Ticho před bouří...8. měsíc :) + nákupy

Proč ticho před bouří? Znáte takový ten vnitřní pocit, že se něco pos**e? Takový ten pocit, že ne vždy to bude takové, jako je to teď? ...tak takový jsem měla celý osmý měsíc. A proč? Protože začíná jít do tuhého...prcek (= Sandra) je den ode dne pohyblivější a já musím být ostražitější...a vlastně už nehrozí, že si přečtu knihu/časopis vedle ní, zatímco si ona hraje. Ta malá mrška už po všem jde...doslova "vše jí ruce podává", takže během vteřinky je u zásuvky a strká tam prstíky, během další se už naklání z postele a kouká co je na zemi, během další se přemístí k nabíječce a tahá za ní...no hrůůza :D

vlevo 71 kilo, vpravo 50 kilo + 8,5 kila v náručí :D

A ve mě stále roste pocit uvědomění, že jsem pěkně v prdeli :D Už to nikdy nebude takové jako doteď...mohla jsem si odběhnout třeba jen na wc a našla jsem jí na stejném místě, pár cm vedle. Max. přetočenou na bříško. Najednou i odběhnutí  na wc na půl minuty je půl minutový stres a hlasitá komunikace se Sandrou. Zažívá totiž i trošku takovou tu separační úzkost (manžel teď asi vyprskne smíchy, co to zase používám za "odborné" výrazy...ale fakt to existuje :D), kdy se ztratím z místnosti a ona začne plakat. A dost hlasitě :)

Ale i tak byl osmý měsíc zatím takový ještě pokojný. Doslova ticho před bouří... Převaluje se sem a tam. Točí se kolem vlastní osy na bříšku. Na kolínkách je čím dál častěji a myslím, že už brzy to pochopí. Ještě trošku popracuje na bicepsech :) Povídá si - z mňam-mňam (nebo něčeho podobného), to bylo krásné mama - jen tak zničehonic to doslova zařvala :) Bralo jí to ale asi jen 3 dny :D Škoda :) Už umí i haf-haf a když babička (moje mamina) slyšela, že už umí mama, tak k ní přišla a říká jí:
"Ty si holka šikovná. Řekni ba-ba."
Sandra na to úplně s přehledem: "Ba-ba."
Moje mamina: "Jéééé, ty si šikovná. Řekni ma-ma."
Sandra: "Ma-ma."
Já ve vedlejší místnosti: "To si děláš prdel?" :D
Hned jsem si říkala jak je Sandra výjimečná, že už opakuje vše, tak jsem přiklusala a začala na ní ta-ta, ma-ma, ba-ba...a nic. Vůbec nic!
Moje mamina na mě nechápavě: "Já myslela, že už opakuje, tak jsem to zkoušela..."
Od té doby už nic neřekla...takže to byla jen asi taková světlá chvilka :D

(klik pro zvětšení)
Tento měsíc jsem se rozšoupla v nakupování :)
1 - nákup v Kiku a Tedi - šatičky, mikinka a cute ponožky pro prcka. Pro mě povlak na polštář s hvězdičkama a úložné skládací boxíky - super věc na organizování v koupelně a skoro za nic!
2 - Manufaktura šampón na léto :) Nádherná vůně a k tomu slevové kupóny! :)
3 - nákupy z Tesca - z toho proutěného podnosu jsem hotová a stál jen 4,50 €!!!!!! Něco na ledy, miska pro prcka a stříkací zvířátko do vany...a hrnek :)
4 - knihy objednané z martinus.sk - zase něco pro prcka v češtině i slovenčině, ale něco i pro maminku....když měla tento rok 30-té narozeniny a dostala "jen" kabelku :D
5 - na testování od Dermacolu a pro Sandričku něco od prodeti.cz :)

Příkrmy papá obstojně - někdy se jí moc nechce, jindy je hladová a sama by si vše nacpala do úst :) Jí už masovo-zeleninové, ovocné a navečer dostává rýžovou nemléčnou kaši. Stále kojím...jinak totiž neusne :( Při kojení se tváří jak alkoholik, který po měsíci abstinence, dostal panáka vodky - totální blaženost, protočení panenek a slastné olizování prsu :D Se spaním je to stále kritické...než pořádně usne, tak to trvá i 2-3 hodinky. Přes den spí jen u prsu, takže musím ležet při spánku s ní...jak se vzdálím, tak do 5 sekund je vzhůru :-( Takže toho doma moc neudělám zatímco spí...protože jsem s ní vlastně nonstop.

(klik pro zvětšení)
Mega nákup v DM - využila jsem možnost 25% sleva na celý nákup, takže jsem ušetřila až 10 €! :)
Vpravo výběr jen "DM-produktů"...je jich dost a nejvíc se těším na tu masku na vlasy :)

Růst už snad ani neroste (max. cm za měsíc) a přibrala jen malinko - má stále okolo 8,5 kila (plus mínus) a 75 cm. I tak se pronese :)

A hlavně - v tomto měsíci jí začaly růst ve velkém zoubky. A to tak, že první jednička nahoře vylezla přes noc, ani jsme nevěděli. Jupí...radovali jsme se. Hned za ní lezla dvojka. Pak další jednička nahoře. Další dvojka nahoře...a ta mrcha nevylezla ani po 14-ti dnech! Stále na ní čekáme...a najednou začala lízt i dvojka dole...a jednoduše - jeden zub vyleze, je chvilku (den) pokoj a všimneme si dalšího zubu na cestě :-/ Takto je to už 4 týdny a u některých dětí o tom rodiče prý ani neví. No my víme... :D Je nervóznější, pokud jí nebavíme, tak plače. Je taková "mazlivá" a chtěla by se stále nosit a ideálně by byla na prsu celý den :)

A další menší nákup v DM - kaše Nutrilon Sandře chutná nejvíc se všech, kartáček na zuby pro dětičky od 6 měsíců a nějaké příkrmy. Tento opalovák z DM mám velmi ráda a 20-tka na naše počasí stačí :)
Po dobrých zkušenostech s hrníčkem Avent jsem zkusila i tento s brčkem - a teď už používáme jen ten :) Je dokonalý :)
...a takto se teď fotí na blog...to dítě je všude! 

A co víc? Snad už jen to, že osmý měsíc byl vlastně jinak fajn, protože byla taková divoká (asi to bude čert :D), hlasitá (smích...sem tam pláč) a stále se na někoho směje (na všechny všude). Zažila i první den dětí a tam si pohupovala nožkama a tleskala ručičkama při každé písničce...je to prostě divoška :)

...tak držte pěsti ať neleze ještě aspoň měsíc...ať se stihneme třeba přestěhovat do nového bytu bez malého "horolezce" po nábytku :)

Vaše


Komentáře

  1. Malá je hotové zlatíčko a vlastne už veľká slečna! A len žiadne starosti, jazýček sa jej zachvíľu rozviaže a nožičky tiež budú vedieť, na čo sú. aj vám bude za týmto pokojným obdobím smutno :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Takže u vás začíná být veselo:-) Ale roste vám do krásy, je z ní kočka:-) A že je tak aktivní, to asi k tomuhle období patří:-)

    OdpovědětVymazat
  3. :-) věř, že tohle všechno známe....my, maminky. Pevné nervy a užívej si to. Moc zdravím- moje dêti 24 a 18 let už jsou samostatné-papají, kakají, mluví a to všechno bez mojí asistence, což je supeeeeeeer:-)
    Ale na vnoučky se strááášně těším.

    OdpovědětVymazat
  4. Neboj, urco se klidu jeste dockas:) Delam chuvu, maleho hlidam od osmi mesicu, ted mu budou pomalu ctyri a je to zlaticko, samostatny a rozhodne neni problem odbehnout ani do patra pro neco :) Hlavne nejlip si hraje sam, nepotrebuje me furt za zadkem, kdyz to reknu takhle, jen je treba je k samostatnosti vest a bude to parada :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky