Minirecenze: Balzám na rty Triple Butter Blistex

Balzámy na rty značky Blistex jsou dost opěvované v celé blogosféře a tak když jsem mohla tento, díky výhře, otestovat pustila jsem se do toho s nadšením.

balzám na rty recenze, blistex

Balzám Triple Butter Blistex je trošku menší (4,25 g), ale třeba obalem a vlastně i účinkem mi připomíná balzámy od Avonu.
Na rtech zanechává trošku bílý film a celkově takový "povlak", který mi není vždy příjemný. Připisuji to samozřejmě obsahu tří másel - bambuckého, mangového a másla Tucuma. Balzám je totiž prý prvním máslovým balzámem ve formě tyčinky - takže očekávejte, že je velmi hutný. O popraskané rty se postará okamžitě a přináší úlevu.
Má velmi výraznou vůni (karamelovou) a ta může někomu trošku překážet, protože balzám voní, i když ho máte na rtech. Líbí se mi, že má ochranný faktor SPF 15. Už mnohem méně se mi líbí to, že je plný silikonů... a to, že ve složení se objevuje "butter" až v druhé polovině mi taky není moc po chuti (až tak složení nerozumím, ale na prvních místech jsou vždy vypsány složky, které jsou nejvíce zastoupené, takže bych očekávala, že másla budou na popředních místech...)
 
triple butter máslový balzám, recenze

Cena je už okolo 80-ti korun, což je ještě celkem přijatelná cena. 
Hodnotím na 7 b. z 10 b.

Celkově upřednostňuji tuto zimu tento balzám od Manufaktury (4,2 g/109 Kč), u kterého mám pocit, že mi rty "opraví" na delší dobu a chutná a voní mi lépe.

Který balzám na rty je TOP u vás tuto zimu?

Komentáře

  1. Já tuto značku nezkoušela, ale mým oblíbencem je momentálně Saloos balzám na rty, nebo zázračný kelímek od Oriflame.
    Soutěž o pečující produkty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saloos má balzám na rty? To mi asi uniklo...mrknu po něm :) A Oriflame je taková klasika, ale osobně jsem ten kelímek už neměla tak 5 let :) :)

      Vymazat
  2. Práve mám od Blistexu mangovo pomarončový a páči sa mi veľmi :)

    OdpovědětVymazat
  3. Blistex som zatiaľ neskúšala. Medzi moje momentálne najobľúbenejšie balzamy patrí medový od The Body Shop, ďalej balzam od L'occitane a olej od Clarins :)
    Klaudy´s enjoyment

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jeden neznám, ale dívala jsem se na ně teď na netu a ten Body Shop vypadá celkem zajímavě ... ;)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky