Povinná letní výbava

Sice léto už je v plném proudu, ale tento článek sem prostě patří :) Takových letních nezbytností mám doma určitě více, ale toto jsou asi takové nejčastěji používané v posledních dnech :)


Sprchový gel s mořskými řasami od Ziajy. Ani jsem netušila, že takový existuje :-o Tento mi přišel na testování a z jeho vůně jsem úplně hotová - připomíná mi opravdu přímořské podnebí, nedokážu to přirovnat k něčemu konkrétnímu, ale strašně mi voní. Škoda jen, že celkem vysušuje a to v létě s tím až takový problém nemám :( A když už ho nechci použít já (pro to vysušování), tak ho aspoň natlačím manželovi a pak čenichám v koupelně (= fetuju) :D Takže spíš pro pokožku, která nemá sklon k vysušování. Sprcháče Aroma Ritual jsou pro mě už KLASIKA :) Pro mě teda začíná být stálicí v koupelně, protože ty jejich vůně jsou mňamózní! Novinky s citrónem a mandarinkou jsou jasné letničky osvěžující v horkých letních dnech :) K citrónu mám asi jen tu výhradu, že mi tam chybí "to něco" co by ho ozvláštnilo. Možná trošku limetky...prostě jako předchozí rok, kdy se mixovalo zdánlivě nemožné, jako jahody a rebarbora a vytvořil se úžasný mix :) Mandarinka je sladká, ale stále osvěžující :) Ale klidně si jí dokážu představit i v zimním období :) A vlasy? Šampón Mojito od Manufaktury, který obsahuje i UV filtr! Navíc úžasně voní (tu se měl Dermacol inspirovat - citrón a máta...uááááá), vlasy nezatíží, provoní a jsou takové...letně osvěžené :) Nedělá mi lupy a to už je co říct. Nevýhodou je snad jen, že fakt malinko pění...ale to skoro všechny tyto přírodní šampóny. 


Transparentní sprej na opalování od DM máme doma taky už poněkolikáté. Tento rok sice neplánujeme žádné zahraničí, takže na naše podmínky mi stačí 20-tka. Tyto opalováky Sun Dance mám ráda - měli jsme i v Turecku před 2 lety tuto značku a nebyl problém :) UVA a UVB je samozřejmostí a hlavně - příznivá cena a to, že ho člověk nemusí roztírat jak blázen :) Z DM-ky si vždy v létě odnesu i pěnu na holení. Je potřeba komentář? Já myslím, že ani ne :D Myslím, že v létě jich padne hodně "za vlast" a proto já používám tyto levné od Baley. Už asi 8 let jsem neměla jinou a nemám ani potřebu hledat a zkoušet jiné (dražší) značky. Prostě pěna...v různých edicích, takže vůně může být pokaždé jiná a účinek je zpravidla stejný :) Malinový balzám na rty z letošní limitky od Manufaktury. Proč ano? Protože obsahuje malinový olej a ten je známý jako přírodní ochranný faktor, takže buď toto a nebo potom klasickou tyčinku na rty s SPF. Škoda, že mě až tak velmi nesedl, ale o tom jsem psala nedávno tu


Pro našeho prcka je must-have opalovák s 50 ochranným faktorem. Nebojte, netlačíme jí na sluníčko, ale znáte to - i ve stínu to opaluje a vždy je lepší natřít, než aby se třeba i v autě "opálila". Dětská pokožka je (zvlášť takto malinkých dětí do 1 roku) tenká a náchylná (však ještě nemá ani znaménka), takže nehledala jsem žádné drogérkové opalováky, ale šla rovnou do lékárny. Tento je novinkou od Biodermy a je bez chemických filtrů. Nedávno jsem četla, že nějaký průzkum prokázal, že chemické filtry mohou způsobovat různé alergie a atopické ekzémy u miminek, tak je super, že existuje už něco bez těchto "srandiček" (které nám dospělým asi až tak nevadí). Samozřejmě je na tvář i na tělo :) Antiperspirant používá snad každý? No, možná až na pár jedinců v narvaných autobusech :D Co si budeme povídat :) Ráda používám tento od Ziajy - je jemný, neutrálně voní a celkem pomáhá. Píšu celkem, protože mě pomohl jedině Driclor - fakt se dost potím. Během kojení ale Driclor na sebe plácat nechci - je to dost silný driják :-/ A od té doby co máme malinkou nerada používám i anti/deodoranty ve spreji - nechci aby to "vdechovala" (i přesto, že se nestříkám poblíž malinké...ale tak znáte to). Takže kulička je jistota :)

A sice všichni milují Avene termální vodu, ale já toto léto ulítávám na Hydrabio Brume od Biodermy. Avene jsem nikdy neměla, takže nemohu srovnávat, ale Brume je úžasný, osvěžující...a dá se použít i na podrážděnou pokožku po holení. Vše se tak nějak zklidní...no áááách :) Není to must-have, ale je to příjemné :)


Závěrem už snad jen holící strojek, který zabezpečí, že alespoň lýtka nemusím tak často holit :) Když už nic jiného, tak aspoň lýtka musím nějak "přetrpět" a oholit :D Používám tento od Braun...a bolí to teda stále i přes všechny inovace :D A není nic horšího než krátká sukně/kraťasy/plavky (!!) a celulitída. Takže baňkuju s CelluBlue, o kterém jsem psala tu

Bez čeho z kosmetiky se vy v létě neobejdete? :)

Vaše

Komentáře

  1. Pěkný článek a dobré typy. Já se v létě neobejdu bez nějakého osvěžujícího sprcháče, momentálně používám z Oriflame malinovo mátový a levandulový. Další věcí bez které prostě nežiju je antiperspirant, ten používám od Nivei ve spreji a tuhý Garnier.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :) Malinovo-mátový...hmmm to zní jako super kombinace :)

      Vymazat
  2. Sprcháče od Dermacolu je snad povinnost! :) Rozpustilý citron je super, krásně osvěží :)

    Můj červenec

    OdpovědětVymazat
  3. Moc ráda jsem si početla, super článek:-) Nové sprcháče od Dermacolu mám, mandarinkový je zatím nevyzkoušen, ale z citronu jsem na vážkách, ta vůně je nic moc, ale umí parádně osvěžit, nakopnout..
    Pak je to u mně opalovací péče, mimochodem, letos jsem taky vsadila na Sun Dance a naprostá spokojenost, deodoranty používám samozřejmě celoročně, i když je fakt, že zvýšenou spotřebu jich mám právě v létě, tělové spreje..no, prostě plácám se něčím od hlavy až k patě:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) U mě je to podobné - ten citrón sám o sobě je takový...hmmm...fakt bych to raději viděla v nějaké kombinaci :) Sun Dance je u nás klasika a když porovnám ceny, tak není o čem :) A antiperspiranty...jo jo, to já taky celoročně, jen teď raději ty kuličky, ale mám jich doma tolik...že jsem až při stěhování čuměla :D

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky