Sandra se učí pít sama | Avent hrníček

Rovnou upozorňuji, že toto bude klasická recenze produktu...myslím, že maminkám, které uvažují o koupi něčeho podobného pro své špuntíky to může být přínosné :) Recenze je psaná po dvouměsíčním používání.


Sandra už se dostala do vyššího levelu :) A to tedy k příkrmům a samostatnému pití. Určitě si ještě nepodrží pet láhev (i když flašku od piva už zkouší :D), ale od půl roku je možné kojence naučit samostatně pít z hrníčku :) Ne takového klasického, ale přizpůsobeného s pítkem. Takže jsme se pustili do učení téměř přesně v půl roce s hrníčkem od Aventu :)

Hrníček Avent slibuje, že nic neteče. A můžeme to jen potvrdit. Pítko (oficiálně se píše hubička, ale doma používáme výraz pítko...jestli je to hezky česky to nějak už nevím, snad mi to prominete :)) je tak přizpůsobené, že nevyteče ani kapka, i když si Sandrička s hrníčkem hraje a všelijak s ním třese a otáčí ho. Ani přes pítko, ale nikde jinde...nic neprosákne. I když...za začátku jsme měly těsnící část nějakou "netěsnou" (ta, která byla přímo v originál balení hrníčku) a sice nic nekáplo z pítka, ale při vrácení hrníčku do "nenakloněné" polohy, protékala tekutina v menším množství od zavírání. Nepomáhalo nic...až vyměnit těsnící část z náhradního balení, které je možné dokoupit. Tam se nachází jak pítko, tak těsnící část po 2 ks a určitě doporučuji koupit, protože po měsíci a půl užívání je pítko už takové žluté (od čajíků zabarvené). Prostě jako vše co je plastové...to už asi každý zná, že po čase se plast zabarví :(

avent feedo, hrneček který neteče
vlevo - originál balení a náhradní balení
vpravo - ukázka hubiček a "těsnění"


A jak probíhalo učení? Ze začátku jsme Sandričce lahvičku dávali nakloněnou (a drželi po celou dobu my) a sledovali, jestli v nápoji (neslazený čaj nebo převařená kojenecká voda) jdou bublinky. Bublinky jsou totiž jasným znakem, že se miminko napilo. Hned na druhý den šly bublinky lahvičkou, tak jsme se radovali, jaká je Sandrička šikovná, že už pije sama...:D Na rovinu...asi až za měsíc a týden došlo k tomu, že se napila sama a najednou ze dne na den pochopila "na co ten hrníček slouží" a vyžaduje si pití. Hned jak hrníček vidí, tak už natahuje ručičky, aby si ho sama mohla vzít a napít se. A daří se jí to! Až žasnu, že takový sedmiměsíční prcek si zvládne podržet hrníček obouruč a sám se napít (ano, sem tam jde pítko do nosíku, do tvářičky...a chvilku trvá než se trefí, ale vždy se podařilo) :) Tím, že neproteče ani kapka můžu být klidná - opravdu mokrá nebude :) Sama si už "reguluje" kolik toho vypije naráz. A teď, když jí jdou zoubky č. 5 a 6, tak používá pítko jako kousátko. Ona totiž ta klasická kousátka používá jako dávítka :D (div se nepobleje, jak hluboko se je snaží vsunout :D). A tím, že nesnese ani dudlík, tak se už dokonce podařilo, že v kočárku usnula právě při kousání pítka... :)

Pokud bych hledala mínusy, tak snad jen, že se plast zabarví (pítko), zanese (trošku flaštička...jak kdyby od vodního kamene, i přesto, že voda je vždy převařená a pouze kojenecká) a že je vhodné koupit si i pítko a těsnění, ideálně hned naráz s hrníčkem (pro případ, že to původní těsnění nebude tak "těsnit" jako se stalo nám...). Samozřejmostí je, že nemá obsah BPA a snese i horkou tekutinu bez toho, aby se nějak znehodnotil tvar hrníčku. Dá se sterilizovat v horké vodě nebo ve sterilizátoru v mikrovlnce. 

avent pro první doušky
zleva 340 ml, 260 ml a 200 ml hrníček :)
Avent vyrábí mnoho druhů hrnečků a konkrétně tyto "pro první doušky" jsou ve 3 variantách (200 ml, 260 ml a 340 ml) a dokonce v 3 barevných provedeních (modrý, růžový a neutrální černý). A vždy tam jsou mí milovaní tučňáci :D Do budoucna si pořídíme asi některý s brčkem nebo "první skutečný hrneček" (viz. obrázky níže) :)

Doufám, že tato recenze pomohla některé mamince v rozhodování...sama jsem viděla v kamenném obchodě rodiče s přibližně stejně starou dcerou jako je naše Sandrička a zvažovali, jestli se dokáže tak malé dítě naučit pít samo (dokáže!) a jestli to fakt neprotéká (kdepak...ani kapka, to garantuji). 

Hrníček ve velikosti 200 ml (jako máme my) se dá koupit například TU za 191,30 Kč a náhradní hubičky a těsnění TU za 144,50 Kč :)

Rady a důvody proč přejít na pití z hrníčku najdete i v tomto článku :)


Maminky - jak jste učily Vaše dětičky pít samostatně? :) 


Vaše


Komentáře

  1. Tak to gratuluji že se naučila. Hrníček vypadá moc pěkně a je hlavní že plní co má.

    OdpovědětVymazat
  2. Sandrika je naozaj šikulka krásna ! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná! :) To je mi hned jasný, že jeden modrej kousek tomu našemu prckovi pořídím :))

    OdpovědětVymazat
  4. Tak moja sa naučila piť až po roku z tohto http://www.aventbaby.cz/imagebank/13914895/530/480/scf766_ruzovy.jpg. Dovtedy nechcela nič okrem MM, občas keď videla mňa ako pijem z pohára, tak si trochu odpila, tak 2 dúšky a dosť :) Teraz tomu tiež veľa nedá, max 1 dl denne.

    OdpovědětVymazat
  5. Je, tak ta je úžasná a gratuluji k dalšímu levlu :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky máme. :-) Ale ještě neodzkoušeno, čekáme na půl rok (jako vy). Ale ostatní věci našemu prckovi nedělají problém - nejraději by sebral rovnou celou sklenici i mně. :-) Je šikovný. A láhev od piva? Tu má nejraději. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. My koupili tohle pítko obyčejné z DM a jsem za to celkem ráda, protože mladík dost brzy objevil princip gravitace, zatím tedy drží vcelku, ale asi by mě štvalo koupit dražší Avent a kdyby rupnul. Jinak práci odvede stejnou. Strašně rád zkouší pít i z klasické skleničky nebo hrnku. A teď objevil kouzlo brčka, takže různé kysané nápoje z hrnku pije brčkem, popravdě - tolik toho nevycintá a je to i praktické venku, když člověk zapomene pití, stačí mít v tašce brčko (nebo zaběhnout do Mekáče) a koupit petku. Každopádně pítko s brčkem je z DM prozměnu nepoužitelný, tam zase líp vyhovuje Tescoma (cenově je prostě oproti Aventu, kterej jsem kvůli těm zviřátkům a ťuťu vzhledu chtěla vzít, někde jinde a funkčnost stejná). Z pítka začal pít ve čtyřech měsících, a pochopil to rychle - zkousnout a začne to téct, pak k tomu přidal blbnutí - zkousne, nechá natéct do pusy a vychechtanej jak lečo všechno nechá koutkem vytéct :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky