Arganový olej...i na mastnou pleť se dá! :)

Před pár lety jsem šla k nové kosmetičce, která na mě vyrukovala s OLEJEM, s kterým mi chtěla ošetřit tvář. Téměř jsem zděšeně utekla, ale moje přirozená stydlivost a neschopnost protestovat nahlas (jen v duchu si/jí nadávat :D) mě zabořila ještě více do "křesla" s obavou, jak moje pleť zareaguje. A kupodivu dobře...

Postupně jsem si přečetla několik článků o tom, že i naše pleť (nás, akňáků, lesknoucích se jak vy víte co :D) oleje snáší dobře a hlavně - čím je starší, tím spíš je i potřebuje. Paradox? Možná...
Proto jsem si vybrala od Saloosu na testování i opěvovaný arganový olej, který zvládá snad vše - od suché pleti, po mastnou, po regeneraci a výživu, ale i ekzémy, popáleniny a já nevím co. Asi proto se mu říká "marocké zlato".

praktické balení

Používám ho už několik měsíců (mám ho téměř rok) a mohu konstatovat...
- vydrží neuvěřitelně dlouho. Na jedno použití stačí max. 3 kapky
- sice promastí, ale nemastí :) Tedy nezpůsobuje nové akné - není komedogenní :)
- pleť je druhý den ráno hladká, vyživená
- pro pleť 30+ je to už téměř nezbytnost

Protože...
Opravdu jsem si všimla, že i ta moje mastná pleť se s věkem stala taková dehydratovaná (jakoby suchá a hrubá na dotek, těžko se to popisuje), takže je potřebné dodávat jí nějakou vláhu :) A proto 1-2x týdně používám právě tento olej. Vždy večer. Nepřeháním to. Hlavně na čelo, kde se tvoří nejvíce hlubokých vrásek a nevyhýbám se ani očnímu okolí. Manžel se mi sice směje, že jsem ještě mastnější jak obvykle, ale olej se tak nějak vstřebá do pleti, do té doby než jdu spát.


Doporučuji proto...
nanášet ho alespoň půl hodinu (i více, pokud se dá) před spaním. Z jednoduchého důvodu - každý chce mít čistý polštář :)

Kdo ho může arganový olej používat?
Skoro všichni :) Je vhodný na citlivou, suchou, atopickou, mastnou, problematickou, zralou...pleť :) A dá se použít i na vlasy. Tam se postará o brutální lesk a uhlazení vlasů. I když na toto použití jsem si ho až tak neoblíbila...

A tak tedy nebylo potřebné nadávat (v duchu) kosmetičce...věděla co dělá :)

Používáte tento zázrak na pleť, vlasy nebo tělo? Nebo se olejům bráníte...? :)

Vaše


PS: produkt jsem obdržela na testování od firmy Saloos zdarma. A protože Saloos nemá vlastní e-shop, tak se dá koupit třeba i na mém oblíbeném Elnino.cz za cca 134 Kč/20 ml

Komentáře

  1. Já používám od Saloosu Argan Revital, o je argaňák míchaný s jojobovým a šípkovým olejem myslím, takže není tak hutný a používám ho na smíšenou pleť denně. Určitě zkusím i tenhle, ale mrkni po té lehčí verzi, ta je na každý den vážně báječná a hlavně po ní nejsem vůbec mastná! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super! Díky za tip :) Vůbec jsem nevěděla, že existuje i tato verze - možná by to bylo pro mě taky fajn. Tento si sice pochvaluju, ale je to už fakt takové "kombo" pro starší pleť - proto používám jen 1-2x týdně (a nebo když si vzpomenu :D)

      Vymazat
  2. Sice ho v recenzii chvalis, ale pol hodina vsakovania a lesk podla mna znamenaju, ze Ti az tak nevyhovuje. Skus vyskusat dalsie druhy olejov. Mne napriklad na mastnu plet vyhovuje Tea tree - Manuka, pripadne Lemon - tea tree od Saloos. Vsiakne prakticky hned a plet sa neleskne.

    OdpovědětVymazat
  3. Sice ho v recenzii chvalis, ale pol hodina vsakovania a lesk podla mna znamenaju, ze Ti az tak nevyhovuje. Skus vyskusat dalsie druhy olejov. Mne napriklad na mastnu plet vyhovuje Tea tree - Manuka, pripadne Lemon - tea tree od Saloos. Vsiakne prakticky hned a plet sa neleskne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě nepřijde, že by se vsakoval až tak hrozně pomalu. Ono po cca 5-10 min. už spíš jde jen o pocit, že pleť je trošku "lesklá" a když mi malá sáhne při kojení do obličeje, tak se cukám "ať na to nesahá" :D Jsem asi stará škola, ale jak čtu "OLEJ", tak si myslím, že je to moc moc moc mastné :DD

      Používám ho už několik měsíců a pleť se mi po něm vždy krásně vyhladí do druhého dne - dokonce výskyt "krupičky" na čele se snížil :)

      Ta Manuka ale zní zajímavě - teda názvem mi to připomíná Ziaju, řadu na mastnou pleť :) Díky za tip, zkusím podumat...škoda, že jsem právě včera skončila spolupráci se Saloos. Mohla jsem vyzkoušet ještě...:))

      Vymazat
    2. Vyskusaj.Mne velmi vyhovoval. Preco si ukoncila spolupracu? Chces prestat blogovat?

      Vymazat
    3. Ne hned, ale asi ano...a nebo alespoň přestat recenzovat kosmetiku, ale zase potom nevím o čem psát :D Kosmetiku recenzuji víceméně 8-9 let a mám pocit, že už nevím, jak mám napsat že to a tamto je fajn a to méně...

      Vymazat
  4. Oleje jsou super a tělu velmi prospěšné. Já bych chtěla čistý marocký arganový olej, ten dokáže zázraky.

    OdpovědětVymazat
  5. Diky za tip uz dlouho chci neco od teto znacky vyzkouset. :-)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky