5 důvodů proč nakupovat v sekáči

Nakupování v sekáči se stává novým "trendem" a já vím proč!


Tu je 5 důvodů proč začít nakupovat v sekáčích:

1. ušetříte a přemýšlíte
A ušetříte fakt hodně. Už (naštěstí) dávno neplatí, že v sekáčích najdete jen nemoderní, neforemné oblečení. Právě naopak! Zkuste jít do nějakého sekáče v den, kdy mají "nový vklad" - přísahám, že najdete něco po čem vaše srdce piští "za hubičku" :) Navíc každý sekáč má většinou den, kdy vyprodává staré zásoby - to se pak dají koupit věci i za pár korun/centů.
Například pokud víte, že půjdete tento rok na svatbu (jako já :D)...zkuste nejdřív, než půjdete do nákupního centra, kde vyvalíte tisíce za šaty, jít do sekáče. Fakt. Já si koupila tento rok už troje šaty vyloženě na příležitosti jako svatba + "malé černé". Dohromady za 2 eura/50 Kč, ehm. Šaty jsou nepoškozené, sedí mi a na to, abych si je jednou nebo dvakrát vzala na sebe (jak předpokládám) mi to fakt stačí :) Pak klidně posunu dál :)

2. nakoupíte i značky, které nejsou u nás (až tak) dostupné
Mám doma třeba zateplenou vestu z Primarku, kterou bych si určitě neměla kde u nás koupit :) A jen tak mimochodem, je jak nová a je úžasná. Šaty značky Vero Moda mi budou dělat společnost právě na výše zmiňované svatbě. A mnoho značek, které jsem v sekáči objevila, vůbec ani neznám, ale materiály jsou to kvalitní (zvlášť moje mamina, jako švadlena, to pozná :D)

3. budete jiné, stylové, můžete experimentovat
Mnohokrát jsem viděla v sekáči mladé holčiny, které jsou oblečené jak z časáku a přitom si s sebou nesou aspoň 5 věcí ze sekáče k pokladně. Ono to není jen o tom nakupovat drahé značky - je to o tom, umět nakupovat levně, ale tak aby to nikdo nepoznal :D Fakt! (dobře...a matky na mateřské to někdy berou jako povinnost :D)

4. bude vás to bavit
Přísahám, že ano! Víc mě těší koupě zimní bundy H&M pro starší dceru v 100% stavu než koupě reálně v H&M, kde bych za novou bundu pro dceru dala tak 10x víc (pozn. stála mě 2 €). Víc mě těší koupě společenských šatů zn. Vero Moda za 50 centů, jak zaplatit 30 e plus za nové šaty, které použiju max. 2x. Před porodem druhé dcery jsem ve výprodeji v sekáči nechala 7 eur - no odnesla jsem si 14 kousků oblečení mezi kterými byl i zimní overal, zimní bunda, přechodná bunda... (pro maličkou) vše v perfektním stavu (ti nejmenší to oblečení fakt nestihnou "zničit").

a hlavně!
5. pomáháte (nejen) životnímu prostředí (udržitelná móda)
Alespoň tím, že kupujete právě něco, co už někdo vyřadil ze svého šatníku a přitom to ještě někomu dostatečně dlouho poslouží a udělá radost. Doba je teď taková, že každý vyřadí i kvalitní kousky oblečení, protože nejsou už tak módní... Koupí oblečení v sekáči vlastně pomáháte nejen své peněžence, ale i životnímu prostředí, protože danou věc už někdo někdy koupil a zaplatil. Nekupujete novou věc, takže se sníží výrobní náklady, náklady na přepravu (třeba z Taiwanu nebo kdo ví odkud - však si všímejte ty štítky na oblečení, kde se vyrobilo)... Víte, že výroba jednoho nového trička spotřebuje až 2500 litrů vody?!??
A příjemný bonus - doba je taková, že prý každé oblečení musíte vyprat alespoň 15x (!!!!), abyste z něj odstranily barviva a vše co může škodit našemu tělu. Tím, že nakoupíte v sekáči už nějaký ten "prací" proces někdo vyřešil za vás :D :))

Kdybych chtěla být kompletní, tak napíšu i nějakou tu nevýhodu sekáče - tou velmi "podstatnou" je, že ne vždy je ten úžasný kousek dostupný ve vaší velikosti no... :) Před koupí si i tak daný kus prohlídněte - sledujte případné žmolky a drobné chyby (fleky nebo dírky, jestli funguje zapínání bez problémů apod.). Sem tam se stane, že něco přehlédnu...no při ceně 50 centů mě to ani velmi netrápí a pro dcery na "lítačku" je to stále super :)

Tak co? Přesvědčila jsem vás?
A nebo v sekáčích taky už dávno nakupujete? :)
Pochvalte se úlovky ;)

Komentáře

  1. V sekáčích poslední dobou nakupuju ráda, nejen pro sebe, ale i pro malou neteř. Nedávno jsem tam ulovila pro ni nádhernou sukýnku Tommy Hilfiger za 40 Kč nebo úplně nové mintové tričko s dlouhým rukávem za 5 Kč :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já v sekáči nakupuju, protože se snažím žít maximálně ekonomicky a ekologicky v rovnováze. Přijde mi nesmyslné utrácet každý měsíc tisíce za nové oblečení a to staré vyhazovat. Přitom mnohdy platíme jen za značky. Šetřím kde se dá. Nakupuju i jídlo ve slevách. Ale zároveň podporuju menší prodejce. Co nepotřebuju, to si prostě nekoupím. Snažím se šetřit ale i na věcech denní potřeby. Často zkouším štěstí i v soutěžích, třeba teď bych chtěla hodinky, tak soutěžím tady https://www.brasty.cz/soutez ale když to nevyjde, tak se nic neděje, přežiju to i bez nich. Jsem tak naučená už od mala od rodičů, kteří nás vychovávali ve skromnosti.

    OdpovědětVymazat
  3. Já to prostě nějak v těch sekacich neumím. Nemám oko na ty bezva kousky a přijde mi, že tam nacházím jen samé nepadnouci hadry. A přitom bych moc chtěla taky najít nějaký "poklad".
    Eva

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky