Netradiční spojení: Rebarbora a divoká třešeň | Manufaktura

Nostalgie. Z dětství mám nejvíce vzpomínek na letní prázdniny, které jsem z velké části trávila u mé tety a se svými bratranci a sestřenicemi jsme si tak nějak žili :) Byla to doba, kdy nás neotravovaly dotěrné displeje telefonů a počítačů, tak jsme si celé dny hledali zábavu kde jsme jen mohli. Lezli jsme po třešních a cpali se do prasknutí. Nezajímalo nás, kdo bude jak zamazaný a nebo komu se roztrhne o větev tričko. Prostě jsme žili.
Nějakým zázrakem jsme vždy přišli přesně na oběd, kdy teta právě dopékala rebarborové koláče. Netuším jak se dělaly, nikdy jsem se na to neptala. Ale já ten rebarborový milovala obzvlášť. Tu zvláštní sladkou chuť "něčeho", co vlastně vůbec vábně, na rozdíl od takových jahod nebo malin, na koláči nevypadalo. Mohla jsem se rebarbory doslova přežrat...

recenze manufaktury, original home spa, rebarbora a tresen

Proto informace o tom, že další limitovaná edice  na jaro/léto 2019 Manufaktury bude právě ve spojení rebarbory a (divoké) třešně mě nadchlo a opravdu jsem se těšila na první přičichnutí.
Ježiš, to se jim povedlo! Pane bože. Vždy když použiju něco z této limitky, tak mám intenzivní dejavu a cítím chvilkami jen třešeň, pak jen rebarboru...pak "cosi", co nedokážu popsat. Je to prostě ten pocit. Upřímně - tato vůně je mému srdci strašně blízká a stále si ale přesně nedokážu vzpomenout, co konkrétně mi připomíná. Ale jsou to příjemné pocity... :)

Celá limitka přináší až 7 produktů. Až o 5-ti z nich vám napíšu podrobnější dojmy. Rovnou ale napíšu, že všechny voní identicky - nic nevoní více rebarborově nebo více po třešních. Je to stejná a stejně intenzivní vůně.

sampon rebarbora, sprchovy gel rebarbora a tresen

Hydratační sprchový gel a šampón s výtažky z rebarbory a divoké třešně (255 ml) má složení na bázi cukru, kokosového a olivového oleje bez SLES a silikonů. Je proto určen i na citlivou pokožku, která právě tyto složky (SLES a silikony) nesnese. Mohu potvrdit, že složení je opravdu asi jiné, protože i produkt je výrazně tekutější než jsem byla u Manufaktura sprcháčů a šampónů zvyklá.
Nemohu ale říci, že by třeba méně pěnil - pění úplně stejně dobře. Dokonce jsem ho vyzkoušela i na vlasy (mám seboreu, tak toto někdy nerada riskuju) a nebylo to až tak zlé. Vlasy byly pěkně hladké a hlavně provoněné. No na třetí den jsem se škrábala jak divá (no po některých šampónech se škrábu hned v den umytí), takže osoby se seboreou raději používat jen jako sprchový gel :) Pro jistotu.
Já tyto jejich produkty 2v1 mám nejraději na cesty. Ten sedmikráskový 2v1 produkt jsem si dokonce brala do nemocnice a porodnice :)
96,64 % složek je přírodního původu a je vhodný pro vegany. Ta vůně mě dostává. Dávám mu 9 b. z 10 b.

rebarbora a tresen, kosmetika

rebarbora a tresen, limitovana edice manufaktura

Kdo si chce tu vůni uchovat co nejdéle, tak může po sprchování použít hydratační tělové mléko (255 ml) ze stejné řady. To obsahuje extrakt z rebarbory a kyselinu mléčnou, která se postará o hladkou pokožku. Dále obsahuje mandlový olej, glycerin a panthenol - dohromady až 98,07 % složek, které jsou přírodního původu.
Mléko vypadá hutnější, ale krásně se roztírá. Do pokožky se vpíjí snad okamžitě, takže nehrozí žádné oleptané pyžamo a oblečení. Vůni zachová na dlouho. Úroveň hydratace je taková akorát na jarně-letní měsíce - na zimu by to bylo možná trošku málo, proto hodnotím na takových 8 b. z 10 b.

rebarbora a tresen manufaktura, limitovana edice jaro 2019

krem na ruce rebarbora, hydratacni krem

Další na řadu přicházejí ruce, které po zimě dostaly zabrat. Já už doma nemám (téměř) ani jiný krém na ruce než ty od Manufaktury a i když se mi někdy zdá, že jsou si dost podobné (co se týče hydratace), tak mám své favority (zejména ten s meduňkou a s růžovými výtažky). Tento hydratační krém na ruce s výtažky z rebarbory a divoké třešně ocení hlavně ty z vás, které mají rády krémy na ruce, které se hned vpijí do pokožky. Ale opravdu  hned. Tento krém na ruce totiž opravdu nezanechává mastné ruce. Zanechává jediné - dokonalou nádhernou sladkou vůni.
Ruce jsou krásně ošetřené díky obsahu mandlového a makadamiového oleje, bambuckého másla, panthenolu, ovesného beta-glukanu a kyseliny mléčné. Pokud jej nanesete na noc, tak ráno čekejte hladké ruce. Opravdu! :)
Nemám mu co vytknout 10 b. z 10 b.


krem na ruce manufaktura, zkusenosti s kremem od manufaktury

tresnovy balzam na rty, manufaktura recenze

Pokožka rtů je namáhána celou zimu a nevím jak vy, ale já si stále koušu kůžičku na rtech. Absolutně mě to vytáčí, ale nemůžu si pomoct. Proto používám balzámy na rty ve velkém. Tento hydratační balzám na rty z řady rebarbory a divoké třešně je malinko slabším kouskem. Aspoň se mi zdá, že jeho hydratační schopnost je trošku nižší oproti předchozím balzámům na rty od Manufaktury.
Po natřetí je vrstva slabší - na jaro-léto bude fajn, ale na zimu by byl, pro mě, nedostačující. Obsahuje meruňkový a jojobový olej, včelí vosk, panthenol, vitamín E a i naše oblíbené bambucké máslo.
Co ale mám na Manufaktura balzámech na rty nejraději? Že nejsou lepkavé na rtech, voní sice vždy krásně, ale na rtech nemají doslova žádnou chuť (nenutí si rty stále olizovat :D) a vydrží snad věčnost (nejsou to takové ty balzámy, kdy si rty natřete vydatně 3x a máte polovinu z balení pryč).
Balzámu dávám nejméně a to 7 b. z 10 b. 
 
limitovana edice manufaktura, slozeni balzamu na rty manufaktura

Závěrem co asi tak mohu napsat k sirupu s rebarborou a třešní? Hm...no je sladký. Veeeeelmi sladký, možná trošku sladkokyselý, ale strašně dobrý. A je velmi poctivý, to jde poznat :)

manufaktura, sirup s rebarborou a tresni

zkusenosti s manufakturou, manufaktura

K této limitované edici patří ještě mlha na tvář a dámská toaletní voda - myslím, že to budou taktéž skvělé produkty, jak jsme u Manufaktury zvyklé.

Mohu opět jen pochválit celý tým, který se podílel na nových produktech a konstatuji, že je to hodně podařená limitovaná edice, kterou budou milovat zejména ti, co mají rádi sladké vůně.
Žádný produkt není propadák, ale tak to se mi u Manufaktury opravdu ještě nestalo (na ten balzám jsem byla možná zbytečně tvrdá v hodnocení :D).

Prostě krásná práce, Manufakturo! 👏

PS: děkuji PR Manufaktury za poskytnutí produktů k recenzi

Komentáře

  1. Hi, I check your blog regularly. Your humoristic style is witty, keep it up!

    OdpovědětVymazat
  2. You made some good points there. I looked on the internet to learn more about the issue and found most people will go along with your views on this web site.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky