Vůně lípy, vůně dětství, vzpomínky...taková je nová limitka od Manufaktury I.

Tento rok na to jde Manufaktura trošku jinak. Limitované edice stále vychází k 1.3. a 1.9. tak jak jsme zvyklí, ale tento rok ty vůně jsou jiné. Jsou inspirované první republikou a pro někoho mohou být trošku staromódní. Mě osobně Fialka, limitovaná edice z jara, moc nevoní. Resp. musela jsem si na ní zvyknout. A nepřijde mi jako typicky jarní vůně (jak bylo u Manufaktury zvykem, že její limitky takové jsou).

manufaktura limitka, limitovana edice 2018No a Lípa, limitovaná kolekce? To už bych vůbec nečekala. Má nás totiž provázet tento podzim a zimu a prostě lípa není to, co si spojuji s chladnými měsíci.
Ale víte co?
Ona je boží.

Co se Manufaktuře s těmito "prvorepublikovými" edicemi podařilo je to, že evokují spíš vzpomínky. Fialková edice na mě dýchala úplně vzpomínkami na dětství. Lípová edice na tom není o nic hůře - taky mi něco (z dětství) připomíná, ale netuším co. Možná je to zase trošku staromódnější vůně, ale pro mě je příjemnější jak Fialka :) Vlastně jsem si jí celkem dost zamilovala.

Proto jsem se hned pustila do testování nových produktů a dnes přináším prvních několik slov k části produktů z této limitované edice.
kosmetika manufaktura, manufaktura recenze

Nejvíc mě uchvátil pečující balzám na rty s lípou, meruňkovým olejem a včelím voskem. Před dvěmi lety totiž Manufaktura vydala balzám na rty z jablíčkové edice a ten jsem milovala a fakt skoro oplakala, že už nebude :D A tento se mu dost podobá - ten z minulého roku (s rakytníkem a medem) mě prostě tak neoslovil. Jednoduše je úžasný - krásně hydratuje rty. Na rtech nejde moc cítit (vůně/chuť), ale mě osobně to vůbec nevadí a spíš to vítám (když balzám chutná, tak si olizuju rty a tím se dostávám do bludného kruhu :D). Nedělá na rtech žádný bílý povlak. A říkala jsem, že je úžasný? :D Jeho složení - až 99,49 % příroda :) Co víc si přát :) Klidně ho máznu i Sandře (starší dcera).

limitovana edice lipa recenze, balzam na rty

zkusenost manufaktura, recenze manufaktury

Druhým dokonalým produktem je regenerační krém na ruce s lípou, mandlovým olejem a panthenolem. Mimo jiné obsahuje i bambucké máslo, které je u nás v zimě spotřebovávané na kila, protože starší dcera trpí v zimě na popraskané ruce/ekzém (vlastně nevím přesně co to je, ale jediné bambucké máslo jí pomáhá). Takže složení je jak stvořené na zimní měsíce. Krásně se roztírá a hned cítím, že ruce jsou fakt sametové (pardon za slovo, moc to přirovnání nepoužívám, ale tu se opravdu hodí :D). Krém na ruce se hned vstřebá do pokožky, takže se nebojím žádných mastných skvrn, i když chviličku je dobré počkat než se něčeho chytíte. Balení opět roztomilé a měkké, takže se bude dát spotřebovat do dna:)

lipa limitovana edice, limitovana kolekce lipa recenze

limitovana edice lipa, kolekce manufaktura

Jako třetí produkt, který už mám za zhruba těch 10 dní, co tuto limitku mám doma, otestovaný je sprchový & koupelový gel s lípou a mandlovým olejem. Užívám si doslova každé sprchování. Ta vůně je osvěžující. Pokožka vůbec není vysušená a nemám potřebu se ničím natírat. Nejdříve jsem byla "zklamaná", že obal má jiný tvar jako jsem u sprcháčů od Manufaktury zvyklá (moje perfekcionistické oko na vaně chtělo vidět všechny stejné flaštičky - mám aktuálně 4 sprcháče od Manu :D). Ale zjištění, že je sprchového gelu více mě potěšilo - vždy bývaly flastičky s 215 ml obsahem a tato má až 250 ml! Vyklapávátko je celkem fajn, vyteče ho vždy do ruky tak akorát.
Při koupeli (nevěřím, že jsem koupel dala při těch dvou našich nespavcích - díky manželovi) pěnil tak průměrně (mohl i víc :D), ale vůně omamná a fakt jsem si koupel užívala :) Musím si ještě pořídit sůl z této řady. To by byl teprve dokonalý požitek :)
sprchovy gel lipa, sprchovy gel manufaktura

Prostě musím říct, že minimálně tyto tři produkty z nové edice se fakt strašně podařily a jsem z nich nadšená (i proto jsem se dokopala k recenzi takto brzy, věřte, že v posledním roce už to u mně není pravidlem) :) Věřím, že i další produkty budou stát za to - určitě se o nich ještě zmíním tu na blogu a instagramu.

Btw. kdyby někoho zajímalo klasické moje hodnocení, tak tentokrát je to 10 b. z 10 b. pro každý produkt :D

Komentáře

  1. Tohle je taková vůně, které si nejsem jistá, že by mi zrovna voněla. Ale obaly mají nádherné.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se toho taky trošku bála, ale jsem mile překvapená :) Zatím všichni, co čichali, chválili :)

      Vymazat
  2. Jéé tak tuhle kolekci od Manufaktury vidím poprvé :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Trošku nezvyklý druh vůně. Nemusí sednout každému. Ale na druhou stranu je to hezké, že jsou i tyto málo všední vůně. Občas jsem taky již nesvá, když stále vidím na všech místech vůni levadnule a podobné "populární" druhy vůně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám právě na Manufaktuře ráda, že přichází stále se zajímavějším spojení vůní a hlavně - vůně lípy? To tu snad ještě ani nebylo :) A určitě je trošičku staromódnější, ale podle mě sedne většímu množství lidí než byla jarní violka (ta byla staromódní podstatě víc). Toto je taková příjemná, jemnější a teplá vůně :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky