Už vím jak voní sedmikrásky! Aneb limitovaná edice Manufaktury na jaro/léto 2017

manufaktura sedmikraska, manufaktura recenze

Už několik let vždy k 1.3. a 1.9. sleduji oficiální stránky Manufaktury a čekám na informaci o limitované edici. Já totiž limitované edice (nejen ty od Manufaktury) miluji :) Tím, že s Manufakturou už nějaký ten rok spolupracuji (tuším dva-tři roky? - splněný sen!) se dozvídám o limitované edici ještě o chvilku dříve. Takže když přišel e-mail, že tento rok to bude "sedmikráska", která bude navazovat na úspěšné sedmikráskové produkty, tak jsem byla...trošku zklamaná? Tak nějak jsem si zvykla, že je to vždy nějaké "ovocno-cosi" limitované a najednou taková obyčejná květinka? Přemýšlela jsem, jak to jako má vonět a když jsem zjistila, že bude i sirup, tak jsem přemýšlela, jak to jako má chutnat? Nic proti, ale já asi nikdy nevoněla sedmikrásky a ani je nechutnala :D

sedmikraskova kosmetika, limitka manufaktura

ALE - jak už to bývá, člověk si něco myslí, ale najednou to (celou limitovanou edici Sedmikráska) drží v rukou, oňuchává a zjišťuje, že to vlastně vůbec není zlý nápad s celou tou rostlinkou a že je to vlastně skvělé a hlavně velmi originální :)

Limitovaná edice Sedmikráska obsahuje 4 produkty - sprchový gel a šampón (2v1), krém na ruce (klasika), sirup a zelený čaj s příchutí sedmikrásky. Obaly krásné - jako vždy. Vůně dokonalé - je to taková svěží vůně, která mi ale něco připomíná. Stále jsem nepřišla na to co :) Možná je to přeci jen vůně jara, kdy rostou sedmikrásky...jen jsem si to nikdy tak nespojovala :)

manufaktura sprchovy gel recenze, sedmikraska 2v1

Hydratační sprchový gel a šampón 2v1 se sedmikráskou a mandlovým olejem - tyto produkty 2v1 obecně nemám moc ráda, protože většinou nedělají ani jedno moc dobře. Každopádně - jako sprchový gel velmi dobře (skoro až moc) pění, nádherně provoní pokožku a nepocítila jsem žádné pnutí a vysušování pokožky. 

Jako šampón pění samozřejmě taktéž dost :), umyje vlasy dokonale. Ty jsou pak hladké a hlavně nádherně provoněné - tu vůni cítím i na druhý den. Těhotenstvím se mi téměř nemastí vlasy, takže nedokážu posoudit co by to udělalo s mými "předtěhotenskými" vlasy, které se mastily zhruba obden/někdy do večera. Šampón je určen pro všechny typy vlasů. Obsahuje ovocné kyseliny, rostlinné antioxidanty, mandlový olej, ovesný beta-glukan, glycerin, panthenol,...

Vyhovuje mi při obou použitích, takže si stále nejsem jistá, jestli ho budu používat jen jako sprcháč nebo jen jako šampón, ale asi to spíše vidím na obojí využívání, i když mě bude mrzet, že se tak mnohem rychleji spotřebuje :)
Takže sice 2v1, ale produkt mě nezklamal a určitě bude i skvělým společníkem na cesty.
9 b. z 10 b.

krem na ruce, recenze manufaktura

Hydratační krém na ruce se sedmikráskou a bambuckým máslem - miluji krémy na ruce od Manufaktury! Mám doma aktuálně 4, ale zatím se mi zdá, že tento je...nejslabší :( Bohužel, i přesto, že má jednu z nejpříjemnějších vůní (dobře, to se nedá napsat, protože všechny jsou na oňuchání totálně mňam), tak mi nepřináší až takovou úlevu. Při Sandře si ruce stále máčím, něco oplachuju, předepírám (hold je to prasátko po mě :D), umývám...a moje ruce dost trpí. Tento krém si natřu, ihned se vpije (což je velké plus), ale během chvilky bych klidně nanášela další vrstvu - nemám prostě ten pocit úlevy a ošetřených rukou.
Takže kdo nemá až tak namáhané ruce a hledá krém, který se mázne a hned se vstřebá, klidně na něj mrkněte. Kdo má namáhané ruce jak já, tak raději něco více intenzivního - třeba tento regenerační krém na ruce s vřídelní solí, růžovými výtažky a oleji.
6 b. z 10 b.

sirup manufaktura, manufaktura limitovana edice

Bylinný sirup se sedmikráskou, mateřídouškou a citrónovou trávou - ta vůně! A ta chuť! Ještě nikdy jsem neměla bylinkový sirup, který by navíc tak příjemně chutnal. Není až tak bylinný, co se týče chuti, takže se nemusíte bát - je slaďoučký (díky bio třtinovému cukru), klidně ho dávám i Sandře. Vlastně všechny sirupy (až na zázvorový) dávám Sandře bez obav - přece jen jsou bez zbytečné chemie. Manufaktura doporučuje ředit 1:10, ale zdá se mi, že stačí opravdu malinko. Už se těším na letní měsíce - s ledem a tonikem bude parádně osvěžující.

manufaktura sirup, sedmikraskovy ledovy caj
Tipy jak si připravit sedmikráskovou limonádu a nebo sedmikráskový ledový čaj :)

Osvěžující zelený čaj se sedmikráskou, lípou a heřmánkem - jsem milovník zelených čajů. Vím, že ty sypané jsou vždy lepší (pracovala jsem pár měsíců v čajovně, tak vím o čem mluvím), ale jsem líná, takže více piju ty sáčkové - to přiznávám. No tento zelený čaj se sedmikráskou má tak božskou vůni, že jsem neodolala a hned na druhý den po obdržení jsem si ho udělala :) Správný zelený čaj se nemá zalévat na vřící vodou, ale takovou, která má 70-80 stupňů - až poté vynikne ta pravá aroma a chuť. Stačí prostě nechat chvilku vodu v konvici ještě odstát - chladne celkem rychle, to se nebojte, takže stačí pár minutek. Tento čaj je prostě výborný, chutný, ale věřím, že někomu se může zdát dost bylinný - resp. je z něj cítit podíl sedmikrásek a jiných bylinek, takže doporučuji alespoň malinko osladit. A nebo rovnou použít kapku výše zmíněného bylinného sirupu :)

sedmikrásková edice, manufaktura složení
manufaktura slozeni, manufaktura recenze
složení všech výše zmíněných produktů
Závěrem mohu zhodnotit, že tato limitovaná edice opět stojí za to a i když je ten krém na ruce trošku slabší, tak ostatní produkty jsou TOP :)

Zaujal vás některý z produktů? :)


PS: děkuji společnosti Manufaktura za poskytnutí produktů k recenzi zdarma


Komentáře

  1. Věřím, že ta vůně je úžasná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je jiná, fakt květinová, svěží...evokuje jaro. Opravdu se povedla a je jiná než na jaké jsme u (třeba) drogérkové kosmetiky zvyklí :)

      Vymazat
  2. No moc si nejsem jistá, zda by mi tato vůně vyhovovala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem si myslela i já, ale byla jsem nakonec mile překvapena :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky