Hakuna Manuka II. - gel, tonikum, peeling a SOS produkt!

Nechápu, proč mě stále napadá hakuna-matata, když se podívám na název Manuka u produktů od Ziajy :D Fakt si nemyslím, že je to normální uvažování matky...ale co už :D U mě jste zvyklé asi i na jiné blbosti...pokud mě čtete dostatečně dlouho :D


Manuka řada od Ziajy je určena pro mastnou a problematickou pleť. Asi i proto má zelenou barvu. Pokud jste všímavé a řešíte tento "problém" pleti, tak víte, že skoro všechny značky volí různé odstíny zelené pro řady na aknózní a problematickou pleť. Proč? Netuším...:D (to jste se toho zase dozvěděli, co...? :D) Jestli toto někdo dočte, tak je machr...dnes mi to nějak nejde :D

V minulosti jsem recenzovala čistící gel Ziaja Manuka (200 ml, 119 Kč/4,17 €), který používám do dnešního dne (už druhé balení). Stále budu tvrdit, že je velmi příjemný, nejen vůní, ale i účinkem, protože mojí pleť nevysušuje. A to už je co říct, protože moje pleť už je starší (30+) a i přesto stále aknózní. Takže mastná, ale věkem se začíná trošku vysušovat a na některé přípravky na problematickou/aknózní pleť už reaguje vytvářením nových vyrážek. Fuj :D Tento gel sice není úplný zázrak, který mi vyléčí pleť (to vlastně ani celá řada nezvládá), ale tím, že nevysušuje, je cenově dostupný a opravdu dočistí pleť si mě získal. Celou recenzi najdete TU.
Hodnocení: 9 b. z 10 b.

klik pro zvětšení

A dá se říct, že skoro celá řada Manuka si mě získala. Podívejme se třeba na hloubkově čistící peeling Manuka (75 ml, 109 Kč/3,60 €). I ten musím jen pochválit, protože pleť pěkně vyhladí a nerozdráždí. Zrnka jsou ale trošku hrubší, takže radši moc nedřít, ale jen tak jemně masírovat pleť. Vůně je neutrální a trošku hůře se smývá z pleti, ale já používám už x-let houbičky Calypso, takže s tím zase až takový problém nemám :) Na černé tečky mi ale moc nepomáhá...škoda :(
Hodnocení: 7,5 b. z 10 b. 

klik pro zvětšení

Adstringentní tonikum Manuka (200 ml, 109 Kč/3,51 €) je jediný produkt, který až tak nepochválím. Nemyslím, že je zlý, ale tak nějak mi přijde, že nic pořádně nedělá. Nevšimla jsem si ničeho výrazného, ale tak je pravda, že používám aktuálně všechny produkty naráz a možná se ta jeho "funkce" tak nějak ztratí. Nejvíc mě na něm irituje způsob aplikace - ten rozprašovač je dost nepraktický. Vždy mačkám jak šílená a na vatovém tampónku skoro nic. Takže rozšroubuju, zvednu pumpičku a trošku si odleju na vatový tampón. A ani mě netrápí, že tam toho produktu mám pak víc... Pro mě toto opravdu není "must-have" z této řady.
Hodnocení: 6 b. z 10 b.
Ale pokud chcete mrknout na toto tonikum podrobně (složení a účinky), tak mrkněte k Veronice na blog a její recenzi.

klik pro zvětšení

Co je ale must-have je lokální péče - najdete ho jako reduktor aknózních změn Manuka (15 ml, 89 Kč/4,27 €). Tedy pro ty, které trápí takové ty "kráterové" jebáky, které po sobě zanechávají spoušť ve formě hlubokých ďolíčků na tváři a jizev :( Zrovna nedávno se mi hormony zbláznily a po dlouhé době se mi podobný útvar na tváři vytvořil. A to fakt jako gigantický. Vždy když už je "na rozpuk" (pardon, ale kdo má akné chápe :D), tak se děsím, že zůstane další jizva. Pár takových mám, bohužel. Od začátku jsem ale natírala touto péčí a i když jsem mu nakonec musela pomoct ven, tak po natření se krásně zahojilo postižené místo a nezůstalo po něm nic. Fakt ani ťuk. Celkově se mi zdálo, že doba léčení se zkrátila alespoň o třetinu. Škoda, že jsem něco podobného neměla v pubertě, kdy jsem podobných "záležitostí" na pleti měla...no hodně.
Hodnocení: 10 b. z 10 b.

klik pro zvětšení
co se týče složení, tak mu až tak nerozumím, ale škoda toho "dimethicone" :(

vlevo korektor/reduktor, vpravo rozprašovač u tonika

Závěrem musím zhodnotit, že tato řada je podle mě opravdu účinná v boji proti akné. Netvrdím ale, že akné vyléčí. Určitě nepomůže těm (samo o sobě), které mají horší a těžkou formu akné. Může však za rozumnou cenu poskytnout potřebnou starostlivost o pleť a zlepšit její vzhled a účinnost dalších produktů (krémy od kožního lékaře, krémy z lékárny určené na léčbu apod...). Je totiž občas těžké v "normálních" cenách (= pro dospívající, kteří mají akné přeci jen nejčastěji) nalézt produkty, které nevysušují pleť. Proto tuto řadu doporučuji. 

Vaše





PS: Všechny produkty se dají zakoupit buď na dobrakozmetika.sk nebo ruzova10.cz. Případně ve vzorkové prodejně v Praze/ve Zlíně (info zde) a na Slovensku jsou to města: Košice, Trnava, Poprad, Trenčín (info tu). Doporučené ceny jsou získány právě z těchto e-shopů a jsou platné v době psaní recenze :)
Ano, produkty jsem obdržela zdarma k recenzi. Čistící gel mám ale už druhý, takže ten jsem kupovala sama ;-)

Komentáře

  1. Něco z této řady bych si ráda pořídila :)

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Manuka med je perfektní na akné :) moc mi pomohl a doporučuji zkusit...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky