Kosmetika s vřídelní solí: Mátové potěšení od Manufaktury

Všeobecně nemám mátu ráda. Tu vůni. Mentolky jsou pro mě tabu. A čokoláda plněná mentolkama? Bleeeee, to kdo už vymyslel. Proto jsem od tohoto testování velmi dobrého nečekala...
manufaktura blog, kosmetika s vřídelní solí
Věděli jste, že tento rok oslavuje Manufaktura 25-té narozeniny? Ke každému nákupu dávají právě takové veselé taštičky :) + možnost hodit si kostkou a dostat slevu/dárek + probíhá i soutěž - pro info mrkněte na fan stránku Manufaktury :)

Testovala jsem dva produkty z řady Máta - Linie Refresh, které spadají do řady sortimentu "kosmetiky s vřídelní solí" od Manufaktury. A upřímně? Kosmetika s vřídelní solí mě snad ještě nezklamala a jsou v ní asi nejlepší produkty, které jsem od Manufaktury měla. 
Navíc z této řady Linie Refresh s mátou máme doma ještě i zubní pastu a ústní vodu, o které jsem psala nedávno TU. A i tam mi ta chuť máty, až překvapivě, až tak nevadila...

mátový sprchový gel, manufaktura recenze
První testovaný produkt byl osvěžující sprchový gel s vřídelní solí, mátou a panthenolem. A víte co? Mně ta vůně vůbec, ale fakt vůbec nevadí. Dokonce je osvěžující po celém dni běhání za Sandrou se tak nějak uvolnit s touto vůní. Konzistencí je tekutější, ale krásně pění a vůně se celkem drží na pokožce. Nepocítila jsem vysušování - snad jen nepatrné na pažích (na ty jsem citlivá stále), takže na jarní-letní měsíce úplně ideál. Na zimu se mi ani vůní nehodí a obávám se, že tam by vysušoval více. Ale každopádně milé překvapení. Nemyslela jsem, že máta sama o sobě bude tak příjemná - zpravidla jsem měla jen v kombinaci s jinou vůní. Tento je prostě "echt mátový" :)
8 b. z 10 b. (za to nepatrné vysušování)

šampón manufaktura, recenze blog manufakturaA ještě větší nadšení mám u tohoto šampónu ze stejné řady - osvěžující bylinný šampón s vřídelní solí a mátou. Za poslední rok jsem vyzkoušela asi 3 šampóny a jeden byl tak dokonalý (na padání vlasů, recenze tu), že se do dalších testovaček až tak nehrnu. Ale s Manfakturou jsem to prubla, protože jsem od nich už měla regenerační šampón z Mrtvého moře (recenze TU) a byla jsem velmi spokojená. Tento mátový šampón celkem výrazně pění (což jsem ráda, u "přírodních" to nebývá zvykem, i když jo - obsahuje SLS), provoní vlasy a ty zůstanou neskutečně hebké a lesklé. Už při smývání šampónu cítím, že jsou úplně hladké. Skoro jak kdybych si na ně narvala keratin nebo hnusný silikon. Fakt. Toto mě opravdu překvapilo. A ještě víc to, že nutnost umytí hlavy se odsunula až o jeden-dva dny! Mám rychle se mastící vlasy a proto umývám i 3x týdně (obden), ale teď klidně i po 3-4 dnech. Netvrdím, že jsou vlasy úplně nemastné, ale stále více "koukatelné" než s jinými šampóny. A to se počítá :) I tu mojí pokožku hlavy, nešťastnou seboreickou, není až tak zlý. On ten mentol asi trošku i pomáhá na toto. Netvrdím ale, že mě hlava nesvědí vůbec - začne až tak na třetí den po umytí vlasů. Jednoduše, nemám mu co vytknout :)
10 b. z 10 b.

Vyzkoušely jste? :) Máte rády Manufakturu? 

Btw. od 1.9.2016 bude v prodeji nová limitovaná edice. Bude zimní, skoro až vánoční a věřím, že bude dokonalá jako všechny předchozí. Info o tom, která to bude sledujte zde :) Jo, já už to vím :-P







PS: oba produkty jsem dostala zdarma na testování a za tuto možnost velmi děkuji :)

Komentáře

  1. Velice mě zaujal ten šampón, mám vlasy krepaté, takže třeba tenhle šampón by mi mohl pomoci.

    The Word of makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud nechceš vyloženě cokoliv s keratinem, tak můžeš vyzkoušet :) Fakt mám po něm vlasy krásně hladké, což nebývá u přírodních šampónů zvykem...aspoň co jsem zatím zkoušela :)

      Vymazat
  2. Nic s touto solí jsem zatím nezkoušela :)

    Monča / KOSMETIKA PŘÍRODNĚ /

    OdpovědětVymazat
  3. na vôňu týchto produktov som zvedavá :) vyzerajú skvele :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  4. Vieš čo, podľa mňa to bude super v zime, keď nás budú trápiť zapchate nosy, nádcha a podobne :-) :-D ale v lete to môže byť mega osvieženie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmmm...vidíš, to mě vůbec nenapadlo :) Může být, určitě vyzkouším (přeci jen sprcháče střídám a teď pomalu přecházím z letních vůní na takové hruškové a "zimní" :)), takže tento mátový pomalu odchází do skříňky...ale v zimě teda vyzkouším :D :) díky za nápad ;-)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky