Micelární gel Máta & Okurka a čistící maska s šedým jílem, Ziaja


Micelární vodu zná už asi každý. Postupně jí zavádí na trh každá druhá kosmetická značka a už dávno neplatí, že "jen Bioderma má micelárku", jak tomu bylo ještě před pár lety. Víte, čím jsou vlastně micelární vody a přípravky tak jiné a výjimečné? Obsahují tzv. micely (proto i název) - mikroskopické olejové molekuly rozpuštěné ve vodě. Tyto se chovají jako "magnet" a přitahují doslova všechny nečistoty na pleti (a že jich mám :D) do svého "středu" a pokožku ponechají čistou a bez podráždění.

Micelární gel funguje na podobném principu a dovoluji si poznačit, že tento od Ziajy je "prozatím" jeden z mála, který se tímto přívlastkem může pochlubit :) Navíc je s věrohodnou vůní okurek a máty. Pro někoho požitek, pro někoho...no musí si zvyknout. Třeba tak jsem to měla i já. 
Tento micelární gel Ziaja (200 ml, 99 Kč/4,39 €) se používá klasicky na dočištění/vyčištění pleti. Používám ho ráno i večer a není problém s tím, že by nějakým způsobem vysušoval pokožku. Právě naopak - vypadá, že pleti celkem prospívá. Mám pocit, že pleť je po něm úplně čistá a nemám takové to "nutkání", že ještě musím dočistit nějakou micelárkou nebo jinou pleťovou vodou. Je vhodnější ho smýt vlažnou vodou, aby se rozpustily všechny nečistoty. Samozřejmostí je, že se musíte vyhnout očnímu okolí. Na jedno použití stačí 2x pumpnout. Barva je lehce nazelenalá, příjemně se roztírá a lehce klouže po pokožce bez extrémního penění. Tím, že je určen pro všechny typy pleti je to fajn "společník" do každé koupelny :)

gel ziaja recenze, micelární gel, ziaja kosmetika
Zase z něj neskákám nadšením, proto dávám 7,5 b. z 10 b. Mám pocit, že na mojí pleť byl lepší Manuka čistící gel (recenze), který je určen přímo na mastnou a problematickou pleť. 
U Veroniky na blogu si však můžete přečíst, že jí vyhovuje na 100 % + kdo se chce "pitvat" ve složení, tak určitě mrkněte na její recenzi :) 


Na druhou stranu čistící maska s šedým jílem, Ziaja (7 ml, 25 Kč/0,75 €) mě až tak nenadchla. Čekala jsem od ní hodně. Přeci jen "jíl" se skloňuje s mastnou pletí dost často. Balení se dá použít na 2x, jen je dobré rozstřihuté balení nějak "zapečetit", aby nevyschlo a použít ho třeba za 2 dny znova. Na jedno použití se mi zdálo přípravku moc (7 ml), i když je pravda, že se tam píše "v silné vrstvě" :) Maska je šedá a doba působení je celkem dlouhá - až 10-15 min, které se poznají tím, že maska úplně zaschne na obličeji. Potom se celkem obtížně umyje vlažnou vodou. A výsledek? Nic. Vůbec jsem si nevšimla žádné změny. Ani otevřené/zavřené póry. Ani nějaké zklidnění pleti. Tak nevím... Dokonce mi tato maska dost silně připomínala jednu z Avonu. I vůní. Až mi to bylo divné.
pleťová maska ziaja, recenze ziaja
Ani to složení není nijak super - resp. do očí mi tam bije Dimethicone (= silikony) :(
Možná kdyby tato maska byla v klasické tubě, kdy bych jí mohla používat stále, několik týdnů, tak budiž. Ale kupovat si stále tato malá balení...to by se moc nevyplatilo. Přeci jen jedno stojí cca 25 Kč/0,75 €. 
Masce proto dávám 4 b. z 10 b. 

Znáte tyto produkty? Zkoušely jste? Jaké jsou vaše dojmy? :)

Vaše
 

Komentáře

  1. Téda, vůbec nevím, že Ziaja něco takového má. No ona taky v mém okolí není moc dostupná. :/

    OdpovědětVymazat
  2. Od Ziaja jsem stále nic nevyzkoušela, hrůza se mnou.

    S pozdravem, Monnica ♥

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky