Setkání blogerek Schwarzkopf :)

Možná jste už postřehli články u jiných blogerek, že se tohoto setkání zúčastnily :) No, tak překvapení: Já tam byla taky :))


Setkání se konalo už téměř před měsícem v bratislavském kadeřnictví PureLine :) Setkalo se nás tam 8 blogerek z různých koutů Slovenské republiky (ano, kdo ještě stále nepostřehl, bydlím na Slovensku! :)) a strávili jsme tam příjemných 5 hodin, kdy mého manžela málem vykotilo od nervů (o hodinu a něco se to natáhlo a on na mě chudák čekal...navštívil Ikeu, tam se výborně napapal a tím jeho "kreativita" končila a prostě už jen čekal a soptil :-*)


Přidávám nějaké fotky (na kterých vypadám relativně normálněji než na těch, které dávaly ostatní blogerky :D), ale poctivě jsem si psala poznámky ke každému bloku "přednášek", takže tu jsou asi nejzajímavější informace, které jsem se dozvěděla: 

- potěšilo mě, že KAŽDÉMU 2x za rok přirozeně vypadávají vlasy. (dobře, už jsem to slyšela, ale je dobré slyšet to a mít to potvrzené od odborníků :D) Přijde mi, že vždy jen já na to trpím (na jaře a na podzim) a nacházím vlasy všude po bytě. Takže je to přirozený cyklus obnovy vlasů, kdy se buď dostávají z extrémních teplot v létě a nebo z těch extrémních mrazivých po zimě :)
Vypadávají tedy na základě - ročních období, samo-ničení a stresu. Heh, tak možná si to přeci jen i trošku dělám i já...

obžerství :)

- rozčesávání - pro mě kapitola sama o sobě, protože to nesnáším. Čím delší mám vlasy (nyní zbývá už kousek, aby byly do pasu...jsem líná jít ke kadeřnici + skrblík a platit za ní :D), tím hůře se mi rozčesávají a někdy to prostě řeším tak, že je sepnu do copu, culíku nebo drdolu a "problem solved" :D Když už se do toho rozčesávání pustím, tak se snažím až tak, že mi vlasy doslova "praskají" :( Zjistila jsem, že "tudy cesta nevede" a že je to opravdu špatný způsob. Vlasy se totiž mají rozčesávat od spodu! (nepléct s tupírováním :)) Jednoduše vezmeš si pramen a netáhneš hřeben od vrchu hlavy dolů, ale rozčešeš konečky, pak se posuneš kousek výše a rozčešeš další část a tak postupně, dokud není celý pramen hladký :)
Ideální hřeben je prý s kančími štětinami + konce s kuličkami. Tento hřeben jsme si mohli na setkání i vyzkoušet...hold, ale SpaceSusi vstávala ráno pozdě a nestihla si rozčesat vlasy, takže jsem se o to radši ani nepokoušela na setkání :D

Peťa z Schwarzkopf v modrém, přednáší Evka :)

- správný způsob umytí vlasů :) Šampón + kondicionér se používá jako "celek", tedy to je bod č. 1 v starostlivosti. Aby vlasy nebyly "moc nakrmené" (a potom mastné nebo celé fuj), je dobré po bodu č. 1 použít už jen jeden výrobek - buď masku nebo nějakou bezoplachovou kůru :)
Pro to, aby se vlasy krásně leskly, je dobré postupovat takto: umýt vlažnou vodou, nanést šampón poprvé. Ten smýt vlažnou vodou a nanést šampón podruhé. Smýt trošku teplejší vodou a nanést kondicionér. Nechat chvilku působit a smýt teplou vodou. Případně pokračovat maskou a tu smýt už teplou vodou (je potřebné ji dostat z vlasů, prý je to jak "Jarový efekt" - Jar taky působí nejlépe v kombinaci s teplou vodou :D). 
Přiznávám se, že já to dělala někdy spíš naopak - nejdříve teploučkou vodičku a na konci studenou, hm...tak jednoduché a logické to přitom je :)
Btw. bezoplachové kůry působí na vlasy dlouhodobě a nezatěžují je :)

...kdyby ještě někdo váhal, tak já jsem hned ta vpředu na fotce :)

- nejlepší styling, který vypadá přirozeně bez efektu helmy nám dodají stylingové přípravky, které jsou NEJLEVNĚJŠÍ, případně ty, které mají NEJSLABŠÍ stupeň tužení (tedy dvojky řekněme). Čtyřky a pětky používat spíš na spešl příležitosti, kdy je potřebné účes "zabetonovat" :)

och, krása :)

- barvy na vlasy - do dne setkání blogerek jsem netušila, že označení barev na krabičkách od výrobců má nějaký význam. Myslela jsem, že ty číselné kódy (i přímo na tubě barvy si jich můžete všimnout) jsou tam prostě "víceméně" po náhodě. Tak nejsou :) Nepamatuji si přesně, co které číslo znamená, ale tuším, že čím nižší je to trojčíslí, tím tmavší je to barva. Když to končí na 0, tak se jedná o přirozenou barvu (nemá pigmenty). Každé číslo z barvy určuje její podtón/odlesky. Např. 2 = zlatý odlesk, 5 = mahagonový...a kdo chce vědět víc, tak google :) Bylo to zajímavé slyšet a vědět, že to má svůj význam, ale tolik informací už ani moje hlava/ruka, která psala, nepobrala :)
Zajímavostí je, že černá barva škodí vlasům více jak blond - má totiž nejvíce pigmentů...sakra :D

Ukázka kruhu barev, princip už si velmi nepamatuji, ale tuším, že výsledná barva vznikne smícháním barev, které s ní sousedí - tedy blond smícháním zelené a oranžové? ...no, možná už plácám :) A když se chce zabránit např. odstínům "žluté" ve vlasech, tak se tam plácne trošku fialové (ta je v kruhu proti ní). Má to svou logiku, ale to už je prostě na našich kadeřnicích, aby to ovládaly :))

- teplo při barvení vlasů - a teď ať se kuřačky zhrozí :) Když si nanesete barvu na vlasy a čekáte cca půl hodinku, než uplyne doba působení, tak co děláte? Pokud chodíte ven si zapálit a venku je chladněji, tak sorry - ale barva vám prostě nechytne. To jste věděli? 
Barva působí při určité teplotě a když jí prudce změníme (pokles i o 3 stupně zastaví celý proces barvení), tak pak nadáváme, že nám to nechytlo. 
Takže po nanesení barvy pěkně zůstat v teploučku a třeba si vyložit nohy a sledovat video nějaké blogerky :)

Barvení dobrovolnice - Monika z blogu monicainessence.com

Diagnostika vlasů :)





Diagnostika vlasů - měly jsme tuto možnost a bylo celkem zajímavé zjistit, že nic není tak jak se zdá :) Žiji v domnění, že mám strašně malinko vlasů a že mám strašně poničené konečky. Nakonec jsem zjistila, že moje hustota vlasů je v pořádku. Mám je navíc krásně lesklé, mají nadprůměrnou tloušťku (však jsou jemné!?) a hlavně - konečky jsou úplně v pořádku - ani jeden roztřepeneček tam nebyl :)

Pro více fotek a informací čekněte blogy ostatních blogerek, které se zúčastnily :)

Doufám, že budu mít možnost zúčastnit se podobné akce i někdy v budoucnu 
a velké děkuji patří všem zúčastněným :)






Komentáře

  1. To musel byť pekný zážitok :) A odniesla si si veľmi veľa zaujímavých informácií :) O tom padaní vlasov ma potešilo.... a o tých číslach na farbách, farbení a celkovo tak to som vôbec netušila ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě to bylo taky spousta nových info a to značení barev bylo pro mě asi úplně největší překvapení, protože jsem si myslela, že to každá firma značí po svém...ne, že je to vlastně nějaké "oficiální" značení všech barev a prý každá dobrá kadeřnice už vytuší podle čísla o jakou barvu se jedná :)

      Vymazat
  2. Ty jednohubky bych si dala:) Uklidnila jsi mě s tím padáním vlasů. Poslední měsíce to je hrůza, vlasy všude. Při rozčesávání mám plnou hrst vypadaných vlasů. Ale nečešu se každý den, tak se to i nasbírá. Jsi na té společné fotce? Nějak tě nemůžu najít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky nečešu každý den, to bych byla asi za chvilku plešatá :) ...no jasně, že jsem ;-) Jen tam vypadám přihlouple a divně první řada první zleva (nebo druhá zleva celkově) :)

      Vymazat
    2. Ahaa, já jsem si špatně přiřadila popisky u fotek a měla jsem tě za Moniku in essence. Vypadáš tam normálně dobře:)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky