Last minute dárky...knihy! II.

Slibované (a možná to někdo ani nechce, ale co už :D) pokračování včerejšího článku o tipech na knihy. Prostě mám nutkavou potřebu sdělit vám, které jsou podle mě dobré nebo které by mohly potěšit :) Však knihkupectví jsou otevřená až do 23-tího a narvaná k prasknutí, tak proč ne? :)

knihy, Forrest Gump, Miluj svůj život

...Jak mi Starbucks zachránil život. Tato kniha potěší svou "jednoduchostí". V tom smyslu, že se čte lehce, rychle a je to takové příjemné čtení. Dozvíme se něco ze "zákulisí" Starbucksu, ale zajímavější je životní příběh hlavního hrdiny. Kniha je jednoduše o tom, že štěstí se dá nalézt kdekoliv a v jakémkoliv věku :)

...Pět starých známých. Pokud neznáte M. Alboma, tak to rychle napravte. Zvlášť ty z vás, které mají rády silné příběhy. V minulosti jsem byla nadšená z knihy Úterky s Morriem a tato vás taky chytne za srdce :) Je trošku zvláštní tím, že Eddie, hlavní postava, zemře hned na začátku knihy, ale když vám napíšu, že se pak dostane do nebe a tam potkává svých "pět starých známých", kterých život nejvíce ovlivnil, tak snad zpozorníte. Měly by jste ;-) Kniha, která nás přinutí přemýšlet nad tím, koho život ovlivňujeme a hlavně, jak je to vše propletené. Nic není náhoda :)

...Forrest Gump. Potřebuje komentář? :) ...jednoduše "Utíkej, Forreste, utíkej" :) Film miluji a knihu jsem prozatím nečetla, ale v tomto případě nevěřím, že by byla lepší jak film...a nebo se mýlím? ...:)

...Láska v čase přítomném (sakra, název jsem nevyfotila :D) od C. R. Hyde. Spisovatelka vám asi bude neznámá jen do té doby než zmíním, že napsala knihu, která byla předlohou k filmu "Pošli to dál". Tato kniha je krásná, milá :) Žádná lovestory v tom typickém slova smyslu. 

...Miluj svůj život. Jsem pesimista a tragéd :D Tato kniha pro mě proto byla absolutní výzvou a i když svojí podstatu tak nějak už nemůžu změnit, tak tato kniha (a pár dalších motivačních) mi trošku pomohla mít se ráda :) 

...Darwinovy ceny. Kdo o nich neslyšel, tak to jsou ceny za to, že daný člověk/lidé zničili svoje DNA, tak aby se nemohlo už dál rozšiřovat. Jsou udělovány "post mortem". Proč? V horších případech proto, že udělali takovou hovadinu, že se zabili, v "lepším" případě udělali hovadinu a jen zabránili jakékoliv reprodukci pohlavních orgánů (výjimky, spíš se jedná o zbytečnou smrt). Příběh za příběhem budete vyvalovat oči a říkat si: "Ty vole, to snad ne!" Někdy trošku k smíchu, někdy tragédie...trošku černý humor, ale co už :)

Jak jste na tom s knihami vy? Čtete/nečtete vůbec? Darujete nebo necháváte se jimi obdarovat? 

Já to tento rok vyřešila objednávkou na martinus.sk, kdy jsem si prostě sama vybrala co chci a teď jen čekám do Štědrého dne, abych se do Můj život po životě od Viewegha mohla pustit :)

3 knihy si mě najdou pod stromečkem :) Martinus.sk mě podaroval i čajem od Mistralu + čtenářským kalendářem na leden a klasika...záááložka. Škoda, že byla jen jedna :D

A když bude nejhůře, tak hledejte knihu Dárek od C. Ahern - pro sestry, kamarádky, ... ideál. Už kvůli tomu, že přesně tato autorka napsala předlohu k filmu P. S. Miluji Tě + kniha má krásnou atmosféru a dokonalý obal :) Stvořená k darování :)

Cecelia Ahernova, P. S. Miluji tě

PS: ...slibuji, že další články budou o kosmetice :))

Komentáře

  1. Darek od Ahernovy se mi tolik nelibil, cekala jsem vice. Jinak mam od ni vsechny knihy, zboznuju ji.

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha Forest Gump je vynikajuca,. Este som ju nedocitala, lebo na nu potrebujem cas, ale je v nej tolko, co ssa nezmestilo do filmu. Je vzata z ineho uhla trosku ako je film, je to jednoducho iny pohlad, ale treba precitat, ak mas rada humor a zaroven trosilinku smutku v knihach. Je skvelo napisana podla mna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já obsolutně nejsem filmová, ale v tomhle jediném případě se mi víc líbil film, kniha je moc vulgární.
      Jinak Starbuck mají teď v LK, jestli s tím můžu otravovat, psala jsem o dárcích z Levných knih článek, mají tam fakt skvosty :-)
      Bratrovi, který moc nečte, jsem koupila Opraski s česki historje... (bo jak se to píše) a včera jsem se u nich fakt nasmála...

      Vymazat
    2. Tak to jsem zvědavá jaké dojmy z té knihy budu mít já :) Nedovedu si představit, že by tam bylo víc, protože film mi přijde (jako jeden z mála) totálně nabitý různými zvláštními situacemi :) ...a přesně v Levných knihách jsem ji koupila, ale už asi 3 roky dozadu :)

      Vymazat
  3. C. Ahern je skvělá, Darwinovy ceny musím někde sehnat. :-D Bára

    OdpovědětVymazat
  4. Já si pod stromeček koupila nové fantasy knížky, těch mám nejvíc. Húrinovy děti - poslední z klasických Tolkienovek, co mi chyběla v originále, a první dva díly Zaklínače od Sapkowského, na kterého si brousím zuby už dlouho. Je super, že je těch dílů sedm, aspoň se mám na co těšit.

    Mamce jsem chtěla koupit její vlastní Pýchu a předsudek, vždycky si to půjčovala v knihovně a v televizi ji film i seriál jedou furt dokola. Jenže měli jen takovou ošklivou edici s filmovým přebalem v měkké vazbě, což mě dost štvalo... nemám ráda, když jsou na knížkách scény z filmů, obzvlášť když něco bylo zfilmované vícekrát. Já si postavy ráda představuju sama, nechci mít na knížce vylepenou jednu filmovou verzi. Tak uvidím, jestli někde jinde nemají verzi jinou. Kdyby ne, tak snad tu averzi k obalu překonám, mamka má to zpracování s Keirou ráda (já moc ne).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D já teda Pýchu a předsudek neviděla/ani nečetla, ale chystám se na něj už několik let...a já si vždy představuju svoje "lidi", jen prostě když to člověk nejdříve vidí a pak čte, tak se tomu neubrání...když čtu takového Browna, tak hlavní postavou v mé mysli je vždy T. Hanks :D

      Vymazat
  5. ja tieto vianoce darujem 12 knih a tiez som vacsinu z nich kupila cez Martinus :)

    vzdy pozeram hlavne najnovsie vydania alebo potom este drahe knihy - clovek ma tak vyssiu istotu, ze si ich obdarovany uz nezadovazil sam :D

    a hrozne sa mi pacia aj knihy typu: najkrajsie zamky slovenska, vyvoj F1, rozne kroniky, encyklopedie a podobne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)) Ať si každý říká o Martinusu co chce, ale podle mě je jeden z nejspolehlivějších e-shopů přes knihy...když jsem si objednala z Gorily, tak mi to poslali na dvakrát a o tom druhém balíku mi ani nedali zprávu...a já vytočená, že jsem platila dobírku a byla tam jen polovina knih...
      ...já kupuju taky ty "dražší" knihy...např. kuchařky od těch nejlepších pro manžela :D

      Vymazat
    2. ja som mala s Martinusom problem, ked som trpla, ci mi stihne prist zasielka - na stranke mali knihu >na sklade<, ale nakoniec som musela takmer 2 tyzdne cakat, kym im pride od distributora...este ze som vianocne darceky riesila s dostatocnym predstihom :D

      my mame uz celkom slusnu zbierku kucharskych knih, tak moj manzel dostava skor hracky :D robim pre hrackarsku firmu, takze mam o novinkach trosku prehlad :D
      hitom tohtorocnych vianoc u nas bolo nocne videnie SpyGear. minuly rok zas HawkEye vrtulnik. vzdy nakupujem to iste aj jeho bratovi a otcovi. mala by si vidiet to nadsenie :D

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky