Dětský pokoj (mých) snů

Konečně! Konečně ta místnost, která sloužila jako odkladiště snad všeho se začne měnit a bude z ní - co? Dětský pokoj! Konečně ty hračky z obýváku (a jiných částí bytu, co si budeme povídat :D) se přesune do dětského pokoje, kde se prostě zavřou dveře a tam...ať se už děje cokoliv :)

Já sama jsem dětský pokoj nikdy neměla. Takže o to víc mám v hlavě nápadů a hledám inspiraci na dětský pokoj snů :) Asi (určitě) si to tak trošku kompenzuju no :)

Začala bych tím, že se mi líbí myšlenka matrace na zemi, kde může prcek spát. Prý je to montessori přístup, ale mně to spíš přijde logické. Člověk se prostě nemusí bát, že dítě v noci spadne a může se v podstatě ráno vzbudit a hrát si třeba s hračkami...než se maminka, já, vymotá z peřin (a že mi to trvá :D). Teda aspoň toto si od toho slibuju...uvidíme :)

zdroj

A na té matraci? Moře polštářků v různých vzorech a tvarech. Třeba takové mráčky mi teď přijdou absolutně sladké :)

Na podlaze prostě musí být koberec. Asi ani nezáleží na tom, jestli bude kusový nebo po celém pokoji, ale podle mně je to v dětském pokoji nutnost. Já sama si pamatuji, že já se válela po koberci snad stále a dělala tam většinu činností. My dokonce bydlíme na prvním poschodí a pod námi jsou sklepy, takže asi čím více, tím lépe. A vše se dá tak dokonale sladit... :)
Okno v dětském pokoji bez závěsů si nějak nedovedu představit. Podle mě je to dokonalý způsob jak dát dětskému pokoji další barvy nebo podpořit "hlavní" barvu. Možností a vzorů je neskutečné množství, takže si stačí jen vybírat. Možná asi radši jít na nákup přímo se Sandrou, ať si sama vybere. I když se obávám, že když není schopná si vybrat 2 sponky do vlasů z jejich asi 6-ti, tak to bude na delší dobu.

Závěsy sice zatemní místnost, ale Sandra chodí spát okolo 13-tej hodiny a to do jejího budoucího pokoje bude právě nejvíce svítit. Líbí se mi proto myšlenka zatemňujících rolet. A už dávno neplatí, že jsou jen jednobarevné a takové ...škaredé. Dají se (opět) ladit s pokojem. Sandra má teď Minnie mánii, takže myslím, že i takové Minnie rolety by jí moc potěšily. Zcela zatemňující rolety od firmy Velux jsou parádní a plní dokonale svou funkci. Otázkou je, jestli by jí moc nerozptylovaly od spánku :)
Vypadá to dokonale <3 Disney kolekce má samozřejmě i Mickeyho pro chlapce, Medvídka Pú, Bambi nebo Letadla :)

V minulosti jsem toužila po knihovně z Ikea. A taky jsem si jí koupila. Hrdě jsem si jí užívala a vždy říkala, že až jednou budu mít děti, tak jí dostanou do pokojíčku. Přijde mi dokonalá, jednoduchá a koše/úložné boxy do ní pasují snad od všech značek :) Nám se do obýváku barevně nehodí, takže bude Sandry.
zdroj
já jí mám v bukovém provedení a 4x4, takže knih a hraček pojme dost :)

Zdi si nedovedu představit prázdné. Podle mě to by vůbec nebyl dětský pokoj. Děti tam prostě musí mít veselé, barevné, bláznivé, roztomilé...a nevím jaké obrázky. A nebo nálepky. A protože je Sandra ještě celkem malinká (necelé dva roky), tak určitě zvolím něco lehce "infantilního" :D

zdroj
Nad postel určitě dáme taky něco, i když tam si nejsem jistá, jestli nějaké praporky (různobarevné) nebo jen další obrázky. Například nějaké s jejími (i mými - náhoda? :D) oblíbenými tučňáky :)
Sandra bude mít relativně velký pokoj - cca 4x3 metry, ale mám tolik nápadů, že se obávám, že to bude malý prostor pro realizaci "mých" snů :)

A kde se inspirujete vy při zařizování (nejen dětských) pokojů? ;-)

Vaše
SpaceSusi

PS: článek obsahuje sponzorovaný odkaz

Komentáře

  1. Jako malá jsem vždy snila mít pokojíček jako z toho amerického pořadu, kde rodinám postaví dům :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tak tam si s tím vždy uměli pořádně pohrát ;-) Těm musel závidět každý :D :))

      Vymazat
  2. Jééj... tvoje nápady sa mi veľmi páčia. :) Som zvedavá na finálny výsledok. ^.^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sama taky :D Myslím, že to budu "pilovat" tak dva roky a pak Sandra řekne, že se jí to vůůůůůbec nepáči a bude hotovo...:D

      Vymazat
  3. Matrace na zemi je super! Matilda tak spí už od roku a kolikrát si poslední dobou ráno sleze a ještě si třeba půl hodiny sama hraje a já jen slyším jak si povídá a brouká v chůvičce a jsem zavrtaná v posteli vedle v ložnici :)Máťa má svůj pokoj sice od deseti měsíců (všem nám to tak prostě vyhovuje víc, i když jsem strašně propagovala kontaktní rodičovství, tak já ani moje dítě holt extra kontaktní nátury nejsme a potřebujeme svůj klid a soukromí:). Ale nemá ho nijak roztomile zařízený, na to se chystám v zimě, protože jaro/léto jsme trávili všichni hlavně na zahradě a venku a nějak se mi nechtělo vymýšlet a hledat různé roztomilosti, nálepky a obrázky. Ale na podzim už se do toho dám, na bílé zdi vyberu nějaké obrázky a nálepky a trošku jí to tam zholčičkovatím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už to taky začínám trošku zvelebovat, taky si myslím, že až teď na podzim/v zimě to dostane nějakou konečnou podobu...jen doufám, že Sandra si na to zvykne - zatím to vypadá tak, že já přenáším její hračky do nového dětského pokoje a ona za mnou chodí a přenáší je nazpět do obýváku :D Tam prý patří...zkusila jsem to i přes noc - ráno se bavila tím, že to zase přenášela nazpět :D Asi jsme měli začít s tím pokojem přece jen o trošku dřív... :D

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky