Dětská kosmetika Baby Lipo Ceumed - testování se Sandričkou :)

Jak jsem slíbila, tak dnes přináším podrobnou recenzi výrobků Baby Ceumed, které jsou určeny zejména pro velmi suchou pokožku miminek a dětiček. 
Výrobky jsou zaměřeny na každodenní péči o miminko - tedy na koupání s mycí emulzí, natírání po koupeli hydratačním balzámem a intenzivní péčí s vyživujícím krémem. Všechny mají přívlastek Lipo Baby :) Nejsou určeny pro každé miminko, protože ne každý novorozenec/kojenec má velmi suchou pokožku. Naše Sandrička je ale jiný hrošík (má hrubší/suchou kůži v ohybech kůže) a loupe se jak had (a tak se i hýbe :D). Proto testování těchto produktů přišlo v pravý čas, protože jsme už nevěděli čím ji natírat a takový klasický dětský olej (i ty dražší, např. Hipp) byl na tyto suchoty už krátký... :(

A proč jsme to "nenechali jen tak" a stále natíráme? Protože by to mohlo dojít do stádia, kdy by byla náchylnější na "suchoty" a hlavně na vytvoření takového nepříjemného atopického ekzému...já ho nikdy neměla, ale teď po porodu se mi udělal na rukou (asi vliv hormonů, stresu a agresivního ručního předpírání pokakaných kousků Sandřina šatníku?:)) Takže si dovedu představit, jak by to bylo nepříjemné pro takové malé miminko...ruce mě totiž svědí (hlavně po ránu) až nepředstavitelně. Nacházím stále nové svědivé pupínky (a nechci si je škrabat, ale v polospánku je třu o jakýkoliv tvrdší/hrubší povrch - noční stolek, telefon, manželovy fousy... :D) a když jsem venku na mrazu, tak po chvíli mám pocit, že mi někdo něco do ruky zařezává... A toto opravdu nechci, aby Sandrička zažila. 

Výrobky Lipo Baby proto slibují vytvoření ochranné bariéry na pokožce miminka a obnovení hydrolipní vrstvy...a jednoduše - pravidelným používáním by se mělo docílit toho, že pokožka už nebude tak suchá a napnutá :)
"Klinické testy dokazují, že 20%-ní obsah glycerinu v přípravku Ceumed Baby značně zvyšuje obsah vody v pokožce a 50%-ní obsah lipidů významně snižuje transepidermální ztráty vody, což se projeví hydratačními účinky." 
(zdroj)

Výrobky neobsahují parabeny, barviva, vonné látky a ureu, která může vyvolat pocit pálení. 


Ošetřující krém s glycerínem a mandlovým olejem Lipo Baby Ceumed (100 ml, cca 160 Kč) je z těchto přípravků největší promašťovák. Při prvním použití doporučuji aspoň trošku potřást tubou, aby se promíchala voda s přípravkem, protože i ve složení je vidět, že obsahuje vodu a ta se trošku "oddělila", takže poprvé nám tak nějak více tekl (jako by tam byla jen voda). Je přímo určen i na pokožku s atopickým ekzémem a my ho natírali ze začátku i dvakrát denně, protože Sandrička měla suché snad všechny záhyby a bříško. Je extrémně mastný, takže pokud miminko natíráte a přebalujete/oblíkáte na jiném místě, tak pozor na to, aby při přenášení nevyklouzlo (zvlášť když se svíjí jak to naše :D). Oblečení ale nemastí, alespoň této vlastnosti jsem si nevšimla. Po otevření je vhodné ho spotřebovat do 3 měsíců a to se nám i podaří, protože aplikace byla opravdu častější + já si ho párkrát nanesla na prsty, takže spotřebováno máme nyní asi z 70%. Vůně je jemná...myslím, že to opravdu může být mandlový olej :)
Co mu vytknout? Snad jen to, že se má aplikovat jen 2x denně...já bych byla schopná natírat ho i častěji (hlavně na sebe) :) 
zdroj

SLOŽENÍ: Glycerol, water, dioctyl ether, cocoyl caprylocaprate, medium-chain triglycerides, polyglycerol poly-12hydroxystearate, triglycerol diisostearate, white beeswax, almond oil, zinc stearate, phenoxyethanol, magnesium sulphate, all-rac-a-tocopherol, potassium sorbate, sorbic acid, sodium citrate, citric acid




Tělový balzám Lipo Baby Ceumed (200 ml, cca 230 Kč) je méně mastný, ale zase je více vhodný na pravidelné promazávání po delší dobu. Už nemá nutnost spotřebovat výrobek do 3 měsíců od otevření (až 12 měsíců) + je větší. Složení je už klasické krémové, ale na povrchu tělíčka i tak zanechává celkem mastný pocit. Nesledovala jsem, za jak dlouho se vpije Sandričce do pokožky...jednoduše proto, že malinká hned po koupeli "drkotá zoubky" (i přesto, že je nemá :D), takže oblíkáme co nejrychleji to jde :) Při pravidelném používání (i několikrát denně, podle potřeby) už nemá taková suchá místa na bříšku/kolem pupíku a na ohybech na nožičkách. Opět jsem nesledovala žádné maštění oblečení, takže to je fajn :)
Ve složení mě zaujalo bambucké máslo a tekutý parafín, který zabraňuje ztrátám vody v pokožce a napomáhá vytváření ochranné bariéry, kterou miminko s tímto typem pokožky opravdu potřebuje. 

SLOŽENÍ: Aqua, Caprilic/Capric Triglyceride, Paraffinum Liquidum, Coco-caprylate/Caprate, Ethylhexyl Stearate, Propylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Cetyl PEG/PPG- 10/1 Dimethicone, Panthenol, Borago Officinalis Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cucurbita Pepo Seed Extract, Tocopheryl Acetate, Sodium Chloride, Petrolatum, Allantoin, Cera Microcristallina, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Caprilyl Glycol, Hydrogenated Castor Oil.


Poslední výrobek z řady Lipo Baby Ceumed je mycí emulze (200 ml, cca 220 Kč). Přiznávám, že tu zatím máme otestovanou jen párkrát, protože sice se miminka potí, ale nemyslím, že je nutné jim už hned od narození přidávat nějaké "přísady". I přesto, že tato je spíše "léčivá" a nanáší se před koupelí/po koupeli na vlhké tělíčko a smývá se čistou vodou. Emulze je překvapivě dost krémová, lehce se roztírá. Trošku déle ale trvá smýt jí - doporučuji krouživé pohyby a ujistit se pohmatem, že už je všechno komplet umyté. Potom už jen stačí klasicky jemně osušit miminko (pořádně vysušit i záhyby, používáme jemnou bambusovou plenku značky Kikko, která je extrémně savá a jemná k dětské pokožce) a natřít balzámem Lipo Baby Ceumed na suchou pokožku :)
Emulze opět obsahuje tekutý parafín a jojobový olej, který intenzivně regeneruje pokožku. Neobsahuje parabeny, barviva, vonné látky a hlavně neobsahuje ani nejčastější "vysušováky" SLS a SLES. Samozřejmostí je neutrální pH

SLOŽENÍ: Aqua, Paraffinum Liquidum, Cocamidopropyl Betaine, Ammonium Lauryl Sulfate, Glycerin, Acrylates Copolymer, Acrylamide/Sodium Acrylate Copolymer, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Polyester-7, Arginine, Panthenol, Trideceth-6, Neopentyl Glycol Diheptanoate, Allantoin, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Butylene Glycol, Methylisothia­zolinone.


S pokožkou naší malinké je to stále jak na houpačce...chvilku už vypadá, že je všechno lepší, ale potom stačí aby se např. zpotila a zase nacházíme suchá místa na pokožce. Nejproblémovější je celá oblast bříška a pupíku a nárty, kolínka a zápěstí + záhyby na buclatých nožičkách. Nemyslím si, že tato péče s těmito přípravky dojde do stádia, že nebudeme muset vůbec mazat...ale prevence je to dobrá a pokud se dostaneme aspoň k tomu, že jí natřeme jen po koupeli (koupeme tak 3x týdně), tak to bude fajn :)
Pro maminky, které hledají ošetřující přípravky na takto citlivou suchou pokožku je toto určitě dobrá volba. Ještě jednou opakuji...my jsme mysleli, že olej (zkoušeli jsme Aviril, Hipp a Nivea) prostě musí promastit a pomoct. Chyba lávky...právě spíš naopak, jak kdyby ta místa byla ještě sušší, zvláštní, že? :) Takže když nepomůže už nic...tak zkuste tuto kosmetiku :)
...a samozřejmě, občas se s ním máznu i já, však nikde není řečeno, že je jen pro miminka ;-)

Maminky, co používáte na ošetření pokožky vašich miminek vy? :)

Vaše



Komentáře

  1. Synátor, o něco málo starší než Sandřička, tedy naštěstí (ťuk ťuk ťuk) na suchá místa, ze kterých by se mohl vyklubat ekzém, netrpí. Ale na všelijaké sušinky, olezlou pusinku a tak podobně velmi dobře zafungovala Nivea SOS. Navzdory tomu, že jsem chtěla jet jen v přírodní kosmetice, rezignovala jsem částečně na to úplně "super" složení, protože to nefungovalo. Takže různě střídám oleje (mandlový, meruňkový), ty používám přímo ve vaničce (po koupání už vysušovaly), pak Niveu modrou, Niveu SOS, Bepanthen. Jinak za zvážení na tuhle ekzémovou sušinku stojí obyčejné sádlo, nicméně tam je nevýhoda, že prtě "voní" pak jak řízeček a omastí to oblečení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no...řízeček doma asi nechceme :DD Ale to mě teda nenapadlo :D ...a my máme olej Nivea a i tělový krém Nivea a teda nic moc nám to nezabírá :-( I Natura Siberica a Hipp jsme zkoušeli...i ten klasický Aviril (jak i zmiňuji výše) a prostě nic...až toto, ale s tím, že mažeme denně. Malinká je zatím opravdu "malinká" :), tak nedává najevo, jestli jí to třeba svědí (pochopitelně, co bychom v tomto věku chtěli, že?), ale jsem zvědavá co bude až bude starší...Hold budeme asi stále mastit (bez použití sádla...snad :D)

      Vymazat
  2. Svagrina natierala už potom nasurovo kozmetickou vazelinou, alebo Indulonou... A prežil :-D Vážne už nič nezaberalo... Aha a ešte si spomínam na podomácky vyrobenú nechtikovu masť...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nám zatím celkem zabrala tato kosmetika, čím déle jí používáme, tím lepší...tak uvidíme, já spíš přemýšlela nad klasickou niveou :D

      Vymazat
  3. Dítě ještě nemám, zkušenosti také ne ale slyšela jsem že suchá pokožka často bývá když miminko děnně koupeme. Když byl brácha malý, také se začal loupat docela dost a doktorka nám řekla at trochu omezíme koupání. Jinak myslím si že člověk by neměl šetřit na kosmetice pro dítě..

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky