Ideální antiperspirant/deodorant...existuje?

Když jsem si řekla, že vyfotím všechny svoje antiperspiranty/deodoranty, tak jsem málem odpadla z toho, kolik jich sakra mám. Je toto normální? :D

Rexona, Fenjal, Vichy, Fa, Nivea


Co mají společné?
Téměř už všechny se snaží o dlouhodobý účinek - tedy ne jen 24 hod, ale už 48 hodin. Ok, ale já se mezitím i sprchuju a v létě dokonce i několikrát :) Takže nevím nevím... :D

Deodorant Fa - Romantic Moments, White Rose - novinka od Fa, kterou jsem dostala na testování společně se sprchovým gelem z této řady. Slibuje, že nezanechává fleky na jakémkoliv barevném oblečení (hm, uvidíme). Je to "jen" deodorant, ale zase aspoň neobsahuje všechny ty "aluminia", které jsou možná (prý stále nebyl potvzen výzkum) rakovinotvorné. Při prvním použití jsem myslela, že mi odvalí prst - ne a ne vystříknout a bylo na to potřeba opravdu pořádnou sílu :) Vůně je...prostě květinová. Nejsem si až tak jistá, jestli toto je pro mě, protože já tyto "slaďárny" velmi nemusím. Není nepříjemná...ale já si vůni deodorantu představuju trošku jinak.

recenze antiperspirantu, Nivea
vlevo - Fa, vpravo Nivea Double Effect

Anti-perspirant Invisible For Black&White, Nivea - toto je u mě už klasika a je to asi můj nejčastěji používaný antiperspirant. Osvědčil se mi, že nezanechává žádné stopy hlavně na černém oblečení, což jsem si pořádně uvědomila až v okamžiku, kdy jsou použila "obyč" Rexonu a vzala si černé oblečení. Hned jsem zpozorněla, když jsem všude měla bílé fleky a měla sto chutí se hned vrátit k této Nivee, už jen kvůli tomuto. Vůně je svým způsobem neutrální, příjemná, nevtíravá, což kvituji, protože používám každý den parfém/toaletní vodu, tak nechci aby antiperspirant výrazně "vyčníval" (= voněl). O účinku v létě bychom si mohli povídat hodiny. Mě to prostě nezabírá. Teď v zimě je to lepší, ale i tak, já se někdy potím i ve stresu, takže na toto mi vůbec nepomáhá a když mě nějaký klient vystresuje, tak ee, nepomůže.

Anti-perspirant Double Effect, Nivea - tento už akorát putuje do koše a taky ho mám už asi potřetí :) Vůně znovu víceméně neutrální, příjemná, lehká (když se to nepřežene samozřejmě :D). Slibuje hladké podpaždí (= efekt č. 1) + ochranu proti pocení (= efekt č. 2). Nevšimla jsem si, že by podpaždí bylo déle hladké. Fakt ne. Trošku mi na něm vadilo, že nechával bílé stopy v podpaždí. I když ho nanáším z "předepsané" vzdálenosti (cca 15 cm od těla), tak vychrstl ze začátku obrovské množství a měla jsem podpaždí jak poprášené minimaxem :D Musela jsem čekat až to zaschne a až poté se oblékat nebo cokoliv jiného. Výdrž podobná jako předchozí Nivea. V zimě relativně ano, v létě vůbec. Při stresu ne.

recenze kosmetiky, Nivea
vlevo - Nivea Invisible For Black&White, vpravo Rexona

Anti-perspirant Long Lasting Protection Fresh, Rexona - slibuje ochranu na 48 hodin. Na obalu se píše, že máme zabránit dlhotrvající aplikaci. Hmmm...to jako nepoužívat x-let nebo nedávat do podpaždí hoooodně dlouho předlouho? :D Vůně je fakt "fresh", ale myslm, že už trošku výraznější a s některými parfémy se může "tlouct". Potom už je všeho moc. Výdrž - pro mě klasika. Žádný extrém se nekonal, na druhou stranu ani žádné extrémní pocení. Při stresu selhal.

Anti-perspirační krém Maximum Protection Everyday Fresh, Rexona - koupila jsem si ho vyloženě na základě reklamy. Fakt jsem si od toho slibovala mnoho. Něco podobného třeba jako Driclor, ale šetřenějšího (k tělu). Efekt se u mě nekonal (používala jsem to v létě v extrémních teplotách). Více jsem psala tu. Teď v zimě se to celkem dá, ale stále mi vadí, že se má nanášet večer před spaním a že má až tak intenzivní vůni (která mi se spaním nějak nejde dohromady). Je to fakt "fresh" vůně, která není nepříjemná, ale před spaním mě to fakt ruší. Je to pro mě až takové mínus, že jsem ho málem vyhodila do koše. Plus (teda vlastně spíš obrovské mínus) spotřebovává se abnormálně rychle. Ne, toto mě fakt neoslovilo :(

Anti-perspirant Stress Resist, Vichy - o tom jsem už psala v minulosti tu. Je to celkem šikovná malá věcička, která ale byla celkem dražší. Nosím ho pravidelně v kabelce a když je nejhůře, tak nanáším do podpaždí (ať už jsem ráno použila jakýkoliv deo/antiperspirant). Vůně je totálně neutrální, mohou používat ženy i muži a párkrát už zachránil i mého manžela :) Balení 30 ml s kuličkou ho předurčuje k nošení s sebou kamkoliv. Účinek slibuje až 72 hodinový, což bychom mohli polemizovat. Celkově je to jeden z těch úspěšnějších anti-perspirantů, u kterého jsem fakt pocítila nějaký účinek. I když...

Deo-krém Soft Cotton, Alcina - protože už jsem z toho pocení (v létě) zoufalá a nevím už do čeho investovat, zkusila jsem i tento, relativně neznámý deo-krém. Slibuje deo ochranu po celý den (takže žádné extrémní sliby 48/72 hodin) a hladké podpaždí. Nanáší se jako krém, který si trošku vymáčkneš z tuby. Vůně úplně neutrální, ne velmi výrazná. Má krémové složení, které se velmi rychle vsakuje do pokožky. Oblíbila jsem si ho pro jeho relativní účinek - nezabrání pocení na 100%, ale je mi sympatičtější než jakýkoliv předchozí výrobek. Škoda jen, že má zase "Aluminium"...a já myslela, že přímo deodorant to v sobě mít nemusí.

antiperspiranty, recenze
vlevo  Fenjal, vpravo Alcina

Krémový deodorant Intensive Creme Deo Roll-on, Fenjal - když už člověk fakt neví kudy, tak zkouší vše možné. Neobsahuje alkohol, parabeny, barviva, konzervační látky...téměř dokonalý až znovu na "aluminium". Obsahuje výtažek z heřmánku a trošku podle toho voní - tak nějak "bylinkově" (hold švýcarská výroba :)). Sklenička je dost těžká, takže na nosení v kabelce se velmi nehodí. Nanáší se přes roll-on, stačí ho chvilku podržet hlavou dolů a vyteče potřebné množství. V průběhu dne ho na sobě cítím asi nejvíce ze všech zmiňovaných anti-deodorantů. Celkově je příjemný, ale účinek ...řekněme uspokojivý :)

Pro mě prostě ideál neexistuje. Používám deo/antiperspirant každý den, protože nesnesu tělesný pach. Myslím, že to tak nějak patří k starostlivosti o tělo. Vím, že někdo s výše uvedenými nemá potíže a jednoduše se po nich nepotí (např. moje mamina). Já bohužel mám nějakou "anomálii" (:D) a žádný z výše uvedených nenechá mé podpaždí v suchu v jakékoliv situaci.

Nejvíce mě oslovil ten Vichy, Alcina a Fenjal. Vychází mi z toho, že vlastně ty "ve spreji" mi až tak nevyhovují a přitom je používám nejčastěji, protože mi to přijde nejrychlejší řešení po ránu (nemusím čekat až zaschnou v podpaždí jako ty kuličkové/krémové).
Aerosolové antiperspiranty/deodoranty (ano, ty "stříkací") obsahují mimo hliníku i propan a butan, což jsou velmi hořlavé plyny ropného původu (= chemikálie). Neměly by se používat na porušenou pokožku! Obsahují i talc (mastenec), který bychom v žádném případě neměly vdechnout, takže pozor na to! Samozřejmě - ty aerosolové i dost škodí životnímu prostředí...+ likvidace hliníkových obalů...:(

Po úvahách a předchozích článcích...v létě půjdu do těch hliníkových, protože nikdo se nechce potit jak prase (a že já to umím :-(...), ale v zimě - aspoň teď dám pokožce odpočinout, však se člověk až tak nezapotí :)
I proto jsem si koupila roll-on deodorant od Alverde...plánuji ho používat po zbytek zimy a začátkem jara, než zase začnou pařáky...(pro ty, které si teď říkají, co udělám s výše zrecenzovanými - tak 2 jsou už v koši a další 2 je budou brzy následovat...já tak nějak používám stále cosi a stále to střídám...:D)
Snad aspoň to trošku moje podpaždí (tělo) potěší... :))

deodorant, roll-on Alverde, Alverde kosmetika

A jak to s používáním anti/deodorantů máte vy? Používáte stále antiperspiranty nebo to střídáte deodoranty? Věříte, že mohou způsobovat rakovinu prsu? 
A jaký je váš TOP? 

Vaše


Komentáře

  1. Používám už několik let tuhou Niveu Invisible for Black&White, vyhovuje mi a nesnášim, když dostanu nějaký jiný třeba od někoho. Spreje nesnesu a různý kuličky mi vaděj. Rexonu mám taky, ta super s tim, že podpaží iv těch největších vedrech zůstává fakt suché, ale mě hrozně dráždí a docela mi smrdí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě jediné co pomohlo byl Driclor...ten jediný fakt zajistil, že jsem zůstala úplně suchá po celý den...ale svěděl, pálil...tato Rexona na mě velký účinek, bohužel, neměla...kdyby tomu tak bylo, klidně jí kupuju na tuny :D

      Vymazat
  2. Je to úplne normálne!:) To je odpoveď na tvoju rečnícku otázku hneď na začiatku:D Ja mávam doma vždy tiež otvorených viacero, momentálne tri sprejové, jeden tuhý a keby som nevyhodila Rexonu maximum prostection do koša, mám aj ten:) Najradšej mám sprejové od Adidas a Nivei a poslednou dobou som si obľúbila aj Fa. Novinka SPORT Ultimate Dry 96 hodín je super, aj keď toľko hodín výdrže otestovaných nemám, celý deň vydrží bez problémov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. oukej, tak to jsem ráda :D ...ten sport ultimate dry jsem ještě neviděla, no účinek 96 hodin mě zaujal (kdyby to fungovalo aspoň těch cca 12 hod. za den, tak mi stačí :D)

      Vymazat
  3. Já mám nejraději ty od zn. Dove. Připadá mi, že mě nejvíc ochrání proti pocení a to hlavně v létě. Používám v létě kombinaci tuhého deo + ve spreji a myslím, že je to ochrana na 1. Nejlepší, jakou jsem zatím vyzkoušela. Klasické deo ve spreji jako Fa a podobně používám teď v zimě, kdy se tolik nepotím. A momentálně jsem chtěla vyzkoušet Niveu jako tuhý deodorant, tak jsem si jí pořídila a musím říct, že teď v zimě mi i celkem stačí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja uz nekolik let pouzivam kulicku Nivea Energy Fresh, zatim se osvedcila nejlip. Z tvych vyrobku se mi nejvic libi Vichy, podivam se po nem. Petra

    OdpovědětVymazat
  5. Mne vyhovuje ten Maximum Protection od Rexony. Vlastně asi teď je ten nejlepší, co jsem vyzkoušela. A to opravdu na pocení trpím :(

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na to taky trpím...no bohužel z té Rexony nejsem nadšená...:( Možná v létě zkusím i Dove, který má něco podobného...třeba se zadaří :)

      Vymazat
  6. tiež mám ten istý problém, vyskúšala som neskutočné množstvo výrobkov a nič nefungovalo. Momentálne som zakotvila pri Rexone Long Lasting Protection Clear Aqua a som spokojná. Uvidíme, čo to spraví v lete :)

    OdpovědětVymazat
  7. já tak nějak nevím, ale přijde mi, že rakovina je v dnešní době už tak běžná záležitost, že nějaký antiperspirant to prostě nevytrhne. používám rexonu, skvěle mi vyhovuje, líbí se mi kolik má druhů a ve slevě v Tescu jsem je tuhle sehnala za 40,-!!! což je dost deal :D na léto jsem si pořídila tu krémovou, kterou jsem chtěla oželit kvůli tomu, že se až tak nepotím a všichni říkají, že hodně mizí, takže za 150,- nic moc, ale pak jí v Tetě prodávali s termohrnkem za 119,-, tak to jsem musela mít :D mám stejnou jako ty a ta vůně je úplně božská, akorát nevím, jestli mi teda v noci nebude vadit. snad ne :D jinak jsem se chtěla zeptat, když pracuješ v tom call centru, mluvíš slovensky nebo normálně česky? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je fakt super koupě! ...a termohrnkem by jsem koupila klidně i dvě :DD

      Vymazat
  8. Já jich mám taky hodně, taky s pocením bojuju, nejen v létě, ale taky v zimě, třeba když přecházím z venku do teplé místnosti a tak. S tou rakovinou těžko říct, četla jsem, že jo i že ne. Třeba si budu jednou nadávat, ale riskovat to budu, nechci smrdět:-) Mám prověřený jeden prostředek z lékárny, který zabírá perfektně, teď nevím název, ale určitě o něm bude recenze.
    Ms. Blogger Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však právě, nikdo nechce smrdět :) Samotnou by mě zajímalo jak to teda s tím hliníkem je a velmi se nad tím radši nezamýšlím...
      ...hmm, tak to se těším na recenzi ;-)

      Vymazat
  9. Fa sa mi zdalo slabé, Rexona Maximum mi zas celkom účinkovala, no musím súhlasiť, spotreba je rýchla - v súčasnosti mám podobný Dove Maximum Protection. V zime rada používam aj prírodné antiperspiranty (kupovala som si ich na sashe.sk od ylang.ylang), no so stúpajúcou teplotou... ako píšeš ;-) možno by stálo za to vyskúšať aj ten vichy. Skúšala som aj Biodermu antitranspirant, no ten bol slabý.

    OdpovědětVymazat
  10. Ja mám najradšej antiperspiranty od zn. Dove. Zatiaľ sa mi najlepšie osvedčili, nezanechávajú stopy na oblečení, nepotím sa a majú pekné vône :)

    OdpovědětVymazat
  11. Mám vždycky jen ten Nivea invisible for black and white a tuhou rexonu, pokaždé jinou... Nivea mi hezky voní, ale všechno mi to přijde na stejno... S pocením stejně pořád bojuju, i když jsem zkoušela hodně výrobků, ale ono stačí když se chvíli tlačím v autobuse, kde se nemám možnost svlíknout a vařím se... pak už s tím moc nenadělám. Ale kdyby byl nějaký supergeniální výrobek proti pocení, beru ho všemi deseti :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsme dvě...a vlastně by nás asi bylo ještě víc :) Já mám pocení i ze stresu, aspoň jsem si všimla, že někdy něco v práci nestíhám nebo mě třeba vytočí klient a už cítím, že se začínám pocit, i když je v kanclu relativně "chlad" ...:(

      Vymazat
  12. A může mi někdo říct, co si mám pořídit, když mi nijak zvlášť nezabírá ani ten slavný Driclor? Potím se celoročně tak, že jsem doslova mokrá: když jsem rozpačitá před lidmi, můžu se klidně vymluvit na to, že mi zrovna chrstla voda do obličeje, nebo že jsem zmokla. Akorát že někdy to nejde použít. Potím se při jakékoli změně teploty o dva stupně. Potím se při jakémkoli přidaném pohybu navíc. Potím se hlavně v obličeji a hlavě ze všeho nejvíc. I vlasy někdy můžu normálně ždímat. Ale i myš muž má skvrny od mé zpocené ruky. Slavný Driclor nic. Byla bych ho používala, i kdyby pálil jako peklo, kdyby k čertu fakt fungoval. Ale nic, štípal spíš tak příjemně, účinek asi jako normální deodorant. Existuje něco silnějšího?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tobě bych asi doporučila jít už rovnou k nějakému odborníkovi...asi to řeší kožní lékař? Pokud to máš až v takovém extrému, tak ti nepomůže nic z drogérky a obávám se, že ani z lékárny :(...mě Driclor pomohl, ale je to sračka (s prominutím), štípe, pálí...dlouhodobě bych ho nepoužívala...a silnějšího? Podle mě z těch "dostupných" snad ani není nic silnějšího...

      Vymazat
  13. Pěkná sbírka deodorantů :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky