Spotřebováno aneb SpaceSusi plní skládku 13.


Toto je historicky největší spotřebováno, které se na tomto blogu objevilo a objeví. Jedná se o spotřebu za více jak půl roku. Takže se opravdu nelekejte, že jsem toto vše dala třeba za měsíc nebo dva. Jednoduše - jedná se o spotřebované produkty od narození druhé dcery, s tím, že mnoho z těchto produktů nebylo "plných" už ani v daném okamžiku, kdy jsem je začala používat. Tak nějak jsem si vstoupila do blogerského svědomí a začala pěkně spotřebovávat jednu věc za druhou. Bez přeskakování a testování dalších produktů (dobře, tak testuji stále, ale už ne tak horlivě). Takže i přesto, že třeba sprchové gely ráda střídám, tak jsem se zapřela a vždy měla na vaně jen jeden jediný, abych ho spotřebovala celý naráz. A ono se to dá! :D Začala se tedy pěkně plnit taška se spotřebovanými produkty a vzhledem k tomu, že jsem si za posledního půl roku koupila nové kosmetiky minimálně, tak i v koupelně vidím mírné pokroky v tom, že je tam více místa :D Manžel si to nemyslí, ale opravdu vše ubývá tak jak má a z (řekněmě) 10-ti sprchových gelů se stalo "jen" 5 atd. Mám v plánu v tomto pokračovat a dostat se na normální úroveň produktů v koupelně - tj. max. dva, které používám a jeden do zásoby. Hold asi ten minimalizmus nebo co :))

Po dlouhém úvodu přejděme k mini recenzím produktů. Protože by toho bylo tak na 10 A4 a nevím, kdo by to sroloval až na konec, rozhodla jsem se rozdělit tyto spotřebovance na 2. díly. 
 


Mrkneme nejdříve na sprchové gely.
Kneippova "Radost ze života" (celá recenze) byla velmi příjemná :) Citrusová vůně, která relativně nabudí, hodí se spíš na jaro-léto a takové sluneční dny. Na druhou stranu Ziaja perník je vyloženě předvánoční záležitostí. Měla jsem ho schovaný od minulého roka, no nevím co se změnilo, ale tentokrát mě extrémně vysušoval. Fakt šíleně. Vůně sice věrohodná, ale nešla bych do něj už v žádném případě. Sprchový gel Yves Rocher se zeleným čajem je příjemná změna proti "sladkým" sprcháčům. Vůně je to příjemná, trošku jakoby hořká, zelený čaj ale velmi necítím (a že ho piju na litry). Vydržel dlouho, nevysušoval. Paráda. Alverde Mamaglück (recenze) je určen pro těhotné a já se přehmátla v regálu, kdy jsem si chtěla koupit tělové mléko a koupila sprcháč. Vůně netradiční, stále nevím, jestli příjemná (spíš ne) a žádný zázrak. Čekala jsem od něj víc. Určitě nedoporučuji,  za mě úplná zbytečnost. A oblíbená Manufaktura s Hruškou sprchovým gelem z limitované edice jako vždy potěšila :) Jejich sprcháče prostě můžu a aktuálně jsou pro mě NEJ. Tento byl asi druhý nejlepší, protože ta vůně je opravdu nádherně věrohodná. Mňam, miluju hrušky. Škoda, že už se neprodává...


Zoubky, zuby. Nejdříve jsem se lekla, že se v tomto spotřebováno ani nic na zuby (zubní pasta) neobjeví - to jak by to vypadalo, že bychom po půl roce nezdolali žádnou zubní pastu? :D Nakonec jsme akorát jednu spotřebovali a druhá tam už byla delší dobu. Obě Elmex, značka, kterou jsme si v posledních letech celkem oblíbili. Nejsou tak abrazivní (neničí sklovinu) a prý se mohou používat i dlouhodobě. Protože to jste věděli, že třeba takový Odol (některé verze) je veeeelmi abrazivní a neměl by se používat nonstop? Zajímavé, že toto nikdo nikde neprezentuje. A to nemluvím o bělících pastách, které jsou vysoce abrazivní snad všechny (čest výjimkám) a které by se měly používat jen krátkodobě, tedy ne celoročně! Hrozí odhalené dásně a vznik paradontitídy ehm.
No, ale zpět k recenzi. Jedna ze zubních past Elmex (oranžová) je taková klasická, dětskou verzi používá i Sandra. Měla by chránit před zubním kazem a je pravda, že manžel už dávno žádný neměl. Já mám furt :D Hold sladké si neodepřu :D Druhá je Sensitive na citlivé zuby - ta je ale pěkně hnusná. Používala jsem jí už v těhotenství a pravidelně mě z ní dávilo :D Ta pidi pastička byl vzorek bělící pasty, která vypadá, že dokáže opravdu zázraky - hned jsem měla viditelně bělejší zuby, takže čeknu elnino.cz, kolik stojí a čeknu její abrazivitu - taková přehledná tabulka je TU. Určitě mrkněte jak je na tom Vaše zubní pasta (do očí až bije třeba hodnota 200 u Colgate bělících past! A přitom už od míry abrazivity 70 jsou pasty nevhodné na každodenní a dlouhodobé používání...).
Ústní voda Manufaktura (celá recenze) je už stálice u nás doma - vyplachujeme si s ní (ne každý den) všichni. I Sandra se s ní naučila vyplachovat ústa. Samozřejmě naředěně s vodou. Je totiž vhodná už pro děti od 3 let. Vhodná i na zápaly, ale já osobně s ní hlavně kloktám ve dny, kdy cítím, že mě škrábe v krku. To mi pomohla vždy.


Šampóny padly jen dva, ale to bude tím, že jsem ještě pár měsíců po porodu měla málo mastící se vlasy a vydržely i skoro týden koukatelné :) Teď už se vše vrátilo do "normálu" a zase bych si měla (ale neumývám, není čas :D) umývat hlavu i obden.
Ziaja kopřivový šampón mi dlouho vyhovoval a vůbec nedráždil pokožku hlavy. Toto už bylo tak 3 balení. Je navíc velký (tuším 500 ml) a nestojí moc. Měla jsem po něm velmi pěkné vlasy. Ale nějak se to zlomilo a teď už mi pokožku hlavy dost dráždil, škrábala jsem se jak divá (mám seboreu) a měla jsem problém ho spotřebovat. Dám si od něj pauzu, ale možná se k němu časem za rok, dva zase vrátím. Ajurvédský šampón Eclipta Alba Brazil Keratin je absolutním zázrakem na padání vlasů! (celá recenze) Takže v poporodním období, kdy vlasy přirozeně vypadávají, jsem volila znovu tento a myslím, že pomohl znovu. Tentokrát jsem používala více přípravků - o některých jsem se už zmínila, jiné ještě zmíním - takže nemohu posoudit účinnost jednoho konkrétního přípravku. Spíš to byl mix všech :) Bude článek, nebojte.

A dvě stálice v naší koupelně - pěnu na holení Balea a Lactacyd nemám v plánu, zatím, vůbec měnit za jiné obdobné produkty. Pěna na holení mi vyhovuje cenou a na to moje rychlé holení mi fakt stačí :D Lactacyd mi jako jediný nezpůsobuje žádné zápaly atd. Takže není o čem...

Tekutá mýdla na ruce Balea se u nás taky ohřívají stále. Pokaždé změním alespoň vůni :) Tělové mléko Třešňový květ Yves Rocher je příjemnou změnou oproti klasickým drogérkovým. Je lehounké, rychle se vsakuje, má neobvyklou a velmi jemnou a příjemnou vůni. Snad jen ta hydratace je trošku slabší. Spíše na jaro-léto. Podobně i tělové mléko Kneipp je spíše pro ty, kteří nepotřebují extrémní hydrataci. V zimě by u mně moc nepochodil. Vůně dokonalá, vydrží dlouho na pokožce. Trošku hůře se roztíral, ale nic hrozného :) 

Uff, toto spotřebováno mi opravdu dává zabrat. A přitom píšu vše jen tak zkráceně :) Myslím, že pro dnešek prozatím stačilo. Pomalu zpracuju i druhou část těchto spotřebovanců a tak se těšte brzy na blogu :)

Komentáře

  1. Úplně stejnou pěnu na holení jsem měla už několikrát a naprostá spokojenost :) za tu cenu paráda, kam se hrabe gel od Gillette :-D


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám pěnu na holení od Baley právě na vaně, ale příště si raději koupím gel. Dělá mnohem hustější pěnu :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky