Chůvička pro dětičky BabyPhone Sydney, Ansmann

Spí jak poleno...sem tam :D 
O důležitosti asi nemusím ani vyprávět. Resp. myslela jsem si, že je to strašně důležitá věc a když jsme jí dostali a zkoušeli v předchozím pidi bytě, tak jsme zjistili...že vlastně ani není potřebná :), protože tak jako tak Sandra nikdy neměla takový ten spánek, že můžete ve vedlejší místnosti jezdit s traktorem po štěrku (obrazně řečeno samozřejmě :D) a ona spí dál. Někdy jí vzbudí snad i vypadnutý vlas, který dopadne na zem...jako fakt u nás neplatí, že spí jak miminko, protože to naše moc tvrdě nespí...:)
A proto i případný nářek je slyšet hned...a my s manželem stále chodíme po bytě jak myšky a někdy se tlumeně chechtáme nad blbostma...nějak to k tomu prostě svádí a čím víc člověk chce být ticho, tím horší záchvaty smíchu dostává :D Například když si manžel div neukopne malíček o roh stolu a snaží se tlumeně nadávat a lehounce skákat po jedné noze...:D Komedie, ale to je jiný příběh :)

Takže chůvičku využíváme až teď v novém bytě, protože přeci jen tu už můžeme i mluvit skoro normální hlasitostí ve vedlejší místnosti :D (maminky a rodiče mě určitě pochopí).

A proč chůvička Ansmann? Protože jak všichni víme, dětská lebka je slabší jak naše a telefony, počítače, mikrovlnky a vše co denodenně používáme vydává elektromagnetické záření. A právě chůvička Ansmann má tzv. funkci Health DEC, kterou je možné zapnout na boku jednoduchým cvaknutím a právě tato funkce se postará o to, že i přesto, že je chůvička zapojena do elektrické sítě, tak nevydává žádné záření, které může být obzvlášť pro malá miminka nebezpečné. Samozřejmě za předpokladu, že je v místnosti úplné ticho. Jakmile se začne miminko mrvit a poplačkávat/kňourat/řvát (to známe :D), tak se aktivuje a začne přenášet zvuk do mateřské jednotky. 

Jako každá chůvička má dvě jednotky - dětská se zapojuje do sítě a zůstává logicky u miminka :) A druhá, mateřská, funguje na baterky, které je možno dobít! Podle mě to je super, protože po zkušenostech s monitorem dechu, kde jsme měnili baterky každé 4 dny a byl to doslova požírač baterií...je toto fakt přínosná vlastnost. Baterie po nabití vydrží hoooodně dlouho, což je taktéž velké plus.
Ocenila bych ale i přenositelnost dětské jednotky ven - tedy do kočárku, když jsme u prarodičů v zahradě a malinká spí opodál v kočárku. Dětská jednotka prostě stále musí být v elektřině.

Obě jednotky jsou lehounké a vejdou se tak akorát do dlaně. Mateřská má dobíjecí baterie a právě na ní
se zapíná funkce HEALTH-DECT jedním cvaknutím - obr. vpravo dole.

Pokud by někoho zajímalo, tak tato chůvička Ansmann je jednosměrná - vím, že existují i takové, kdy je možné z mateřské jednotky mluvit na miminko. Možná to některá miminka i uklidní...jak znám naší Sandru, tak by spíš spustila ještě intenzivnější křik, protože by nás slyšela, ale neviděla :D
A taktéž - součástí chůvičky nejsou žádná světýlka, ani uspávanky, jak taktéž některé chůvičky na trhu mají. Osobně si myslím, že je to tak trošku zbytečnost a znovu - znám naší Sandru a zrovna na ní toto nikdy neplatilo :)
Hlasitost přenosu je dostatečná - resp. je tam až 9 úrovní hlasitosti, která se přidává/ubírá pomocí klasických tlačítek + a -, takže to pochopí rychle každý :) Přenos není rušený - bydlíme v bytovce, ale je pravda, že nikdo ze sousedů nemá miminko/malé dítě, takže nemůžeme posoudit, jestli by se chůvička nerušila s nějakou jinou v jiném bytě. 

Chůvička Baby Phone Sydney má dosah až 300 metrů, což jsme samozřejmě netestovali, protože až takový velký ten nový byt není :D Cena je odpovídající výkonu :) a vzhledem k funkci Health DEC (viz. výše) je podle mě skvělou volbou do větších bytů a domů. A hlavně - dá se používat mnoho mnoho měsíců, protože až bude Sandra usínat ve svém pokoji sama, tak určitě budeme využívat ještě častěji. A protože někdy se teď už vzbudí "bez pláče" (který nás vždy přivolal), tak je fajn mít tam "kontrolóra" v podobě chůvičky, protože je schopná se hned pohybovat po posteli. Spává totiž v naší manželské posteli (na postýlku si nějak moc nezvykla, možná i naše chyba) a zábrany kolem dokola jí začínají být malé. Takže jak se rozblikají kontrolky na chůvičce, tak vše pouštím z rukou a letím k ní...ať jsem v kterékoliv místnosti :) Prostě je to drak...

Jak jste řešily/řešíte vy tento problém? 
Spoléháte na chůvičky nebo jen pootevřené dveře...? :)
Budu ráda za zkušenosti v komentářích :)

Vaše

Komentáře

  1. Dobrý den, jaký je váš názor na tuto chůvičku Motorola MBP 16 ?

    OdpovědětVymazat
  2. Super recenze, moc díky :) O téhle chůvičce jsem taky uvažovala, ale pak jsem našla tohle srovnání - www.arecenze.cz/detske-chuvicky - a přiklonila se k Philips Avente. Rozhodne můžu doporučit, funguje bezvadně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj holky. Také jsem si pořídila od Philipsu Avent a max.spokojenost. Patří mezi nejlépe odnocené v německu https://www.vyber-si.cz/nejlepsi-detske-chuvicky-recenze/. Je to sice videochůvička a tím pádem i dražší, ale je prostě skvělá

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky