SpaceSusi plní skládku aneb spotřebováno 15

Už jsem nechtěla podobný typ článků přidávat. Ono taky - od začátku roka jsem přidala asi 4 články, takže na tento obsáhlý ze sekce "spotřebováno" fakt nebyl čas, ani chuť, ani nálada :)
Naštěstí (pro vás! :D) jsem perfekcionista a když už ten "odpad" (prázdné obaly) mám stále doma (ze zvyku to nevyhazuju), tak proč se o tom ještě nezmínit.
Rovnou píšu, že obaly jsem před focením neumyla a něco se mi vylilo, takže ano - nezdá se vám to - jsou opravdu trošku opatlané :D
A bude to rychlovka jo?


Začnu hydratační micelární vodou od Manufaktury Okurka (recenze), která je určena spíše na mastnou pleť. Skvělá, příjemně osvěží, až spotřebuju jejich růžovou vodu a sedmikráskovou, kterou používám teď, tak si půjdu znovu pro tuto okurku :)
Rexona antiperspirant je u mě už taková klasika - tento nebo Nivea si kupuju pravidelně. Jestli zabírá? Hm, v extrémních podmínkách oblékání jednoho dítěte, které zgumovatí mezi dveřmi, kdy druhé už leze oblečené ze schodů a sotva to ještě zvládá a řve, že je mu teplo a chce ven...ani ne :D Ale voní příjemně. Více budu zase řešit ochranu proti pocení za rok až se vrátím do práce...
Jemná olejová odličovací emulze (recenze) - byla fajn, ale nakonec mi až tak nevyhovovala. Myslím, že je určena spíše pro suchší typ pleti a ne pro pleť mastnou. Odlíčí dostatečně, ale ne dokonale. A vlastně vůbec nevím, jestli se ještě prodává - nějak jsem jí nenašla na e-shopu.
Anti-aging sérum od Manufaktury (recenze) bylo skvělé - změny byly viditelné. Netvrdím, že vás zbaví vrásek (to ostatně nic, proboha stárněte s grácií a neřešte to tak! :)), ale pleť byla vypnutější, měla hezčí tón pleti (sjednocený), takže nevylučuji, že si znovu pořídím :)
A hlavně - vydrželo snad sto let :D


Povaloval se mi doma ještě Avon produkt (což už je s podivem) - tělové máslo z řady Planet Spa a vůně sice krásná, hydratace fajn, ale vlastně mě vůbec nebavilo :D
Víc mě bavilo tělové mléko Yves Rocher - toto je u mě taková jistota. Nejsou extrémně hydratační, ale mají úžasné vůně a dobře se roztírají a vstřebávají. Podle mě ani nestojí až tak moc (ubývají jakoby pomaleji).
Krémy na ruce spotřebovány (spíš dopotřebovány - mám jich otevřených asi 7 :D) dva - oba od Manufaktury z limitovaných edicí. Oba skvělé - lepší jablko, ale vlastně co na tom záleží, když už ani jeden se nedá koupit ne? :D Ale krémy na ruce od Manufaktury jsou u mě TOP všeobecně.
Nějaké "zeštíhlující" sérum od Yves Rocher, které jsem dostala z věrnostního programu. No šunky mi to nevyhladilo, břicho nezmenšilo. A já tomu vlastně ani nevěřila ne...
Podobně jako zeštíhlující gel proti celulitide od Dermacolu. Byl dobrý, byl příjemný, možná malinko něco se stehny dělal, ale fakt malinko. Co si budeme...kdo se nehýbe, ten tu celulitidu bude mít stále. A dost často i ten, kdo se hýbe.. bohužel :D I naše mladší dcera (necelé dva roky) jí má :D


Vlasy a šampóny. To je u mě nekonečný příběh hledání toho pravého. Vždy když si už myslím, že jsem něco objevila, tak mě začne produkt tak jako tak svědět a dráždit pokožku. Mám totiž seboreu, takže si celkem vybírám. Proto volím alespoň složení šetrnější.
Tyto šampóny od Yves Rocher snáším. Celkem dobře. Většinou mě začnou dráždit až ke konci balení a to mi zpravidla stačí přejít na jiný produkt, jinou značku a po čase se zase vrátit. Divné, ale už mám odsledované, že u mě to takto funguje :D
Z těchto dvou je lepší ten Anti-chute šampón - u něj mi opravdu přišlo, že pomáhal na to, aby vlasy dorůstaly (i ty pidi, které nikdy nedorostou :D). Ten na objem je lepší používat i s jejich kondicionérem a společně udělají fakt parádní objem i na zplihlých vlasech, které dost často mám já :) Ten mi ale seboreu dráždí výrazněji, takže ti, kteří mají podobný problém, raději pozor.
Maska na vlasy z Baley neudělala s mými vlasy nic. Byla opravdu slabá, trošku vyhladila, "zmastila" a to bylo tak vše :D 


Zubní péči věnuju v posledních letech hodně času z jednoduchého důvodu - kvůli těhotenstvím. Dcery mě "obraly" o vápník a to se podepsalo na tom, že mám v posledních letech větší kazivost zubů (a to je teda peněz...). Na druhou stranu hledám i něco se šetrnějším složením. Elmex používám hlavně večer, po celém dni a někdy si máznu zuby i Elmex gelem (až nyní, co jsem dokojila druhou dceru, během těhotenství a kojení se nesmí používat).
Lavera zubní pasta má krásné složení a nestála ani moc, ale zase...je to nezvyk, že vám v ústech nic nepění a je to takové nijaké. Ale možná se k ní vrátím - no nějak jsem k ní neměla takovou důvěru a fakt radši používala ráno tuto a večer Elmex :D
Meridol jsme někde dostali vzorek - byla velmi dobrá. No ale největším překvapením je ta Biomed pasta, která má nejen skvělé šetrné složení (s kokosovým olejem), ale fakt bělí zuby. Ne extrémně, ale rozdíl vidím. Ne trvalý, ale po vyčištění touto pastou jsou zuby vždy bělejší. Pak když si zuby vyčistím Elmexkou, tak mi zase přijdou takové jako předtím... nechápu :D


Sprchové gely jsou asi jedna z mých posledních neřestí, co se týče kosmetiky. Dost se totiž omezuju a spcháče si zatím nějak nedokážu odepřít. Ale přísahám, že se snažím a všechny byly rozpoužívané už i rok-dva, takže ne, že jsem jich spotřebovala tolik naráz.
Sprcháče z Manufaktury jsou pro mě TOPka, protože mě po nich nesvědí tělo a mají navíc příjemné vůně. Z těchto 4 ale nedokážu vybrat favorita - každý má něco do sebe, ale asi přeci jen tu Sedmikrásku (recenze) bych si koupila klidně znovu, protože ten mi vyhovoval i na moje vlasy. A ten mátový je ideál v létě na takové "ochlazení", v zimě při rýmě na proražení nosu :D Fakt :)
Yves Rocher sprcháč byl fajn, ale třeba zrovna tento mě mírně vysušoval. 


Blížíme se do finále. Avon cosi do koupele - hrůza hrůzoucí. Vysušená jsem byla jak rozinka :D Pane bože, Avon nikdy víc! Hele, zase sprcháč? Nějak jsem myslela, že to bylo tělové mléko a on sprcháč - od Baley. Neurazil, nenadchl, vůně ale krásná. No škrabala jsem se. 
Lactacyd používám už hodně let - ne každý den. To se prý ani nemá. Ale tento neparfumovaný mi nědělá žádné "neplechy" a jsou dny, kdy je prostě fajn ho použít :)
Tekuté mýdlo od Baley kupujeme víceméně stále - v zimě mám ruce vysušené, ale ne moc. V létě ok. Dcera ho ale nemůže - má atopický ekzém a teda té to dráždí pokožku neskutečně :( 


Dětské okénko - kdo nemá děti, klidně ať přeskočí na závěr :)
Pěny do koupele má DMka skvělé - úžasně voní i pění, jen atopiky vysušují. V zimě to Sandře hodně omezujeme - vlastně to nemá pěnu skoro vůbec. Jinak se míní uškrábat. 
Čistící olej na zadeček Onclé je úžasný! (recenze) Jako to je něco co doporučuji všem maminkám kojenců, kteří se "prosírají" ještě skrz na skrz :D Olejíček pomůže aby se vše setřelo lehce, bez dření a klidně bez použití vlhčených ubrousků, které jsou teď celkem hodně oblíbené. Stačí obyčejná gázička, případně látková plínka. Navíc olej ošetří zadeček. Fakt paráda a vydržel strašně dlouho :)
Vychytávka pro děti je Lacalut modrá ústní voda - vypláchnou si s ní ústa a vidí, kde mají plak. To je vlastně nejen pro děti :)
Sprcháč z DMky s hvězdičkami byl fajn, jen si zpětně říkám, kdo ví z čeho byly ty hvězdičky, že se nerozpouštěly ve vodě :-/ 
Intim gel Frais Monde pro děti (recenze) je skvělý. Já si pamatuju, že "za nás" se používalo obyč mýdlo. Myslím, že asi radši intim gel než to. Sandra spokojená, my taky :)
Šampón Frais Monde (recenze) skvělý pro děti se seboreou, které se můžou uškrábat. Sandra neměla vůbec žádný problém - snad jen s tím, že jí smrděl (voní/smrdí bylinkově, což děti odrazuje) :)
A zlatý grál na ruce atopika - tekuté mýdlo na ruce Frosh je jediné, které Sandře v zimě ty její atopické ruce úplně nezničí. I tak jej nemůže používat stále, ale všechny ostatní jí dělaly jinou neplechu. 

******

Suma sumárum. Ne, vlastně se mi to nechce počítat :D
ALE sama vidím posun v určitém omezení produktů - za téměř rok (!!!! - poslední spotřebováno bylo 22.7.2018!) je tu jeden antiperspirant (dobře, akorát dnes jsem spotřebovala druhý :D), žádný parfém, žádný krém na tvář, dvě menší telová mléka.

Na co si sama chci dát pozor je, že omezím spotřebu sprchových gelů. Vlastně to už omezuji - zjistila jsem, že klidně použiju každé druhé sprchování a vůbec to ničemu nepřekáží :D

Mým cílem je omezit jak množství kosmetiky, kterou na sebe plácám, tak samozřejmě počet obalů a celkově počet zbytečných zásob. 

Myslím, že se mi to už trošku daří, nemyslíte?
Kolik toho spotřebujete vy třeba za měsíc? Hm?
A třídíte pak obaly?! :)

Komentáře

  1. YR šampon mi také pomáhal, méně mi padaly vlasy. Sprcháče Manufaktura jsou fajn, ale vadí mi ta příliš řídká konzistence.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Ale citatelia - minimalne teda ja :-), by iste chceli taketo clanky i v buducnosti :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky