SpaceSusi plní skládku aneb spotřebováno 19

Tak jako mě v posledním spotřebováno (článek tu) překvapilo, že se ve spotřebovaných produktech neobjevila zubní pasta a šampón, tak rychlý pohled na prázdné obaly od kosmetiky vše vysvětlí :D Tak nějak došlo ke spotřebování po sepsání článku...a to jeden produkt oficiálně na fotce není, protože je bezobalový, ale zmíním jej ;-)

Jdeme na to :)


Začnu zubními pastami. Tuto žlutou Be You (Rising star) od Curaproxu jsem měla v časopisu. Resp. časopis jsem si koupila jen kvůli tomu, že tam byla přiložena v plném balení. Ona je totiž jinak celkem dost drahá... ehm. 

Jako správná bývalá kosmetická blogerka jsem si říkala, že prostě zhodnotím jak (ne)funguje a jak je zbytečně drahá apod. :D První použití takové i tak nějak bylo, že jsem si říkala, že je to nějaká slabota. Přišlo mi, že vůbec nečistí a celkově málo pění. Ale zvykla jsem si na ní a to až tak, že se stala mojí oblíbenou. Dokonce mi přišly zuby i trošku bělejší. A hlavně - už delší dobu jsem se potýkala s povlakem na jazyku a při čištění touto pastou se výrazně zredukoval a nebylo potřebné jej stírat každý den, jako jsem to dělala předtím, ale řekněme, že stačilo i jednou za 5 dní :) Jo, kdo nezažil nepochopí :D Koupila jsem si jí znovu - ale tentokrát růžovou. Jinak ony jsou v různých barvách, ale účinek mají vždy stejný - jen mají různé příchutě :)

Skvělá, ale teda drahá.

S dětskými pastami tak nějak tápu. Když si přečtu někde pořádně složení, tak to nechci dětem dávat :D Pak koupím nějakou přírodní, která našim dětem prostě nějak nepomáhá. Ony mají strašně vysokou kazivost zubů, takže drhneme stále, ale i tak nemají zoubky ukázkové, bohužel. Tato Vademecum dětská zubní pasta jim chutnala, nebyla moc drahá, ale přišlo mi, že byla slabá. Asi raději Elmex, ten nám vyhovoval asi nejvíce a kazivost zubů se v té době zmírnila. 

A návrat k Parodontaxu, který jsem kdysi používala několik let, ale pak jsem zjistila, že to prý není pasta vhodná na každodenní několikaroční používání. Je moc abrazivní (člověk sice má pocit, že vyčistí, ale vlastně tak trošku ničí sklovinu). Možná se za tu dobu už změnilo složení a já nevím proč jsem si koupila tuto bez fluoridu (omylem). Takže příště s fluoridem a kdo má problém s krvácením dásní, tak naklušte na dentální hygienu, kupte si mezizubní kartáček a čistěte mezizubní prostory. Krvácení dásní se do týdne, max. dvou zastaví, pokud to nemáte úplně v katastrofálním stavu. Je pěkné, že toto všechno vím, ale sama to někdy podcením :)) A Paradontax používám spíš tak jako doplňující starostlivost spíš při večerním čištění zubů. 

Jsem totiž asi "divná", ale ráno používám jednu a večer druhou zubní pastu. Kdo to má taky tak? :D 

V rychlosti 3 moje stálice, které se ve spotřebováno na tomto blogu už několikrát objevily. Skoro v každém se objeví pěna na holení Balea - kdo nevyzkoušel, prohloupil :D Prostě za ty peníze je to tak akorát poměr výkon-výdrž, vše funguje jak má :))

Rexona je pro mně osvědčená a nejraději mám opravdu Rexonu a Dove. Nic jiné mi nevyhovuje. Co se týče pocení, tak moc mi nezabírá, uvidíme jak to bude když se právě vracím do pracovního života, kde se budu potit možná méně jak při nahánění dětí, ale dětem je jedno jestli voním nebo ... :D Možná budu hledat jiné alternativy časem. 

Anti-Chute stimulující šampón od Yves Rocher je jeden z nejlepších šampónů na moje vlasy, které jsou sice celkem husté, ale extrémně jemné. Mastící, věčně padající a se seboreou (a lupy). Tento šampón používám už od prvního porodu pravidelně, sem tam vyměním za jiný (musím, dlouhodobě mi nevyhovuje ani tento, vždy jsem musela šampóny střídat, long story :D) a vracím se k němu stále. Už mě čeká další balení. Vlasy po něm opravdu rychleji rostou, dokonce dorůstají i ty malé pidi svině co létají kolem čela :D Na bylinkovou (vůně zpařeného sena, jak se vyjádřil manžel :D) vůni se dá zvyknout. Skvělý! 

Mezitím jsem spotřebovala i Musk tuhý šampón na citlivou pokožku (obal mi vyhodili děti nebo manžel :D) - měla jsem to větší, dražší balení, ale vydržel neskutečně dlouho. Tentokrát jsem nezvládla počítat všechna použití, ale 20 jich bylo určitě. Přišel mi nekonečný :) A vždy mě u těchto šampónů baví jejich pěnivost (která je skvělá) a ten pocit dokonale čistých vlasů (vržou). Trošku horší je to s rozlétaností vlasů (přijdou mi takové více ... "natural"). Ale super, určitě ještě do tuhého šampónu půjdu a rozhodně doporučuji :)


Princezničkový šampón na dětské vlásky z DM voněl úžasně, ale nic pro citlivky. Je to opět takový produkt z DM drogérie, který úplně nenadchne, ale zase nezruinuje peněženku. A potěší malé slečny. Aktuálně už mají jiný, toto balení už nehledejte (já hledala, marně :D). 

Tekuté mýdlo Balea je naším věrným společníkem - je jediné, které mi totálně nevyžere ruce, i když v zimě mi to dělají asi všechny mýdla (nejen tekutá). Ale za tu cenu je to ok - my zase tolik tekutého nepoužíváme, jen dcery to preferují, ale snad i je to časem přejde. 

A krém na ruce Manufaktura se tu objeví taktéž skoro vždy. Jsou moje nejoblíbenější - všechny podobné účinkem (stále mi ale nejvíc vyhovoval ten z řady s růží a vřídelní solí) - nelepkají, rychle se vstřebávají, nádherně voní a vydrží dlouho. Budu kupovat stále. Teď je nová limitka s jablíčkem a mandlemi, tak předpokládám, že zase koupím :D


****

Tak a příště si dáme výroční 20té spotřebováno a asi bude poslední :) 

A nebo to ještě někoho zajímá? ;-)


Komentáře

  1. Rexonu také používám už nekolik let. A sehnat dobrou zubní pastu nejen pro děti je někdy velký problém :(

    Produkty značky Fit-day

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky