Domestos pomáhá školám - info + SOUTĚŽ

Kdo mě sleduje na instagramu, tak ví, že momentálně tam probíhá soutěž o čistící přípravky značky Domestos a hru Bacha spláchni, která nenápadně a zábavnou formou připomíná dětem, že umýt si ruce po každém použití wc má být samozřejmost :)

Holky "hrajou" hru Bacha, spláchni. I když je vám asi jasné, že se snaží hrát ne? :))  Starší dcera by si to i ráda zahrála,
ale mladší jí jen bere figurky a kostku a vše jí ničí. Potom jí vzala i celou herní desku...no představte si ten řev :D


Nechci doslova opisovat text, který jsem přidala na instagram, ale myslím, že díky soutěži může být text opomenut a málokdo jej přečte - proto přidávám i sem, protože si myslím, že Domestos má v tomto krásný projekt, který pomáhá dětem myslet na to, že všude kolem nás jsou bakterie a proti některým se můžeme bránit právě tím, že si vždy po použití wc umyjeme ruce. Důkladně, ideálně mýdlem :)

Podle průzkumu prý až 40% (a nebo více) dětí si po použití wc neumyje ruce! To je podle mě hrozné číslo. Je to určitě dané i tím, že člověk může do svého dítěte "hustit", ať si jde umýt ruce, ale stačí ve školce jeden dva, kteří si ty ruce neumyjí a je to. A nebo prostě zapomenou... Někdy i naše starší dcera letí ze záchodu něco dodělat, ale stačí jen zavolat "Ruce!?" a hned zpátkuje do koupelny :) 

Podle mě je důslednost v tomto případě velmi důležitá - je to na rodičích, aby naučili své děti tuto automatickou činnost a víte jak se učí děti nejlépe... No přeci příkladem :) Já bych snad "nepřežila", kdybych si ruce po použití wc neumyla :D
Od prvních pokusů s nočníkem a záchodem proto obě holky učíme, že umýt si ruce je tak nějak přirozená následující činnost a že tím vlastně vyhání "škodíky" (= škodlivé bakterie) ze svých rukou (pozn. ze zubů vyháníme zubožrouty). Někdy právě máme spíš opačný problém - děti nemůžeme potom dostat od umyvadla :))))

Když děti nastoupí do školky, je vhodné si ověřit od učitelek, jestli mají možnost kontrolovat dodržování této důležité prevence po každém použití záchodku. Je mi jasné, že nemají "kapacitu" na to, aby se to kontrolovalo vždy, když někdo vyběhne z dětí na záchod, ale alespoň jestli jsou důsledné řekněme před každým jídlem a příchodem z venku.
Je důležité, aby si tento návyk děti osvojily a dělaly jej tak nějak automaticky. S věkem to totiž bude jen těžší a těžší naučit je to a upřímně? Už jsem viděla pár dospělých, kteří si ruce prostě neumyli a třeba toto mi přijde fakt hrozné :)

Prostředí záchodů ve školkách a školách je někdy ... takové sotva vyhovující. Aspoň co si vybavuji ze svých školních let. Ale to bude dáno i tím, že mnoho škol a školek funguje po dlouhá léta a prostě potřebují rekonstrukci nejen třeba okna, nábytek apod., ale právě i záchody. 
Této problematice se věnuje právě Domestos a tento rok vyhlašuje už 6. ročník, kdy je možné přihlásit do soutěže, o finanční příspěvek na rekonstrukci záchodů, jakoukoliv školku nebo školu v ČR. Na konci soutěže bude vybráno 9 škol a školek, které dostanou finanční dar v hodnotě 800 tis. Kč. Prostě na to, aby vytvořili příjemné a bezpečné prostředí záchodů třeba i pro Vaše děti :)

Pokud chcete vědět více a přihlásit i Vaší školu nebo školku, tak choďte přímo na stránku domestosproskoly.cz
Najdete tam i lovce bakterií, kteří pomáhají dětem osvojit si návyk umývání si rukou po každém použití wc. 

A zmiňovaná soutěž běží až do pondělka 16.9.2019 přímo na mém instagramu spacesusi_mamou ;-) 

Konec hlášení! :)

Komentáře

  1. Och tie skolske zachody. Az mi je tych deti a upratovaciek luto.

    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky