Recenze: matující krém Mattifying Sorbet Cream With Black Currant Extract, Collistar

Žiju se svou mastnou pletí už pěknou řadu let. Tuším se to "zvrhlo" ve 12-ti.  Zvykla jsem si. Co vám budu povídat. Jako tak jsem i tento stav přijala, i když v prvním těhotenství jsem měla tak krásnou pleť, že jsem viděla, že i takto to může být a trošku mi to přišlo líto. Připadala jsem si totiž minimálně 20x krásnější, takže jo - i stav pleti dělá hodně se sebevědomím dívky, ženy.


Dost ale na úvod, dnes jsem nechtěla psát o tom, jaká je to hrůza :D, ale recenzi na tento zmatňující krém Collistar z e-shopu elnino.cz. Ano, dostala jsem tento krém na testování zdarma.

velmi šikovné :)

Začnu tím, že se mi líbí vzhled a i jeho velikost (50 ml). Myslím, že taková sluníčkově žlutá se u krémů často neobjevuje :) Dále bych vyzvihla jeho vůni - je taková hroznová (dobře, je tam napsané, že black currant, ale já cítím hrozny :D), sladší a celkem výrazná. Dokonce po první aplikaci jsem jej stále cítila. Při dalších už jen "chvíli" (člověk si zvykne). Roztírá se rychle a hlavně - dá se na něj hned (a fakt úplně hned) nanést make-up bez toho, aby se nějak "zle roztíral" (dělal fleky). Takže to jsou vlastně skoro samá pozitiva.


Ale pojďme k tomu, co se mi na něm až tak nelíbí - to je určitě jeho složení. Nečekala jsem, že tam budou i silikony, které mou mastnou pleť mají tendenci trošku ucpávat :( Ano, pleť je sice po nanešení krému hladká skoro jak dětská prdelka, ale o to se postará právě ta silikonová složka... Plus - škoda, že nemá SPF.


Účinek se mi ale celkově líbil - jak vyhlazená pleť, tak matná! A tím myslím, že opravdu matná po většinu dne (do večera to, zvlášť v těchto vedrech, nedá). Na nějaké zlepšení pleti jsem ani nečekala a ani se nedostavilo. Naštěstí se nedostavila ani žádná neplecha :) 

Co k tomuto krému tedy více říct? Komu nevadí složení a má podobný typ pleti jako já (mastný, se sklonem k lesku a akné), tak je to velmi kvalitní, lehký krém - podle mě přímo ideální na jaro-léto-podzim. Na zimu i já hledám trošku více "hutnější" krémy. Opravu je vhodný jen pro smíšenou a mastnou pleť. 
Stojí cca 380 Kč (50 ml). 

Dávám mu 9 b. z 10 b.

Co používáte proti lesku pleti vy? :)

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky