Světe divokých zvířat třes se!

Před časem jsem Vás informovala na Facebooku o takové jakoby sběratelské edici pro děti, kdy v rámci předplatného můžete obdržet až 70 knih a k nim příslušná zvířátka. Děti se tak učí o různých zvířatech, o tom co jí, kde žijí, ale i o přírodě a zákonitostech, ročních obdobích apod. 


My jsme s holkama obdržely na takovou "koštovku" 3 první čísla z této edice Svět divokých zvířat, která je zaměřena na zvířata z africké savany, asijské džungle, ale i z tropických lesů. 
Jde o další edici vydavatelství De Agostini pro děti, která děti baví, ale i vzdělává pomocí knih. 
Možná jste se v minulosti už setkali s předchozími kolekcemi Kamarádi z lesa a Veselá farma


Nebudu chodit kolem horké kaše a rovnou přiznám, že konkrétně tato 3 čísla u nás měla úspěch. Holky se na to doslova vrhly a zatímco ta mladší chtěla hlavně figurky zvířátek, tak starší si začala listovat v knihách (asi bude po mě :D). 
Figurky zvířátek jsou velmi odolné, je to teda nějaká guma nebo co, ale jsou kvalitně zpracována a myslím, že nehrozí, že by se jen tak rozpadly při nějakém nešetrném zacházení. Ta mladší už s nimi zažila vše možné - dokonce už i do školky s ní zvířátka šla (když šla vyzvednout starší sestru, ona ještě nechodí) :) Jsou docela dost velká (až na opičku, která byla v 3. čísle se slonem), takže se nemusím bát, když si s nimi naše dvouletá hraje.
Knihy jsou zaměřeny na jednotlivá zvířátka s tím, že opravdu podrobně popisují jejich život, jejich vzhled. Na konci každé z nich jsou i krátké příběhy. Knihy jsou pěkně ilustrované, velmi zaujmou i tu mladší dvouletou dceru (prý jsou to pěkné knihy, jak se vyjádřila :D). No mně osobně překáží font písma - jsem jak Brick z Průměrňáků a nemůžu se přes ten font nějak přenést :D 
Knihy jsou v češtině, ale dají se zakoupit i na Slovensku. Nám osobně čeština nepřekáží, i přesto, že dcery mluví slovensky :)) 


Jedná se o kolekci, která se dá jak předplatit, ale můžete si jednotlivá čísla zakoupit i přímo v novinovém stánku (a třeba se rozmyslet, jestli chcete zrovna danou knihu a postavičky). Předpokládaný rozsah kolekce je 70 čísel, s tím, že vychází každých 14 dní. 
Cena za jedno číslo bude 219 Kč (na stáncích). Při předplatném se platí za jedno číslo 169 Kč. 
Pozn. první dvě čísla šla do stánku se zvýhodněnou cenou - 39 Kč a 119 Kč
Cena za jedno číslo při předplatném je tedy výhodnější než oproti ceně na novinovém stánku + každý předplatitel získává i dárečky jako spací pytel, batůžek, flaštičku na pití nebo třeba stan :)
Pozn. Předplatné se dá kdykoliv i zrušit. 

My už doma máme několik knih i z předchozích kolekcí :)

Osobně si myslím, že tyto kolekce jsou pro rodiny, které si rády hrají a zapojují do hry i informace, které se dozví v knihách. Kterých nevadí, že budou dostávat jednotlivá čísla postupně a tak si postupně rozšiřovat svoje figurky, ale i vědomosti. 
Určitě je to pro rodiče, kteří chtějí svým dětem předat hravou formou informace, které nejsou ani zdaleka "povrchní" (jako lev žije v africké savaně a řve :D), ale jsou celkem rozsáhlé a určitě přesahují školské osnovy :)) 
Pro děti, které si rády vytváří příběhy a imaginární svět. 

Nečetla jsem, jaká věková skupina je cílovkou, ale naše holky (2 a téměř 5 let) knihy zaujaly. No zatím vedou spíš zvířátka, o které se přetahujou a piští u toho (ach, děvčata no :D). 

My osobně budeme čekat na číslo o krokodýlovi a klokanovi :) 

Více informací o kolekci a dárcích naleznete ZDE :)

Komentáře

  1. Mně (a možná i dětem :D ) by se série líbily, ale zrovna tahle divoká zvířata mě vůbec nelákají. Škoda že není až teď farma nebo les :) Tak aspoň ušetřím :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jestli se to někdy bude vracet nebo tak, ale když jsem projížděla bazárek s dětskými věcmi, tak jsem tam pár inzerátů "starých" kolekcí viděla (knihy i postavičky), takže třeba by se poštěstilo i "za pár" něco sehnat ;-)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky