Přípravek proti padání vlasů Anti Hair Loss Lotion Spray, Frais Monde

Jo, jo. Nejen tělo, ale i vlasy po porodu "trpí". Vlasy až tak, že prostě začnou najednou vypadávat. A to nemluvím o takovém "sezónním" vypadávání, které potká každou z nás většinou na jaře a na podzim. Ale o takovém masivním, extrémním, dech vyrážejícím...však koho by nevyděsilo, když najednou ze dne na den (žádné "příznaky" a plíživý pocit, že už "to" přijde :D) má plný polštář vlasů. Dítě má plné ručky máminých vlasů (naše Sandrička je má i v podbradku :D), po zemi se koulejí chomáče smotaných vlasů...no jak z hororu, fakt :)


Psychicky jsem na to byla připravena. Naštěstí jsem v těhotenství dost četla a i toto si nastudovala, takže ještě jednou pro ty, které nečetly článek o těle a duši po porodu. Každému z nás denně vypadne cca do 100 vlasů. Je to normální a přirozené. Zpravidla o tom ani nevíme. Těhotné ženy ale mají tu výhodu, že tyto vlasy stále drží na vlasové pokožce. Neznamená to ale, že tam budou nastálo. Ony jsou už mrtvé, připravené na vypadnutí...a vypadnou. V období 2-6 měsíců po porodu. To vám garantuji. Však mrtvý vlas už ani nepovyroste a pleskat na něj drahou masku na vlasy by byl už hřích. Takže v tomto období po porodu vypadnou všechny "nasbírané" vlasy (áááách :-(...) + těch 100 co jsou jistota u každého. A vzhledem k tomu, že v těhotenství vlasy nevypadávají i dost měsíců, tak se jich "nasbírá" hoooooodně a pak to vypadá hrozivě. 

Proto, když jsem měla možnost otestovat cokoliv na padání vlasů, tak jsem vítězně mlátila rukama ve vzduchu (Sandrička ze mě dělá debila...nebo ta mateřská? :D) a tancovala po pokoji, že se to snad aspoň zpomalí. A volba padla na přípravek od celkem neznámé (na ČR a SR trhu) značky Frais Monde. Je to italská značka, která se zaměřuje na přípravky s využitím přírodních ingrediencí. V sortimentu se nachází nejen přípravky na vlasy, ale i pleťová kosmetika pro ženy/muže, dětská kosmetika, krémy na opalování atd.  

dokonce i dekorativku mají! Produkty vypadají luxusně...to se musí nechat...taliánům :D
Kompletní sortiment najdete na stránce fraismonde.cz a exkluzivně můžete koupit na elnino.cz :)

K balení spreje Anti Hair Loss asi tolik, že neobsahuje návod jak výrobek používat! Který "talián" (miluji slovenčinu, je to jak pavián a jak výstižné na Italy :D) vymyslel, že výrobek, který se exportuje na jiné trhy, bude mít popis jen v italštině? Vždy hledám aspoň slůvko anglicky, případně německy...člověk si domyslí, ale tuto nic. Na internetu? Půlhodina surfování a potom náhle: Po umytí šampónom Energy Anticaduta nastriekajte rovnomerne do vlasov a jemne premasírujte. Neoplachujte. Jupí! 

Další nešvar balení je spojen s pumpičkou. Obecně je mám velmi ráda, protože jsou nejpraktičtější. Tuto asi vymyslel nějaký ten "talián" (:D) a stříká nepředvídatelně do všech směrů. Zhruba při každé druhé aplikaci to schytalo i oko a to přísahám, že jsem mířila asi 10 cm od něj :)

Ze začátku jsem ho používala obden (prostě kdy jsem si vzpomněla), potom se začalo stupňovat vypadávání (s blížícím se třetím měsícem po porodu), tak jsem začala používat denně. A dojmy? Vesměs pozitivní, protože vlasy jsou po něm krásné. Hladké a lesklé, jako jsem už dlouho neměla. Po umytí trošku nastříkám do vlasů a ony jdou najednou úplně jednoduše rozčesat! To se mi snad nestalo ani se sérem, které bylo na rozčesávání určeno :D
...jen to vypadávání :-( Nevím, jak dlouho má trvat a jestli na něj vlastně vůbec něco bude účinné. Má to logiku. Ty mrtvé vlasy jednoduše musí vypadnout všechny. Každopádně pokračuji v aplikaci do spotřebování výrobku a počkám si na výsledky. 

A co obsahuje? 

Olej Mongongo - bohatý na alfa mastné kyseliny a zvyšuje obsah kyseliny linoleové. Formuje ochranný film kolem vlasových vláken a brání tak působení vnějších vlivů.
Olej Limnanthes Alba - hydratační stabilizátor kvality vlasů, zvlhčuje vlasy a vlasovou pokožku. Usnadňuje rozčesávání vlasů. Proniká do tkáňové struktury, umožňuje epidermální reparaci, opravuje vnitřní strukturu a posiluje vlas.
Bioaktivní derivát silikonu - specificky působí na mazotok, reguluje produkci mazu, velmi účinně působí proti vypadávání vlasů.
Aminokyselina Aspartová - hydratuje, zlepšuje rozčesávání, chrání vlasovou pokožku.
Protein pšeničného zrna - působí antistaticky a zlepšuje rozčesávání vlasů.
(zdroj)

To rozčesávání vlasů zde bylo zmíněno hned několikrát, takže už se nedivím, že v tomto se mu fakt daří :) Výsledky budu ještě prezentovat extra (co se týče padání vlasů) - buď v samostatném článku a nebo na FB nějakou rychlou recenzí/zhodnocením :)

vypadávání vlasů, kosmetika frais monde
složení až tak "přírodně" nevypadá...škoda :(

Plusy:
- nadupaný obsah, který vlasy vyživuje, povzbudí, rozčeše a uhladí :)
- aplikace přes pumpičku (i když...viz. výše :D)

Mínusy:
- vůně...nedokážu jí přirovnat, ale není mi až tak příjemná. Škoda...
- chybí info o aplikaci (drobnost, ale člověk se vytočí :D)
- rychle se spotřebovává...taky škoda, ale však od toho je :D
- co si budeme povídat...ve složení je to samý silikon (dimethicone)... :(

Koupila bych si ho?
V akci pravděpodobně ano...zapomněla jsem zmínit, že za takový výsledek se samozřejmě platí - cena je cca 494 Kč. Na druhou stranu...ještě jsem neměla produkt na padání vlasů (vlastně proti padání :D), který by stál třeba stovku a pomáhal...

Jak řešíte extrémní vypadávání vlasů vy? 
Osvědčený produkt? Nepište mi Reghaar, ten je už na mě slabý :D

Vaše


PS: Děkuji PR elnino.cz za darování recenzovaného produktu



Komentáře

  1. Tuto značku neznám, ale vypadá lákavě. Těším se na informaci, jestli to pomohlo i na vypadávání! T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zatím to moc nevypadá...už zkouším i jiné přípravky a vlasy padají a padají...:(

      Vymazat
  2. A zkoušela jsi placentové ampule? Já na ně nedám dopustit. Pro mě jsou TOP produktem proti vypadávání vlasů. Výborné zkušenosti mám s těmito ... http://www.inhair.cz/evolution/236-evolution-placentove-ampule-proti-vypadavani-edelstein-8018615023033.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdysi jsem je měla, ale až tak mi nepomohly...mě nejvíce pomohly ampule od Vichy, ale nějak se jim teď bráním...jednoduše kvůli ceně, ale kdybych je viděla za nějakou sympatickou cenu, tak jdu do nich znova :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky