SpaceSusi plní skládku aneb spotřebováno 16

V poslední části "spotřebováno" jsem se plácala pochvalně po ramenou, že jaká jsem dobrá, že tak málo spotřebuji. A hle - stačily zhruba 2 měsíce a já nasbírala v koupelně toto :D


Stále nejsem pyšná na to kolik toho spotřebuji - myslím ale, že oproti některým blogerkám, které dělají tento formát článků/videí jsem na tom ještě celkem dobře. A nebo ne? :)
Samozřejmě produkty byly rozpoužívané, tedy nespotřebovala jsem je všechny v celém obsahu během 2 měsíců. Některé jsem doma měla dokonce i rok, dva :D 


Na začátku hned můj víceméně oblíbenec a taková stálice - antiperspirant Rexona. Nestojí moc, příjemně voní, v zimě celkem pomáhá, v létě skoro vůbec :D Ale mě nepomáhá v tomto asi nic - více to budu určitě řešit zase v pracovním procesu. Ale je fajn. Mám doma další.
Zpevňující péče na poprsí a dekolt od Dermacolu byl takový úlet kupovaný už asi v druhém těhotenství, kdy jsem ho použila asi 2x! :D Teď jsem ho, po skončení kojení, dojela a teda - slabota. Nic to nedělalo, spíš to lepilo (ne nebyl ještě pokažený :D) a to je tak vše. Na takové produkty už nějak nevěřím.
Péče po holení od Baley stála strašně málo (u nás snad okolo eura), ale taky žádný zázrak to nebyl. Prostě lepkavější tělové mléko. Nevšimla jsem si, že by mi po něm třeba zmizly pupínky, které se mi pravidelně vyhážou po příliš častém holení. Neurazilo, ale ani nenadchlo.
Pěna na holení od Baley je u mě taková jistota, ale tato mě teda moc nebavila. Nějak jí tam bylo málo a vůně mi nebyla příjemná. No ale za tu cenu může být :)

Bi-Oil (nebo chcete-li Bio-Oil) je tolik propagovaný olejíček, který má dělat v podstatě zázraky. Já ho dostala na testování od elnino.cz už v zimě a nebyla jsem schopná si do dnešního dne udělat na něj závěr a dopsat recenzi. Proč? Protože já prostě nějak nevím, co má jako dělat - mně nedělal s jizvami a striemi asi nic. Snad jen nepatrně je zesvětlal, ale nejsem si jistá, jestli k tomu nedošlo vlastně přirozeně s časem, který plyne od druhého porodu (kdy se mi udělaly výrazně více jak po prvním tehotenství). Co ale musím pochválit je, že vydržel (i tento maličký) strašně dlouho. Fakt že mega dlouho - vždy ho ubylo jen pidi množství. Za mě asi tolik, že pokud si s ním chcete fakt masírovat dané místo denodenně pravidelně, tak zkuste. Ale pokud jste s tím masírováním takový lajdák jako jsem já, tak vás nespasí :))
Možná lépe bude působit jako prevence před vytvořením strií v těhotenství než řešit jejich spásu poté :D 
Krém na ruce od Manufaktury je u nás doma takovou nezbytností, stálicí a vždy musí být po ruce. Tento je ze stálé nabídky (nejedná se o limitovanou edici, která se po cca půl roce přestane prodávat) a jeho vůně je absolutním požitkem. Je skvělý, rychle se vstřebává a zanechává za sebou příjemnou vůni. Navíc nelepí. Mám ho ráda.


Ústní voda Alverde (DM drogérie) byla spíše takovým pokusem najít něco porovnatelné s 2x tak drahou ústní vodou od Manufaktury. Hledala jsem produkt, který bude mít podobné složení (co se týče rostlin jako šalvěj, neorientuji se ve složení natolik, abych dokázala porovnat ostatní složky) a bude šetrná a vhodná případně i pro děti. No pro děti tato od Alverde zrovna není a kdo vyzkouší Manufakturu ústní vodu, tak mu tato bude připadat dost o ničem :) To je tisíc a jedno.
Ta od Manufaktury má opravdu silnou výraznou chuť, ale snese jí i naše 4-letá (je od 3 let). Já si s ní kloktám vždy, když mám pocit, že mě škrábe v krku a pomáhá podobně jak kdysi Stopangin :)
Ta od Alverde není špatná na takové rychlé večerní propláchnutí, ale opravdu mám lepší pocit v ústech po té od Manufaktury.


Po několika letech jsem vyzkoušela jiné vatové polštárky - konkrétně tyto od Cien z Lidlu - a jsou dobré. Překvapivě fakt hodně. Stále jsem totiž kupovala jen ty z DMky a ty se trošku pokazily, protože se začínají nějak více trhat. Takže možná přesedlám na tyto z Lidlu - i cenově vycházejí trošku lépe.
Výživný krém Baby Senstitive jsem kupovala naší starší dceři, která trpí na atopický ekzém (hlavně v zimě, teď byl celkem pokoj). Byl celkem fajn, ale zase extrémní zázraky nečekejte - resp. naše dcera nemá ten atopák úplně katastrofální (jak jsem viděla, že by mohl být), spíše jí trápí sem tam suchá místa na nohách a teda ruce - ty má v zimě v hrozném hrozném stavu. ALE - štípal! Pěkně prosím když jsem dceru natřela na tvářích, tak řvala jak tur :D Prý štípal a moc. Na ruce jsem se ani neodvážila natřít - radši :D Tak jsem ho nakonec dojela já :)
Zklidňující pleťová voda Sedmikráska je jedním z mých oblíbených produktů od Manufaktury. Příjemně voní (mně tato vůně sedmikráskové řady opravdu přirostla k srdci), dočistí, ale je zase pravda, že nějaké extrémní zázraky s pletí nedělá. Ale bránit se jí v budoucnu nebudu, jen stále je za mě TOP asi ta okurková micelárka :)


Sprchový gel a šampón z fialkové edice Manufaktury z minulého jara/léta (recenze) mě nenadchl už při prvním testování a moje dojmy byly víceméně stejně po celou dobu, možná i trošku se zhoršily. Ke konci mě po něm strašně svědělo tělo. Až tak "štípalo". A ta vůně? Ne. Nejdříve mi přišla zajímavá, trochu retro a nostalgická. Po čase jsem jí vůbec nemohla přijít na "chuť". Za mě toto určitě nebylo moc podařené a to mám Manufakturu fakt moc ráda. To víte, ne? :)
Sprchový gel Yves Rocher s anýzem a čímsi (nechce se mi to dohledávat, sorry :D) byl příjemně hořko-sladký a tak dobrý, jako jsou jejich sprcháče. Ne úplně zázrak, ale šetrnější jak k tělu, tak přírodě (aspoň trošku a i to se počítá) a aspoň nevysušuje :) Resp. ne moc :D Ty jejich sprcháče mám ráda, ale spíše v jarně-letním období. V zimě mě některé z nich vysušují.

Co by to bylo za spotřebovance, kdyby tu nebyl šampón. Právě jsem dojela bylinný šampón od Manufaktury (recenze). Měla jsem ho asi už potřetí a pravidelně jej střídám se šampóny o Yves Rocher. Proč? Protože mám seboreu a moje pokožka hlavy prostě lépe reaguje, když šampóny (s šetrnějším složení, tedy bez silikonů hlavně) střídám. Zpravidla ke konci používání jednoho typu šampónu mám i tak už problémy, že pokožka svědí častěji. No teď v létě to bylo celkem fajn. Fakt se "těším" na zimní nosení čepic :-/
A maska na vlasy z pivní edice od Manufaktury (recenze) je celkem příjemný produkt. Krásně vlasy vyhladí, jen jsem měla trošku pocit, že se rychleji zmastily. Nově má tato maska (a celá pivní řada) vylepšené složení, takže i přesto, že zase jsem nehýkala nadšením, když jsem jí používala, tak možná do této masky ještě jednou půjdu...:)

 *****

A je to :) Dnes se mi to psalo samo a vím, že někteří máte tyto články u mě nejraději, tak pište do komentů Vaše zkušenosti s danými produkty...  ;)
A třeba i to, jestli snižujete množství kosmetiky a odpadů ve vaší domácnosti :)

Komentáře

  1. Není to tak hrozný! :D Já toho mám teda víc.. ale poslední dobou se taky snažím snižovat! Fakt :D Jinak já Bi-Oil používám už roky na jizvy, teď jsem ho používala i v těhu a bříško mám bez strií.. za to místa okolo, která jsem já chytrá nenatírala, jsou strií plné.. No jo, tak teď používám dál, aby aspoň zesvětlaly, když nic jiného.. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ustnu vodu Alverde mam rada. Kupujem pravidelne.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky