Tip na dárky, které potěší každého - na poslední chvíli!

Chtěla jsem napsat pěkně začátkem prosince tipy na dárky. Zmínit (promyšleně) vše možné i nemožné jak pro děti, tak muže i ženy. Nakonec je pár dní do vánoc a já chci aspoň některé tipy zmínit - prostě proto, že VÍM, že tyto produkty mají úspěch (my už je máme).
Tak třeba se někdo ještě na poslední chvíli inspiruje... i když doufám a věřím, že dárky už máte dávno pořešené! :))

Pro ženy:
Jistotou je:
- oleje od Renovality - koupit nějaký "pro všechny" (typy pleti - arganový) + třeba squalan a je vystarané. Nedoporučuji anticelulitidový :D (to by mohlo urazit...i když si myslím, že celulitidu má každá :D) A nebo si rovnou vyberte z jejich balíčků TU.
- kosmetika Yves Rocher - vypadá luxusně, složení je lepší jak u běžné drogérkové kosmetiky a pěkně vám to na prodejně zabalí :)
- Manufaktura - nedám na ní dopustit a myslím, že i cokoliv od Manufaktury - sprchový gel + krém na ruce a třeba sůl do koupele - musí potěšit každou ženu, přítelkyni, sestru, maminku, tchýni, kolegyni...

Pro muže:
- přinejhorším vždy kosmetika to jistí - já jsem takový "zastánce" toho, že když už nevím co, tak muži se prostě musí holit všichni, takže kosmetika na holení (pěna, voda po holení, balzám po holení atd.) se hodí každému + třeba nějaký produkt 2v1 (sprcháč a šampón) a je vystarané. Tu bych doporučila opět Manufakturu - mají i řadu pro muže (psala jsem o ní tu). Manžel už jinou kosmetiku nepoužívá.

Pro děti:
- jistotou je lego, různé stavebnice a kostky (bez ohledu na pohlaví). Když už vás nic jiného nenapadne (co dát třeba svým neteřím nebo synovcům), tak s tímto nešlápnete vedle. Lego je ale finančně náročnější a pokud nemáte dosud děti může vás cena zaskočit :) Pro menší děti dřevené kostky, pro větší spíš stavebnice nebo kuličkové dráhy - my máme třeba Hubelino a je fakt super :) Stavebnice navíc rozvíjejí kreativitu dítěte, jeho představivost, výdrž (při stavění) a nervy :D, takže není o čem.
- holky pak potěší (v jakémkoliv věku, ale hlavně ve věku 2,5-tipuji 6 let) vše růžové - ideálně do vlasů - sponky, čelenky, korálky a různé sady na navlékání. Ale i růžové bloky, lepítka do bloků, pastelky a třeba razítka :) Případně panenky a Barbie, i když upřímně - u nás zase až tak moc nefrčí (spíše to výše uvedené).
- u kluků si nejsem jistá (přeci jen "to" doma nevedeme :D), ale od sousedky vím, že její syn miluje auta. Stále. Jakékoliv. Všech barev. Velikostí. Druhů. A k tomu garáže a nebo pak vláčkodráhy.

Knihy jsou samostatnou kapitolou - jsou, podle mě, velmi oblíbeným dárkem, ALE samozřejmě pouze pro ty,  kteří aspoň sem tam nějakou knihu přečtou.
Pokud neznáte vyloženě oblíbený žánr osoby, které chcete dárek koupit, tak určitě jen tak "nezkoušejte". Pokud je to knihomol, tak může mít knihu buď už doma a nebo dávno přečtenou z knihovny třeba :)
Potom je vhodnější kupovat něco ze zajímavých novinek v daném roce (menší pravděpodobnost, že se trefíte do něčeho, co daná osoba už četla). A třeba zkuste koupit knihu, která je taková "pro všechny". Mě osobně se moc líbila kniha Velmi osobní kniha o zdraví od M. Slimákové. Podle mě potěší snad každou ženu :)

Pro děti je knih taky milión - u nás ale, překvapivě, nejvíce frčí knihy okénkové (nejčastěji od vydavatelství Svojtka, ty jsou fakt super!) a pak takové ty sešity s nálepkami. Knihy s příběhy zatím u nás moc nejsou v oblibě - snad jedině ty klasické pohádky jako Sněhurka, Karkulka apod. Takže i to může být tip - koupit pěknou knihu s klasickými pohádkami :)

Když už nevíte kudy kam, tak dárkové poukazy většinou potěší - samozřejmě měly by být na takové ty oblíbené věci jako třeba:
- poukaz na večeři v místní restauraci
- poukaz na kosmetiku poblíž domu obdarované 
- poukaz na nákup kosmetiky a nebo oblíbeném obchodu s oblečením (dá se koupit v mnoha obchodech, stačí se zeptat u pokladny)
- poukaz na rodinné focení (tip pro manžely! :D)
apod. 

Babičkám a dědečkům, kteří nic nechtějí (jak vyhlašují) se někdy hůře kupuje - já to proto řeším nákupem věcí "nezbytných" - tedy něco, co vím, že užijí - jako kávu, čaj, gel na klouby, případně nový hrnek, když jim děti nějaký nedávno rozbili :D, fotky vnoučat v obálce a kalendáře :)

Co raději nekupovat, pokud si nejste na 100% jistí, že to daná osoba chce:
- oblečení (pokud nejste máma, která to kupuje dětem samozřejmě :D)
- parfémy (jen pokud osoba používá "100 let" jeden, tak můžete dokoupit zásoby)
- dárkovou kazetu "na slepo" - tedy pokud si nejste jistí, že daná osoba nemá lupy, tak nekupujte třeba dárkovou kazetu se šampónem a péčí o vlasy s lupy. Já tak už pár dárkových kazet dostala...vždy dost mimo, bohužel. Takže když už - tak spíš neutrál jako tělové mléko a krém na ruce - to je takové, že využije každý bez ohledu na značku a bez ohledu na typ pleti :)
- pitomosti - absolutně nechápu jak někdo může kupovat třeba nějaké dekorační předměty (to ať si každý koupí sám ne, podle vkusu) nebo snad nějaké "rádoby vtipné" věci, na kterých se člověk možná zasměje, ale pak leží jen někde zahrabané v skřini - případně hned putují dál/vyhodí se. 
- zvířata!!! Pane bože, ať vás to ani nenapadne! Osobně si myslím, že zvířátko může přijít do domácnosti kdykoliv - ne na Štědrý den. 

Snad jsem někomu, ještě takto na poslední chvíli, pomohla :) 
Osobně si myslím, že nakupování dárků není až taková tragédie. Možná je to ale mojí povahou, kdy si hodně všímám náznaků (co, kdo zmíní, co má za kosmetiku v koupelně apod. :D) v průběhu roka. A hlavně - nakupuji průběžně - první dárky jsem měla tento rok už v dubnu :D (pro děti) Ono, když víte, že něco budete těm dětem stejně chtít koupit a je na to zrovna akce...tak těch pár měsíců ve skříni to na ně počká :) A ušetříte :) 

Ještě rychlý tip, jak ušetřit na nákupech - nakupovat přes cashback portály - třeba plnapenezenka.cz (plnapenazenka.sk). To už ale asi tento rok (při koupi vánočních dárků) nestíháte :) Nejsou to podvody - peníze mi už vyplatili 2x (spolu 27 €) 

Tak hodně zdaru a příští rok buďte jako Zuzka (já :D). Mějte už 15.12. všechny dárky koupené, i zabalené a nohy vyložené :D ;-) 

PS: fakt se mi nechtělo stahovat obrázky produktů (nemám čas, dítě se budí každou půl hoďku - zuby), tak snad to někomu pomohlo i bez obrázků. Google pomůže kdyžtak ;-)

Komentáře

Oblíbené příspěvky