Recenze: 100% přírodní minerální deodorant | Manufaktura

recenze deodorantu manufaktura

Rok co rok hledám deodorant/antiperspirant, který pomáhá. A rok co rok jsem ne velmi úspěšná, protože potím se celkem dost. A teď na mateřské, než se mi podaří dostat dítě ven/dovnitř, uspokojit jeho potřeby atd., se potím snad ještě víc :D
S příchodem druhého těhotenství jsem omezila antiperspiranty a přešla raději na deo. V zimě/na jaře se to dalo bez problémů. V létě, zvlášť v tom extrémním počasí, kdy jsme i doma měli 28 stupňů, však nezabírá nic... Navíc po porodu mám nějaké návaly (měla jsem i po prvním porodu, ale ten byl aspoň v říjnu), takže se teď potím snad nonstop.

Od Manufaktury jsem obdržela právě tento deodorant - 100% přírodní minerální deodorant, který je vyroben z kamence (minerálu), který se využívá na potlačení pocení už po staletí.

recenze blog, recenze manufaktura


Zkušenosti s používáním:
- musí se namočit - klidně celý pod vodu a osvědčilo se mi ho tam nechat trošičku déle. Na každé podpaždí namočím extra, protože mi přijde, že pak není tak vlhký když se snažím obě podpaždí dát na jeden "šup"
- nemusí se utírat nebo nechávat odkapávat - klidně se hned může zašroubovat a postavit na poličku
- vydrží 100 let :D Fakt mám pocit, že ho používám dost, ale z něj snad neubylo... tipuji, že až půjdou dcery na vysokou, ještě stále ho budu mít :D Ale ne, tak něco se z něj ztratilo, ale zatím nic výrazného...
- necítím se. Necítím vůbec nic. Je totiž neparfemovaný, takže nepřebíjí žádné vůně parfémů. A opravdu mám pocit, že necítím svůj pot (i v těch náročných dnech, kdy jsme doma měli 28 stupňů a já kojila do odpadnutí a běhala okolo obou dcer), což je fajn. Potit jsem se samozřejmě potila. To jako deodorantem nezastavíš no :D
- dá se použít i na nohy - teda moje nesmrdí, ale máme doma jednoho adepta a ženského rodu není :D
- nezanechává stopy na oblečení - jediná nevýhoda je, že to podpaždí musí uschnout/při aplikaci může trošku kapat pod tričko
- dá se použít hned po holení na očištěnou pokožku - dokonce při případném pořezání zastaví krvácení

deodorant, minerální deodorant, recenze kosmetiky

Používám ho už asi tři měsíce a nebudu tvrdit, že je to zázrak. Jak říkám - potit se stále dost potím, ale když jsem doma a prostě se jen "nechci cítit", tak mi bohatě stačí. Používám ho klidně i na noc a opravdu mám pocit, že i na druhý den jeho funkce (necítit se) je stále zachována. Takže tu možná i platí cca 24 hod. účinnost (do dalšího sprchování).

Kdo tedy hledá šetrný deodorant může být tento správnou volbou. Jeho účinek je porovnatelný s deodoranty, které si běžně kupuju v drogérii. Ale na rozdíl od nich opravdu nevoní nijak, takže nemusím přemýšlet jaký parfém/toaletní vodu zvolit (aby se vůně nepřebíjely). 

Máte zkušenosti s minerálními deodoranty? Jaké?

Komentáře

  1. Manufakturu miluju, ale přírodním deodorantům jsem na chuť moc nepřišla. Podobný deodorant jsem měla z DM. Raději mám antiperspiranty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s těmi přírodními produkty v poslední době trošku "experimentuju" a je pravda, že tento je vhodný fakt na zablokování alespoň nepříjemného zápachu. Doporučila bych ho každému "smraďochovi" v autobusech a tak :D Proti zápachu totiž funguje fakt spolehlivě...ale přiznávám, že stále sahám i po antiperspirantech, i když se snažím jejich množství omezit (zvlášť při kojení)...člověk nikdy neví :)

      Vymazat
  2. Tak po oholeni by som ho rozhodne nepouzivala. Aj ked je prirodny, stale ide o formu hlinika. Ved sa aj vola aluminium alum. Je to taka stredna cesta medzi deodorantami bez hlinika a antiperspirantmi s hlinikovymi solami. Citala som, ze by mal dokonca posobit mierne antiperspiracne, no u Teba sa to podla recenzie neprejavilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konkrétně tento kamenec obsahuje potassium alum...moc tomu nerozumím, ale měla by to být přírodně se vyskytující sůl. Nějaké info jsem našla tu:
      http://www.prirodne-deodoranty.sk/faq/
      a tu: http://gleysishere.blogspot.sk/2014/02/jenom-alum-nebo-velke-ale-ammonium-alum.html
      Přímo na stránkách Manufaktury se píše, že se může aplikovat i po holení.
      A prý neblokuje pot...což se mi víceméně potvrdilo. Možná jen minimálně, teda v tomto teple. V chladnějších měsících mi vyhovoval přeci jen více :)

      Vymazat
    2. Ano,urobila som preklep. Kamenec je bud amonium alum alebo potasium alum. Vyskytuje sa prirodzene v prirode, no pri jeho spracovani sa pouzivaju chemicke procesy. Ak si das vyhladat na internete fotky kamenca, najdes bud matne nepriehladne ako je aj v Tvojom clanku alebo celkom cire a prehladne. Je to ovplyvnene chemickymi procesmi, ktore prebehli pri spracovani. Takze cista priroda to z hladiska spracovania nie je. Uvadza sa, ze kvalitnejsi je ten ciry. Oba vsak obsahuju hlinik. Tym, ze si oholime pokozku, vytvoria sa v nej mikrotrhliny a kamenc ma otvorenu cestu do tela. Osobnu skusenost s kamencom nemam, no z toho, co som o nom citala, by som ho pouzivala iba vtedy ak by aspon ciastocne obmedzoval potenie. Predsa len je to lepsia varianta ako klasicky antiperspirant s hlinikovymi solami. Ak vsak vplyva len na zapach, tak s nim si vedia poradit aj prirodne deodoranty na baze sody alebo esencialnych olejov. Myslim, ze jeho ucinky nie su este dostatocne preskumane.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky