Meruňková péče o pleť aneb jak si udržet opálení i mimo opalovací sezóny

Když jsem byla malá, tak jsem snad jen prošla po sluníčku a byla rovnoměrně opálená po celém těle. A hned. Úplně do hněda. A drželo se mě, to opálení, pomalu celou zimu. S věkem se to zhoršovalo a teď jsem sice možná celkem rychle hnědá, ale moje nohy?! Ty už asi neopálím nikdy v životě :D Najednou jim to nějak nejde :D Proto nabídku otestovat samoopalovací fluid od Manufaktury jsem využila velmi ráda. Už jsem se viděla...opálené nohy, žádné sejry. Co si totiž budeme povídat - opálené nohy vždy vypadají lépe, i když na nich nějaká ta celulitida a strie jsou :D

merunkova rada manufaktura, recenze manufaktura

Kdo nevěří, ať na stránku manufaktura.cz běží :) Aspoň mně se to zdálo strašně zvláštní, že zrovna Manufaktura přišla se samoopalovacím přípravkem. Je určený dokonce i na tvář, nejen na tělo. Samoopalovací fluid obsahuje neškodnou DHA složku (s bio certifikátem ECOCERT), meruňkový, mandlový a jojobový olej + ovesný beta-glukan. Obsahuje až 97,10 % přírodních složek a je vhodný i pro vegany.
Navíc je z úžasné voňavé řady s meruňkou, kde jsem si moc oblíbila sprchový olej.
Všechno to zní velmi pěkně... ale pojďme na dojmy z testování :)

Pracovní název tohoto článku byl "Jak debil k samoopalováku přišel..." :D Samozřejmě budu psát o sobě. O osobě, která se asi podruhé v životě setkala se samoopalovacím přípravkem a očekávala od něj mnoho.
Co sama sebe musím pochválit, tak aspoň jsem si před aplikací peelingovala nohy. Co už se nemůžu až tak pochválit - nejdříve jsem si oholila nohy (to dělám v létě snad obden :-/ :D). Takže jo - začala jsem tím, že peeling mi pěkně vyžral a vyštípal nohy (použila jsem samozřejmě solný peeling od Manufaktury :D). Debil pokračoval v osprchování pokožky a lehkém utření. Ano, pokožka musí být suchá a ideálně nemá být taková "vlhká" ještě ze sprchy. Moje chyba.
Takže - oholit nohy těsně před aplikací? NE. 
Peelingovat pokožku před aplikací? ANO.
Koupel/sprcha před aplikací? ANO, ale vysušit dokonale pokožku. Nenanášet hned!

recenze samoopalovaci fluid manufaktura, manufaktura

Aplikace je jednoduchá - balení má pumpičku a stačí celkem malinko. A fakt jsem se bála. Já totiž nevěděla, co mám jako očekávat - to se zbarví hned nebo za pár hodin? Jak to teda funguje?
Natřela jsem si jednu nohu, roztírala podle mě celkem poctivě. Natřela jsem druhou nohu, roztírala, ale měla jsem pocit, že jsem přípravku dala méně.
První problém - mám to vrstvit? NE! Přípravek se nemá vrstvit.
Měla jsem správně rozetřeno? NE! Pozor na záhyby a hlavně klouby (kolena, kotníky pokud budete používat na nohy).
Hned jsem si umyla ruce a sledovala. Nějaký pidi náznak tam byl už během pár minut. Ostatní se "zbarvilo" do rána (má to být několik hodin, asi nejjednodušší je proto natřít se s ním večer před spaním).
samooopalovaci bio fluid, samooopalovak manufaktura

A bylo to vidět. Fakt, že hned. A nebyla to žádná oranžáda, ale opravdu reálný opálený vzhled. AŽ NA... ta nerozetřená místa + fleky :D To už tak moc reálné nebylo.
Samozřejmě debil (stále já) testoval v době největšího parna, kdy jsem ven (s dětmi musím stále) musela jít v kraťasech/sukni, protože bych jinak vypadala jak debil v riflích :D Řeknu to asi tak - obyčejná micelárka mi barvu z nerozetřených kolen nedala dolů, ale pleťovka přímo od Manufaktury trošku ano. Bylo to pár minutové dření, ale ten nejvýraznější barevný rozdíl se tím dal zakamuflovat/zretušovat. Takže kdyby to bylo fakt moc zlé a měli jste čas, tak myslím, že sprcha a nějaký odličovač pomůže aspoň na zredukování případné hrůzy způsobené nesprávným rozetřením :)

Jak dlouho efekt vydržel? Zhruba 3 dny v extrémních teplech. Ale ještě i po takových 5-ti byl na nohách jemný nádech opálení. Proto se doporučuje aplikaci opakovat zhruba po těch 3 dnech a pak postupně každý týden, aby se efekt opálení zachoval. A s tímto samoopalovákem pak šup přímo do ledničky - prý aby se zachovaly všechny účinné látky.

Při dalších aplikacích už jsem byla opatrnější, roztírala pomaleji a pečlivěji a kotníky a kolena (suchá místa) jsem před tím natřela tělovým krémem. Aplikace na opálenou pokožku byla účinnější (což asi nikoho nepřekvapí) - tam jsem si nevšimla žádných fleků jen ztmavnutí tónu pokožky. Hold nejhorší je to na ty "sejří" části našeho těla :D
Na tvář jsem se neodvážila aplikovat. Myslím ale, že když ho namixujete s denním krémem (normálně na hřbetu ruky pěkně rozšmrdlat spolu a nanášet), tak efekt může být fajn.

Kdo už má zkušenost se samoopalovacím přípravkem, tak asi ví čeho se má vyvarovat a potom tento samoopalovací fluid s meruňkovým olejem a beta-glukanem na tvář a pokožku může být skvělým pomocníkem. Kdo je, jako já, začátečník, tak s ním asi bude chvilku "bojovat" než vychytá všechny mouchy. No a jestli manžela ukecám na nějaký ples tuto zimu, tak konečně nebudu mít bílé nohy, ale pěkně opálené! 

*********

manufaktura recenze, merunkovy bio olej


Na úvodní fotce se "nenápadně" skrývá (odhaluje?) i druhý produkt z meruňkové řady, který je taktéž novinkou v tomto roce - a to konkrétně bio meruňkový olej (155ml). Ani nevím, jestli je potřebné meruňkový olej nějak více představovat - já sama mám pocit, že je teď skloňovaný snad všude a je snad na vše :) Je vhodný na pleť (na aknózní podle mně moc ne, protože je mírně komedogenní - ucpává póry, ale prý záleží od toho, jak daná pokožka reaguje. Konkrétně má stupeň 2 z 5, ale mně osobně dělá na tváři neplechu), pokožku těla, seboreu, vrásky, ekzém, po opalování, na vlasy...

bio olej recenze, manufaktura

Aplikace je celkem praktická, přes takové to "vyklapávátko" - i když u olejů jsem zvyklá spíš na nějaká kapátka, tak bych asi uvítala něco podobné. Přeci jen to nechci plýtvat, když zmáčknu více tubu.

My ho doma používáme "na litry", protože Sandra (starší dcera) trpí na ekzémy a toto je zatím jediné (+ Excipial z lékárny) co jí tak nějak pomáhá na červené pupínky a vyrážky po těle. Andrejce jsem ho taktéž dávala - bio meruňkový olej je totiž vhodný už od narození :) Pro maminky atopiků je to asi nezbytnost :)

manufaktura, merunkova rada

Co jsem nezmínila a co určitě stojí za zmínku, tak tato meruňková řada od Manufaktury opravdu skvěle voní. I když - spíše se to týká dalších produktů z této řady - jako sprchového oleje, tělového mléka, mýdla apod. Konkrétně od tohoto meruňkového oleje moc voňavý požitek nečekejte - celkem smrdí :D Je to taková zvláštní, celkem silná, vůně - trošku mi připomíná spálené uhlíky od ohně :D Ale naštěstí po chvíli, po aplikaci, není už cítit. U fluidu jsem si žádné výrazné vůně nevšimla.

Skvělou zprávou je, že tato řada je stálicí v sortimentu Manufaktury, nejedná se o žádnou limitovanou edici :) 


A jak jste na tom Vy s kosmetikou od Manufaktury? Která jejich řada Vás oslovila nejvíc? 
Jak řešíte opálení v chladnějších měsících? A nebo ho vůbec neřešíte?
Používáte samoopalovací přípravky? :)

Komentáře

Oblíbené příspěvky