Regenerace po dovolené u moře – 1. část (Hydratační maska Oriflame Aqua-Rhythm)


(Sudocrem, Bambucké máslo)

Ty, které jezdí k moři na dovolenou, to pravděpodobně znají. Vrátíte se, plná dojmů, zážitků, nadšení. Fotek máte milion, na všech vypadáte téměř dokonale, protože opálení je milosrdné a „schová“ nadbytečné kilogramy, celulitídu, akné aj.
ALE…pár dní po dovolené vás začne vše svědit. Zjistíte, že opálená tvář se začíná „slupovat“, vlasy jsou v katastrofálním stavu…
Aspoň já to takto mám vždy. Můžu si s sebou vzít na dovolenou milion ochranných prostředků a pomůcek (slunečník, sluneční brýle, ochranný sprej na vlasy…), ale i tak to dopadne vždy stejně.

Proto píši tento „mini“ seriál J

Takže co s pletí ASAP?

Základem je dodat jí ztracenou hydrataci a rovnováhu. Osvědčila se mi intenzivně hydratační maska na tvář Aqua-Rhythm od Oriflame. Jedná se o gelovou masku, kterou můžeš nanášet i několikrát týdně (stačí tak 2x) v tenké vrstvě na celou tvář a případně krk. Ten gel se doslova „vcucne“ do dehydratované pleti.

Plusy:
- balení ve velikosti 75 ml je dostatečně velké + průhledný obal…hned vím, že výrobek byl opravdu plný a hlavně vím, kdy dochází
- příjemné, trošku chladivé gelové složení – i když má trošku modrou barvu, tak na pleti v podstatě není vidět
- doba působení je prý 5-10 minut, ale mě se osvědčilo mít tuto masku na pleti do té doby než se víceméně vcucne – pak jí už jen jemně otřu čistícím ubrouskem nebo umyju vlažnou vodou
- už po 2 použitích po dovolené se moje pleť dostala do normálu a přestala se slupovat – perfektní!
- příjemná vůně - nevtíravá

Mínusy:
- je určena pro „vyšší“ věkové kategorie – takže radši po ní sáhněte, když máte 20+…možná i 25+ alespoň (pozn. Já mám 27)

Efekt: 
Přinesla. Po 2 použitích moje pleť už vypadá zase normálně, nikde žádné "šupinky". Takže tleskám :)

Hodnotím ji na 8 b. z 10 b. …z toho důvodu, že „normálně“ (tj. když nemám dokaličenou pleť ze slunka, písku a soli) mi zase až takový efekt na tváři nevytvoří. To v podstatě nepozoruji nic :) Takže tak.



Když nepomůže žádná hydratační maska a pleť se ti stále loupe, tak sáhni po ověřených prostředcích, jako je např. regenerační Sudocrem – je to ochranný krém, který je podle mého názoru snad na všechno, co se s pletí může stát – takže i na spálenou pleť a na takovou „vysušenou“.

Rozhodně bys měla sáhnout i po něčem v čem je bambucké máslo – já mám ráda přímo Saloos – Bio Karáte 100% bambucké máslo. To taktéž dělá s narušenou pokožkou divy.
Foto z  http://www.saloos.sk/



A tip, na který přišel můj snoubenec :D – když byla krize, natřel si oloupaný nos heřmánkovým krémem na ruce – byl strašně mastný, ale hned po prvním vsáknutí se přestal olupovat jeho nos i trošku přismahnuté tváře. Takže i tudy vede cesta :D, ale určitě to nedoporučuji dělat tak stále.


Již brzy se ozvu s návodem na regeneraci vlasů a pokožky ;-)

Komentáře

  1. Díky moc za super tipy, které se mi budou hodit asi za 3 týdny kdy přijedeme z dovči, kterou jsme letos vybrali tady http://www.topsleva.cz/pobyty/dovolena-u-more . Tentokráte jedeme do Chorvatska, tak si už tam beru nějaké přípravky na vlasy, protože mám právě zkušenosti, že když to nechám až po dovolené, tak je to katastrofa.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky