Votivky a vonné vosky Bridgewater Candle

Na rovinu? Tuto značku jsem donedávna vůbec neznala. Nikdy jsem o ní neslyšela. Natož abych po ní toužila...pochopitelně. Pro mě představou "luxusu" na poli svíček byly svíčky Yankee Candle a myslím, že to tak má většina z vás. Možná všechny tak smýšlíme. Možná sem tam někdo zná "alespoň" Village Candle, která má tak podobné svíčky jako Yankee, že jsem se sama jednou málem "ošuškala" a koupila Village na místo Yankee :D

votivní svíčky, vonné vosky blog

Bridgewater Candle Company je americká značka (South Carolina) založená v roce 1998, takže to není úplný nováček. Ale přiznávám, že design jejich svíček je hrooooozný. Podle mě to tak musí odradit od koupě. Svíčky Yankee Candle jsou prostě fotogenické, jednoduché a neruší vzhled interiéru. Svíčky Bridgewater Candle mi evokují něco smutného a zaujmou svou jednoduchostí až v okamžiku, kdy se sundá to hnusné černé víčko. No uznejte...

zdroj

Dnes ale chci zmínit zejména votivky a vonné vosky, které jsem dostala opět od vosky-votivky.cz na testování. Už v minulém článku o votivkách jsem porovnávala Yankee Candle, Village Candle a Bridgewater Candle a překvapivě dopadla nejlépe právě tato "neznámá" firma. Tedy co se intenzity týče a i zajímavostí vůně.
Tentokrát jsem dostala 4 vánoční votivky a několik vosků nejen s vánoční vůní, tak se pojďme na ně podívat podrobněji. Vždy před zapálením si zásadně nečtu z čeho je svíčka složená a jak má vonět, takže popisuji i to, co si myslím, že jsem cítila :D

Votivky + vonné vosky se stejnou vůní (porovnání)


Sweet Grace votivka - dřevitá vůně, která obsahuje vůni čaje, pačuli a celé ovoce. Prý je to jedna z nejpopulárnějších vůni Bridgewater Candle. Voní...ale moc. Intenzivní vůně, která ze začátku není nepříjemná, ale na můj vkus je až moc silná. Nesnesla jsem jí déle jak pár minut po rozpuštění a šíření vůně.  
Sweet Grace vonný vosk - intenzivní. Voní stejně jako votivka, ale při zapálení voněla až moc. A snad ještě víc jak votivka. Tato snad provoní celou stodolu - fakt jsem jí citila v každém koutu našeho bytu :D Až mi to nebylo úplně příjemné - mám radši trošku slabší vůně, i když netvrdím, že by mi byla nepříjemná. Voní opravdu dřevitě a i to pačuli tam dělá svoje. Vonný vosk se rozpustil během pár minut, což bylo překvapením, protože Yankee Candle vosk se mi nikdy až tak rychle nerozpustil. Pálila jsem tento vosk asi 15 minut a fakt bohatě stačilo na komplet celou domácnost.

 

Silent Night votivka - vanilková vůně v kombinaci se santalovým dřevem, jasmínem a lilií. Uklidňující a velmi jemná vůně. Až tak jemná, že jí nebylo skoro vůbec cítit. Fakt, ale skoro vůbec. Na jednu stranu mi to nevadilo, protože třeba Sweet Grace mi intenzitou až vadila, na druhou stranu má příjemnou vůni, že to bylo až škoda.
Silent Night vosk - jako vosk byla tato vůně o něco výraznější a zjistila jsem, že je to opravdu příjemná vůně. Není to taková typická vánoční (není tam skořice třeba), ale je to zvláštní mix. Kdo má rád spíše jemnější vůně, tak toto je pravá volba. 
 

Merry Morning votivka - je spíše sladká vůně hrušky, se skořicí, vanilkou a pižma. Tato mě asi chytla nejvíce za srdce - vzbuzuje ve mě pocit domova, intenzivně cítím hrušku a tak nějak jsem si domyslela punč :D U této mi přišlo, že trvalo déle než se rozpustila, ale stála za to. Pro mě je to z těchto vánočních vůni TOPka :)
Merry Morning vosk - moje srdcová vůně ve vosku. To nemohlo dopadnout zle. Možná byla trošku intenzivnější jak votivka - resp. určitě se vůně rychleji šířila bytem, ale toto já můžu :)



Snow Day votivka - líbila se mi nejvíce podle obalu a obsahuje vanilku v kombinaci se santalovým dřevem a květy (?!). No, řekněme si na rovinu - jako mrazivý den vonět prostě svíčka nebude. Je "teplá", rozpustila se snad hned, ale je celkem nevýrazná - oproti ostatním. Bylo jí cítit skoro hned, ale intenzita byla i po několika hodinách slabá a bylo jí cítit jen po příchodu do obýváku. Ta kombinace vůně byla zvláštní - podle mně to dělaly ty květy, co tam mají být cítit - jednoduše, tato se nám opravdu moc nelíbila.
Snow Day vosk - do té se mi vůbec, ale fakt vůbec nechtělo, ale tak vyzkoušela jsem :D Ne, tuto vůni nějak nemůžu předýchat, takže asi to zkusím někom podarovat nebo tak :)

****************
Všechny votivky jsou celkem dost intenzivní (když píšu nevýrazná, tak stále jí bylo cítit - u Yankee votivek jsem u takové levandulové měla pocit, že ani nic zapáleného nemám...). Doporučuji je skladovat v nějaké uzavíratelné krabici - pokud jich máte doma několik jako právě mám já. První den jsem nechala otevřený balíček na parapetu (jo, věčně tam něco odkladám k nevůli manžela :D) a ten mix vůní z votivek a vosků byl až nepříjemný - musela jsem větrat ve velkém.

Vonné vosky - vzorky


Hayride - závan podzimu. Doslova jsem z ní cítila dýně a spadané listí. Nebo něco takového. Prostě i když jsem si nečetla, jaká to vůně má být, tak jsem znova cítila podzim :) Je to ale velmi příjemná, celkem jemnější vůně a asi si jí na ten příští podzim ještě schovám ;) Obsahuje vůni dýně, skořice, hřebíčku, vanilky...
Christmas Bliss - vanilka, muškátový oříšek a skořice. To nemůže vonět zle. A fakt že ne :) Je to velmi sladká vůně a mně spíš připomínala brusinky, mandle? Ani nevím, prostě takové nějaké sladké cukroví :) Tato vůně je fakt dokonalá!
Love Notes - bermamot, zázvor, růže, kadidlo, pačuli, pryskyřice... Podle popisu to měla být zajímavá vůně a na přičichnutí se to i celkem dalo. Po zapálení jsem jí ale musela asi do 5-ti minut od rozpuštění sfouknout a myslím, že na ní chuť nikdy mít nebude. Pro mě je to asi nejhorší vůně ze všech testovaných...škoda :( 
Afternoon Retreat - dřevitá vůně s mandarinkou, bergamotem, anýzem, teakovým a santalovým dřevem a ambrou. Silná, silná, silná, i když vůbec ne nepříjemná. Myslím, že když odlomím asi čtvrtinu vosku a dám ho do pidi mini aromalampy na pár desítek minut, tak to zvládnu. Ale zapálit celou kostku naráz - to už i manžel šel sám sfouknout :D

Kdybych porovnala intenzitu vonných vosků, tak je u všech vosků podobná. Snad jen Sweet Grace má až moc grády. V porovnání s Yankee Candle vosky jsou tyto intenzivnější a určitě provoní bez problémů celý byt/většinu bytu během pár desítek minut (některé snad do 5-ti minut, protože se rozpouštěly fakt rychle).
V porovnání s votivkami to Bridgewater Candle nemá tak jako Yankee Candle - jednoduše když už to nějak voní, tak téměř stejně intenzivně voní i votivka i vonný vosk. U Yankee Candle jsou nejintenzivnější vždy vonné vosky.
****************

Z vánočních vůní jsou pro mně NEJ Christmass Blis (!!) a Merry Morning. A ta podzimní vůně Hayride je taky dokonalá... :)

Co mě trošku "zklamalo" u Bridgewater Candle votivek a vosků? Relativní podobnost a "těžkost" vůní. Přijde mi, že vůně má Yankee (aspoň co jsem čuchala) více rozmanité. Bridgewater Candle mi voněly všechny dost podobně a některé trošku staromódně (Love Notes, ale ta to měla v popisu, to jsem mohla čekat).
Určitě se této značce bránit nebudu, ale budu vybírat obezřetně (žádné dřevité vůně už) a těm z Vás, které mají rády výrazné vůně, tuto značku vřele doporučuji :)

Znáte tuto značku? Pálíte takto v zimě raději vosky nebo svíčky? :)

Komentáře

  1. Super, svíčky a vosky se vždycky hodí pokud člověk ví co má koupit, co voní výrazně a co naopak ne :-) super

    OdpovědětVymazat
  2. Tuto značku svíček vůbec neznám, ale po tvojí recenzi můžu říct, že bych si nějakou klidně ráda koupila :). Jen si jsem jistá, že v obchodě by mě nezaujaly, protože ten design se podle mě moc nepovedl..
    BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky