Tornádo v podobě Sandry...tempo je vražedné - 10. měsíc

Kdy se to proboha stalo? Petra Kopolovičová, youtuberka, přestala natáčet deník miminka v osmém měsíci. Prý se už nic dalšího zajímavého neděje. Mě přijde, že právě teď se stále něco děje a Sandra se snad každý den něco nového naučí. A hlavně...pohybuje se rychlostí blesku. A rychlostí světla si dá COKOLIV do pusy. Kdysi jsem jí v obchodech dávala cokoliv do rukou, aby se trošku zabavila a já mohla v klidu nakupovat. Teď? Vše ochutnává, takže poté co se mi v Kiku dávila cenovkou a já jí sahala prsty snad až do krku...si dávám bacha :D Prodavačky si asi mysleli, že jí tam škrtím nebo co...:D
Výhodou je, že teď máme doma stále uklizeno. Vytírat a zametat musíme stále. Doteď to bylo tak...jako v normálních rodinách :) Teď zametáme i 3x denně a vytíráme...no přijde mi, že stále :D A co nevytřeme my, tak vytře Sandra oblečením. Stále se plazí, ale už se tak zdokonalila, že jen žasnu. Na kolínka to stále zkouší, ale zatím nezískala tu jistotu, takže přeleze jen metr, dva a zase jde na jistotu - teda plazení :)
Minulý měsíc se sama posadila v kočárku a vydržela sedět. Tento měsíc se už naučila i sama sedat z lehu :) Ten týden než to vypilovala byl hrozný. Stále padala na hubu, na zádička, na bok...a i přesto, že byla obložená všemi polštářky a dekami, co doma máme, tak vždy padla přesně na místo, kde "ochrana" byla nejslabší...sakra :D A když nebyla obklíčena naším ložním prádlem, tak...padala na podlahu. Sledovali jsme jí s manželem nonstop, ale stačilo se na vteřinu podívat jinam a Sandra si přesně vybrala okamžik pro pád :D Naštěstí toto období trvalo zhruba ten týden, takže už padá výjimečně. I když...hned začala zkoušet novou věc. Chytat se nábytku a gauče a přitahovat se do stoje :) Už se jí to i podařilo párkrát, ale znovu...potřebuje se naučit, jak se dostat na zpět. Ach jo...proč to není jednodušší :D
Dokonce jsem slyšela, že toto období je jedno z nejhorších...:) A protože tráví na zemi už většinu bdělého času, tak první co nás napadlo pořídit jí do nového bytu bylo - pěnové puzzle. Puzzle je měkké (v případě pádů) a izoluje. Či jak to napsat...jednoduše i já, která trpí na zápaly močáku na něm můžu sedět a nemusím se bát, že na druhý den beru Urinal a piju brusinkový džus :D Ale o něm jsem už na blogu psala :)

A co umí nového? "Pokřikovat" na děti, zvířátka a jiné osoby a vynucovat si jejich pozornost. Asi tak s nimi komunikuje :) Umí už ma-ma, ta-ta, ba-ba, be (na ovečky, na které se chodíme dívat), mé (na kozičku), pa-pa, "gde", to-to, ne-ne-ne a spoustu různých zvláštních slůvek :) Je celkem ukecaná, kdy to na ní přijde :) Ma-ma sice říkala manželovi a mě říkala ze začátku ta-ta, ale budiž...:D Pozpěvuje si (tak zvláštně výská :D), tleská si když má radost. Dává do sebe různě velké plastové kelímky. Hraje si s kostkami. Položí na sebe dvě kostky. Rozumí některým větám jako "pojď sem" "dej to sem" "podáš mi...". Dělí se s každým o jídlo :D Umí dát pusinku...i když je to spíš pořádný mokrý francouzák :D ...a hrozně usíná. Doteď to bylo taky špatné...od toho divného měsíce, kdy měla zápal průdušek. Ale teď? Čím víc je pohyblivá a čím víc toho umí, tím déle jí trvá zklidnit se a v klidu ležet a usnout. Je schopná se večer i hodinu (i tři :-/) na posteli "točit" a stále se převracet, válet sudy, sedat si...a padat na hubu únavou. Ale ne a ne usnout. Ale o tom jste mohli číst taky i tu :)

A hlavně - projevuje se jako samostatná osobnost. Dokáže se už "vztekat" (pláčem), když jí něco zakazujeme. Někdy se do něčeho tak zabere, že vůbec nevnímá okolí :) A hlavně...když chce pomazlit, tak se k nám prostě doplazí a snaží se po nás vyšplhat, natahuje ručičky a hlasitě dává najevo, že chce vzít do náručí :) No a v noci když jdeme uspávat...to se mazlí, skáče po mě, ocucává mě kde jen může :D, dává mi pusinky...sice si připadám jak otloukánek, ale někdy je to úplně sladké, že už tak malý človíček dá najevo lásku :)

Vaše
unavená a nevyspaná

Komentáře

  1. Krásná je :-) U nás už se "lítá" po čtyřech a staví u všeho na nohy, ale tomu povídání zase se tolik nedá .-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, u nás už je to taky tak...však už musím hodit i souhrn za 11-tý měsíc :) Zase se toho tolik změnilo a ani se nenadějeme a bude za námi první rok :))

      Vymazat
  2. Ta je tááááááááááááááák slaďoučká!!! Já teda nikdy nepoznám, kterému rodiči je dítě víc podobné, ale po Tobě má určitě oči. Jednou si táta bude muset pořídit vzduchovku :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Díky moc...jj, oči má úplně moje a každý říká něco jiné - stále ale převládá názor, že je celá maminka :D Ale vlasy už má úplně světlé jak tatínek...i tu jeho živou povahu tuším :-/ :DD

      Vymazat
  3. Hezké :) jinak rozhodně na ty zánety močáku doporučuju čistou brusinkovou šťávu, v čr jí mají v country life, ale nevím jak na sk. Nic účinnějšího snad není, máme to doma vyzkoušené :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem jí jednou měla, v těhotenství/při kojení se tuším ale nedoporučuje, takže když náhodou cítím, že na mě něco jde, tak piju alespoň čaje a ředěný džus s co nejvyšším obsahem...a i na ten urinal jednou už došlo. Hold mám k tomu "sklony" :D

      Vymazat
  4. Roste do krásy, je hrozně roztomilá.

    Jinak tě potěším, právě jsi získala min. jednu ;-) nominaci na blogerku roku.

    Hezký den přeje Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji - i za jedno i za druhé! :) Měj se krásně :))

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky