Onclé - přírodní péče o pokožku nejmenších z Čech!

Zbožňuji vůni miminek. A obzvlášť těch svých :) Zvlášť Andrejku jsem cítila snad na míle a když jsem vkročila do místnosti v porodnici, tak jsem k ní byla doslova přitahována a stále jsem jí očichávala :) A zbožňuji ty jejich naducané tvářičky, pusinku, nosík nahoru (přijde mi, že to má každý novorozenec) a ty tlusťoučké nožičky a faldíky (to už nemá každý, ale naše holky měly :D). U Sandry jsem zbožňovala její snědost pokožky (po mně), u Andrejky zase její růžovou pokožku (asi po manželovi :D). A právě o tuto "růžovou pokožku" se teď starám 24/7 :)

oncle, kosmetika pro miminka

Asi nemusím nikomu vysvětlovat, že péče o pokožku miminka je důležitá. Jejich pokožka je totiž v mnoha případech citlivá a je potřebné zvolit správnou péči. Zvlášť pokud se jedná o péči o zadeček. Už dávno (při Sandře, první dcera) jsem zjistila, že ne každé vlhčené ubrousky jí vyhovují. Nepoužíváme je sice denně, ale člověk se tomu asi nevyhne, pokud teda nemá umyvadlo hned po ruce a zároveň pokud má dost síly na udržení zmýtajícího se pět a více kilového tělíčka v jedné ruce. Na to jako fakt svaly nemám :D Nepraktikovala jsem to ani při Sandře a ani nyní. Snad jen výjimečně, když už to bylo "too much" :D

Od té doby co jsem matkou si více všímám i složení produktů, obzvláště těch dětských a nová přírodní péče pro miminka od značky Onclé vyhovuje mým kritériím. Je určena pro jemnou a citlivou pleť dětí, má přírodní složení, dobrou snášenlivost a je mi sympatické i to, že se jedná o českou výrobu :)
Produkty Onclé obsahují bio šípkový, bavlníkový, broskvový, meruňkový a jojobový olej + přírodní squalan a vitamíny pro ochranu pokožky.

prirodni pece o miminko, oncle kosmetika

My jsme na testování obdrželi konkrétně péči o zadeček naší nejmladší, nyní dvouměsíční, Andrejky.
Prvním z produktů byl prémiový dětský čistící a ochranný olej, který obsahuje až 99,8 % přírodních složek. I když jsem si ze začátku nedovedla jeho použití představit, tak se stal důležitou součástí našeho přebalovacího pultu. Musím říct, že jeho vůni jsem si opravdu zamilovala - je velmi jemná, přírodní a miminko (i to nejmenší) nijak neruší. Dokonce bych řekla, že Andrejka tu vůni má ráda - vždy se tak spokojeně usmívá, když jí ho nastříkám na zadeček :)
Jak se používá? Má praktickou pumpičku, takže se stříká přímo na zadeček atd. Podle toho, kde je potřeba co očistit a ze začátku je to opravdu v celé plínkové oblasti. A někdy i dost mimo :D Nestalo se mi, že by se Andrejka lekla, že jsem jí to stříkla na tuto oblast.

pece o zadecek, prirodni produkt
100% bavlna ubrousky, rozlozitelne vlhcene

Po nastříkání hned beru do rukou vlhčené ubrousky na setření zbytku nečistot. Testujeme i dětské vlhčené ubrousky s bio šípkovým olejem (růžový obal) a dětské vlhčené ubrousky s přírodním squalanem (zelený obal). Mým favoritem jsou ty růžové, ale to bude tím, že do vůně jsem se prostě zamilovala (voní stejně jako výše zmíněný olej).
Ubrousky jsou dostatečně vlhké - každý jeden (ne jen vrchní/spodní jak se stává u jiných značek) od začátku až do konce. Vytkla bych jim ale, že se "netrhají" za sebou - tedy po vytáhnutí jednoho se ne vždy povytáhne další. Zvlášť když je dávám do takové umělé "krabičky" na vlhčené mě to vytáčí, protože pak musím další vydrapovat prsty tím úzkým otvorem :)
Jinak jsou ale velmi jemné a ve spojení s olejem jen tak kloužou po pokožce. Sama cítím, že nemusím vůbec "třít" zbytečně zadeček a přilehlé oblasti a i Andrejka se tváří spokojeně :)
Ubrousky jsou bez alkoholu, jsou ze 100% přírodní bavlny a hlavně jsou rozložitelné v přírodě! Ale ne že je budete házet někde po lesních chodníčcích :D

prirodni pece, vlhčené ubrousky se šípkovým olejem
vlhcene ubrousky se sqalanem, prirodni pece

Z testování jsem mile překvapená a velmi ráda budu používat tyto produkty i nadále. Olej používám i sem tam na očištění intimních míst naší starší dcery Sandry - resp. viděla to u mladší a její žárlivost se projevuje všelijak. Třeba i tím, že chce vše jako mladší Andrejka :D
Oleje skoro neubývá, ubrousky se samozřejmě ztrácí - v balení je jich 54 kusů.
Olej se navíc postará o ošetření pokožky a chrání jí před začervenáním - potvrzené i tím, že nepoužívám už žádný Sudocrem ani Weledu (podle toho, jak se mi zdál zadeček začervenalý) a nepostihly nás dosud žádné pupínky na zadečku :) Takže skvělá věc, která nejen dočistí, provoní, možná i zrelaxuje (fakt je ta vůně krásně jemná příjemná), ale i ochrání :)

recenze oncle, jak funguje cistici olej
dětská přírodní kosmetika, kosmetika z cr

Řada pro miminka obsahuje ještě i dětský tělový a pleťový balzám, tělový olej po koupeli (s bavlníkovým a mandlovým olejem, který může být taky parádní!) a mycí mléko na tělo i vlásky. Jestli i tyto ostatní produkty tak krásně voní...tak si snad pořídím ještě třetí mimčo :D
Kosmetika Onclé se dá prozatím zakoupit na rohlik.cz.

Testuji ještě jeden produkt z péče pro maminky (viz. první foto), ale to, jestli zlepšuje vzhled mých strií si zatím nechávám pro sebe ;-)

Komentáře

  1. Po ubrouskach ještě vysušíte oblast...nebo hned plenu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už nic :) Když se mi zdá oblast "mokřejší", tak jí prostě nechám ještě chvilku rozbalenou, ona si zatím pokopká a "popovídáme si" :D

      Vymazat
  2. Ahoj, díky za zkušenost a tip, vůbec neznám a značka mi zaujala :)
    Máme necelý měsíc holčičku :) tak je to aktuální téma. Máme ty děti zhruba stejně staré, akorát ten starší je kluk ;)
    Já tedy dost často myji pod vodou, z toho důvodu nám na ty první týdny prebalovak v kuchyni na lince (máme velkou kuchyň), praktické, že nikam nemusím chodit a voda je po ruce. Měla jsem to tak i s prvním. Když neni moc špinavá, navhlcim perlan (z DM) vodou a olejickem, tím to jde dobře. Vlhčené ubrousky používám jen v noci nahoře v ložnici nebo mimo domov. Bohužel je teď trošku podrazdena, možná z plenek, musím odpozorovat. Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj :) Ano? Taky jste do toho šli dobrovolně podruhé? :D Doufám, že u Vás je to klidnější - my máme doma žárlivce a projevuje se to všelijak :-/ Víc starostí mám s tou starší než mladší...
      Tak kdybych mohla mít přebalovací pult takto blízko, tak to asi taky tak řeším, bohužel u nás nereálné :) Nám třeba zatím nesedly vlhčené z DM (tedy u maličké, Sandře když byla větší a občas se pooužily vůbec nevadily) a teď (2,5 měsíce skoro) už je nepoužívám skoro vůbec. Omezuji jen na kakání a utření nečistot a to je někdy 1x za 2 dny, jak kdy :)

      Vymazat
    2. A ještě dodatečně tedy gratuluji a přeji vše dobré s maličkou! :)

      Vymazat
    3. Zuzko, děkuji a přeji taky hlavně zdraví!
      Jasně, že dobrovolně :-D
      Ano, asi je to všude stejné nebo podobné, s tím miminkem je v podstatě méně práce a více klidu, než s tím starším. A kombinace bývá hodně náročná :-D Malý je nyní celkem v pohodě, když jsme sami doma, tak si hodně vyhraje sám a je v klidu. Ty první dny byly náročnější, potřeboval upoutat pozornost, vše bylo nové a mě vše lezlo na nervy, takový to, že přijdeš domů s miminkem a chceš mít na něj klid a pro sebe klid a ono to prostě není možné, když už kolem pobíhá a skáče starší dítko a manžel doma ... no prostě trošku zmatek. Za měsíc začne chodit do školky, tak jsem zvědavá, jak se mu tam bude líbit a jak mi bude vyhovovat ten režim v poledne pro něj jezdit.
      Jo, tvé články a příspěvky na IG/FB mě baví, vždy se zasměju a vím, že v tom nejsem sama! Občas tu něco okomentuji, nebo na IG, tak už jsi na mě jistě někde narazila ;-)
      Marcela

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky