Přírodně pečujme o dětičky s kosmetikou Onclé

O značce a produktech Onclé jsem tu na blogu už psala - recenzi na vlhčené ubrousky, péči o zadeček najdete tu a recenzi na krém pro maminky zase tu.
Vesměs jsou moje dojmy z této kosmetiky velmi pozitivní - i kvůli tomu, že je vyráběná v ČR a zejména, že má zpravidla nad 90% přírodního složení v každém produktu. Zvlášť u těch nejmenších bychom měli podobné produkty vyhledávat.
 
detska telova kosmetika, prirodni kosmetika

Naše dcery jsou každá jiná. A dokonce to platí i v případě jejich pokožky. Sandra už od prvních dnů byla stále vysušená. Museli jsme jí natírat a natírat, protože jinak byla nervózní nejen z kolik (bolení bříška), ale podle mě i z toho vysušení pokožky. Škoda, že tato kosmetika Onclé je tak mladá (z minulého roku), že jsme jí nemohli při Sandře používat.
Andrejka je pravý opak - klidně jí nemusíme natírat ničím a stále má krásnou hladkou růžovoučkou pokožku. Zase ale má ekzém na tvářičce, ale to by bylo asi na jiný článek.

prirodni pece pro deti, kosmetika pro miminka

Tyto dva produkty (tělový balzám a mycí mléko) na dětskou pokožku Onclé, které jsme dostali na testování, jsem proto použila na každou z nich. U Sandry už sice neplatí, že by byla stále vysušená, ale sem tam k tomu sklon stále má. Někdy se trošku ošívá a když jí přejedu po bříšku, tak cítím, že ho má trošku suché. To bude mít asi po mně :)

kosmetika pro deti, myci balzam deti

Pečující mycí mléko na tělo a vlasy s BIO šípkovým olejem je v podstatě takový jemnoučký sprchový gel, ale který má trošku jinou texturu. Opravdu je jak mlíčko, které se malinko napění (ne velmi) a krásně se s ním dá umýt pokožka miminka. Líbí se mi jak klouže po pokožce a hlavně, že ho stačí úplně malinko. Dokonce zanechá malinko pěny ve vaničce. Obsahuje přírodní oleje (šípkový a bavlníkový) a je vhodné pro miminka už od narození, protože nedráždí oči a pokožku. Samozřejmě s ním můžete miminku umýt i vlásky i tělo.

blog kosmetika pro deti, pro miminka
bio kosmetika, blog recenze

Následná péče s tělovým a pleťovým balzámem Onclé s BIO šípkovým olejem je obou dcerám taky příjemná, protože Andrejka si vyloženě užívá doteky. Přeci jen je ještě malinká (7 měsíců) a věřím, že u menších miminek to může být příjemný předspánkový rituál. Sandra, i když to nepřizná, si určitě užívá, že jí nic nesvědí...ale ta se natírá sama a vyvalí si tam toho tolik, že nestíhá rozetírat :D Naštěstí se balzám rychle vstřebává do pokožky a dobře se roztírá - u hýbajících se dětí je to fajn :D Balzám obsahuje olejů ještě více jak mycí mléko - jsou v něm jak šípkový, tak bavlníkový, broskvový, meruňkový a mandlový olej obohacené o vitamíny A, E a F a přírodní squalan.

oncle kosmetika, ceska kosmetika pro deti


Co velmi chválím je, že vůně produktů jsou víceméně identické a hlavně - balzám má stejnou/podobnou vůní jako krém pro maminky, který mám taky doma. Možná si řeknete "no a?", ale myslím, že u novorozenců a malinkých dětí to může být pro miminko příjemné, že voní stejně jako maminka :)

recenze bio kosmetiky, prirodni pece pro deti

I přesto, že jsou to produkty s přírodním složení, tak to s tou kosmetikou u obou holek moc nepřeháníme. Aďku jsme vlastně donedávna stále umývali jen čistou vodou a natřela jsem jí spíš výjimečně. Když ale vidím, jak si to užívá, tak se dalšímu používání určitě nebudu bránit :) Jen musím oba produkty schovat před tou starší, která je schopná je spotřebovat do 3 dnů :D
Ani jedna z nich na produkty nereaguje žádným výsevem, svěděním nebo něčím podobným.

My proto můžeme tuto kosmetiku Onclé jen doporučit :)

Koupit můžete třeba na feedo.cz/feedo.sk nebo rohlik.cz :)

PS: na instagramu spacesusi_mamou bude soutěž o tyto dva produkty :)

Komentáře

Oblíbené příspěvky