Svetr k Vánocům...Glenn Beck

Před pár dny jsem na fan stránce zmiňovala, že tuto knihu zrovna čtu :) Mám ji doma už 2 roky a ještě stále jsem nebyla schopná ji přečíst a vždy jsem si to nechávala vyloženě na toto předvánoční období :)
Takže konečně přečtena a protože vám občas píši názory i na knihy, tak tomu nebude dnes jinak...

Glenn Beck, svetr k vanocům

Jednoduše, kniha Svetr k Vánocům je kniha na dlouhé zimní večery s hrnkem čaje/svařeného vína v ruce. Klídek, teploučko a ponoření se do příběhu o malém 13-ti letém chlapci Eddiem, který si je jistý, že na Vánoce si prostě to vysněné kolo zaslouží. I přesto, že mu zemřel před časem otec a žije jen s maminkou, která šetří kde může. Modlí se, aby to kolo opravdu dostal a nepřipouští si jiný dárek.
Dokonce ještě ve Štědrý den doufá, že je někde schované...a dostane "jen blbej svetr", který mu maminka pletla u televize několik zimních večerů a jeho nikdy nenapadlo pídit se po tom "co to" vlastně je/bude.

recenze, kniha, knihy

Naštve se a chce dát mamince lekci. Pomstít se jí za to, že mu nedala vysněné kolo...Nebudu zmiňovat detaily, každopádně vše dopadne úplně jinak a tato kniha je krásnou ukázkou toho, že člověk se žene za materiálním "štěstím", ale to vůbec není tak důležité. Nejdůležitější jsou ty věci, které nás dělají šťastnými nejen o svátcích. Tedy rodina, zdraví, porozumění. Potom i ten "blbej svetr" hřeje víc, když je dělaný s láskou, než to kolo.

Autor se inspiroval vlastním životním příběhem...i když mě jeho dovětek s tím jak to bylo v reálu, trošku zkazil požitek z knihy. Takto by ve mě "rezonovala" déle. Autor mě ale hned vrátil do reality :)

Svetr k vánocům, Glenn Beck




Kniha je psaná v první osobě a je lemovaná na všech stránkách vánočními ornamenty (můžete vidět výše). Chvilku mi trvalo než jsem poznala, kde je označení stránek :) Knížka je menšího formátu a velmi rychle se četla. Myslím, že je to ideální dárek pro někoho, kdo miluje Vánoce a celou jejich atmosféru...a nemusíte se bát, slzet u ní nebudete (snad jen výjimky). Je to kniha k zamyšlení a možná trošku přehodnocení svých vlastních "potřeb" :)

Celkově je to příjemná kniha, která si určitě zaslouží vaší pozornost...zvlášť nyní a vzít ponaučení by si z ní měli hlavně ti, kteří chtějí "tisíce" dárků pod stromeček...a přitom vždy stačí jen zdravá a spokojená rodina kolem nás :)

Počet stran: 280 s.
Rok vydání: 2009

Dá se koupit třeba tu :) Já ji koupila doslova za pár Kč v Levných knihách :)


Znáte tuto knihu? Případně - četli jste? 
Máte rády styl knih, které vypadají, že "jsou o ničem", ale přitom mají hlubokou myšlenku?
Nějaké tipy na podobné knihy? :)

Komentáře

  1. Snad už jen kvůli názvu bych si jí koupila, takže v Levných knihách budu mít oči otevřené, třeba se na pultech ještě objeví. Moc príma tip na vánoční čtení, děkuju ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus pohledat ;-) Pamatuji si, že tam byla tak za 59 Kč maximálně :) Třeba se ten sortiment fakt nějak obnovuje, když jdou zase svátky :)

      Vymazat
  2. Podle tvého popisu je mi knížka moc sympatická. Zajímalo by mě, jaký byl ten autorův dovětek. Knížky o ničem, které v člověku něco zanechají, mám ráda. Možná nejraději.
    PS: S tím mým vzhledem máš pravdu. Začala jsem do toho šťourat a teď nevím, co s tím - designově ani technicky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si nechám pro sebe :) Jen sa mi líbila ta myšlenka, síla knihy a ten dovětek to trošku "oslabil" ...ale nic hrozného ;-)
      ...a já mám taky zase chuť se šťourat v designu, tak doufám, že to nepřeženu :D

      Vymazat
  3. Další super knížky jsou Vánoční koleda, Otec prasátek, nebo (prý - našla jsem na webu Kiss a bee) Nejhloupější anděl, to bych moc ráda sehnala já :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za tipy! Ten Nejhloupější anděl mě popisu dost zaujal :))

      Vymazat
  4. Knihu neznám, ale zrovna se chystám zajít někdy do Levných knih, tak se po ní poohlédnu :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky