličej (totální propadák), krém na tělo (vysušoval straaaašně moc), ale na tu masku čajovník-grapefruit jsem nedala dopustit - TA opravdu slíbila co splnil marketingový tah Avonu :D...s tou okurkou se mi zdá, že to už není tak "hot", takže nevím...dál si budu kupovat asi jen už Planet Spa, když i mě zrušili oblíbený produkt :-(

      Vymazat
  2. Boží, přesně tuhle recenzi jsem potřebovala! :) Jen škoda, že nerecenzuješ slupovací s mořskými řasami, tu mám a docela bych si o ní početla, protože je podle mě naprosto nejhorší :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Díky :) Tu s mořskými řasami jsem teda prozatím neměla...ale zkouším vše možné, takže pokud je v prodeji...může někdy být :D

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky