Malé Velké radosti - oblíbenci leden/únor 2017

V prvních 2 měsících roku 2017 jsem:
- četla o106 a přečetla jsem minimálně 10 knih (nevím přesně), což se mi nepodařilo už několik let...
- viděla seriál Pustina, který byl na české poměry dokonalý!
- viděla film Mamas&Papas, který mě ale moc nenadchl...
- sledovala seriál This Is Us a řvala při něm (slzy, ne křik :D)
- prožívala čtvrtý a pátý měsíc těhotenství a všechny s ním spojené nepříjemnosti
- vybírala a nakupovala ve velkém (dvouposchoďovou postel pro Sandru a potomka č. 2, matrac, obrazy na zeď do dětského pokoje i do obýváku, úložné boxy...) a celkově přemýšelala nad reorganizací skříní...asi hnízdím :D
- nadávala na zimu, protože pro mě by mohla skončit hned po Silvestru
- těšila se na jaro a toužebně ho přivolávala...a zase nadávala na mrazy :)

male velke radosti, manufaktura, kneipp

S tím souvisí i oblíbenci za tyto dva měsíce.
Knihou, která mě totálně pohltila byla určitě tato od Paola Giordana - Osamělost prvočísel. Netušila jsem o čem bude a strašně se mi líbil styl, jakým byla kniha napsána. Žádná hluchá místa a už dlouho se mi nestalo, že bych doslova vyvalovala oči při čtení knihy od překvapení. Ještě se tu na blogu o ní zmíním v sekci "přečteno".
Jako prevenci na strie používám tento bio olej od Kneipp, který nádherně voní. Po Sandře jsem pár strií měla (až v období po porodu se ukázaly), tak se snažím být poctivá. V těhotenství to nepřeháním ani s antiperspiranty kvůli obsahu hliníku (člověk nikdy neví), takže jsem zamířila k přírodní kosmetice a tomuto netradičnímu (co se týče nanášení) krémovému deodorantu od značky Dulcia. Voní skvěle a zatím vypadá, že pomáhá...bude samostatná recenze :)
V zimě si můžu vždy rty rozhryzat, takže balzámy jsou nutnost - tento balzám na rty z limitované edice od Manufaktury (recenze) jsem si oblíbila pro jeho chuť, vůni, ale hlavně účinek a to, že nenechává žádný bílý film na rtech. Podle mě je dokonalý!
Řešila jsem taktéž preventivní prohlídku u zubaře v těhotenství a i když si čistím zuby poctivě, tak mám stále problém s některými místy v ústech, která jsou celkem nedostupná. Jako puberťák jsem nosila fixní rovnátka, vytrhali mi 5 zubů, aby se mi tam vůbec vešly (nejde to poznat, stále je mám natlačené na sobě :D) a mezizubní prostory mám minimální (téměř ani nejúžšší mezizubní kartáčky tam nedostanu). A s malými ústy se někdy i hůře dostává k zadním stoličkám, takže jsem si pořídila na radu zubařky tento single kartáček Curaprox, který mi umožňuje dostat se i k osmičkám. Je to parádní věc, mám pocit, že zuby jsou čistější (bez povlaku) a prý se to doporučuje i pro děti, až jim porostou šestky a sedmičky, protože jsou dlouho nižší jak ostatní zoubky, tak se tam i rodič/dítě lépe dostane.
V těhotenství sice nepiju kávu, ale začala jsem pít zelený čaj téměř každé ráno. A propadla jsem tomuto "Naše BIO" z Billy. Hlavně poté, co jsem viděla test zelených čajů a tento z nich vyšel jako jeden z nejlepších...ehm, Teekanne, který jsem pila předtím stále, byl plný pesticidů (až 13!!). Kdo by měl zájem, tak test zelených sáčkových čajů se dá zhlédnout TU.

Co jste si oblíbily vy (kosmetiku, knihy, jídlo, filmy...) v posledních dvou měsících? :)

Komentáře

  1. To o těch čajích mě překvapilo. Musím se podívat i na další videa a testy. Díky za typ... Alča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nz ;-) Doufám se moc nevyděsíš, protože těch testů je tam mnoho a někdy to co je značkové (a myslíme si, že kvalitnější, protože je to dražší) z testů až tak kvalitně nevychází..

      Vymazat
  2. Tá single kefka od Curaproxu je super, ja už mám druhú a som s ňou veľmi spokojná :)
    World of Nicol | Narodeninová GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem z ní nadšená, protože opravdu jsem měla problém se dostat třeba k osmičkám vzadu a s tímto kartáčkem je to výrazně lepší :)

      Vymazat
  3. Musím si pořídit ten kartáček ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vřele doporučuji - já ho používám na dočištění (ne každý den, to přiznávám :D), ale je to takový můj zachránce :) Myslím, že se stane pravidelným návštěvníkem naší koupelny :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky