Moje příprava před dovolenou ...

Jak jsem již psala (článek tu), tak se chystám s manželem na svatební cestu až koncem léta. Už se nám to pomalu a jistě blíží a za 14 dní touto dobou se snad (pokud nám vyjde last minute :D) budeme vyvalovat na pláži.

...ale jako každou správnou babu mě začíná chytat lehká panika, když se svleču do plavek. Podívám se dolů a přes pupek sotva vidím špičky nohou (no, možná to není až tak hrozné, ale přijde mi to tak :D). Chytnu stehno a vykoukne na mě pomerančová kůže, kterou zas a znova podporuju nezdravou stravou a sedavým zaměstnáním.
O celulitídě jsme se dnes bavili se sestřenicí a jejím manželem. My samozřejmě nadávali, že jí máme. Začali jsme přemýšlet, jestli jí může mít i chlap. Mačkali jim stehna. Nic. A oni na to: Víte, proč chlapi nemají celulitídu? Protože je to hnusný! :D

V mojí koupelně proto teď, poslední měsíc před dovolenou, má hrdé místo tato trojka výrobků:

  • Dermacol Enja zpevňující sprchový gel se zázvorem - psala jsem o něm tu a jsem s ním v podstatě spokojená. Netvrdím, že se po něm zhubne, ale když člověk provozuje aspoň troooošku pohybu, tak je fajn podpořit nějaký ten proces "spalování". Po tomto sprcháči se opravdu pokožka trošku "vypíná" :)
  • CelluBreak od Avonu - tonoucí se stébla chytá, tak to rychle zkouším. Minulý rok jsem měla taky anticelulitíďák od Avonu (recenze tu) a celkem pomohl. Ale tento je lepší minimálně v tom, že se po něm člověk může jít slunit (aspoň tato informace se nikde nenachází. Intenzivní tělový krém s karambolou byl trošku nedomyšlený. Myslím, že každý se s ním natírá hlavně v létě...tak proč tam dát "cosi", co způsobí, že nemůžu po aplikaci minimálně 3 týdny vylézt na slunce...ehm). Takže momentálně podctivě natírám, čekám na výsledky a podělím se s vámi o dojmy :)
  • Lipored od Ryoru - recenzi najdete tu. Opět netvrdím, že po něm zhubnu "bez práce" (= pohybu a omezení pažravosti), ale mám pocit, že aspoň trošku pomáhá :)
Tímto řeším teda postavu + když mám chuť (což nebývá teda často :D), tak si zacvičím Jillian Michaels 30 Day Shred. Tento rok po zimě jsem díky ní dosáhla super postavy. No, teď, při pracovním koloběhu to nějak nezvládám každý den. Zkoušela jsem i Killer ABS, no pěkně děkuju - zhruba 15 minut z toho programu mi stačilo k totálnímu odpadnutí. Zůstávám u o mnoho jednoduššího 30 Day Shred :) Snad ho do dovolené dám ještě aspon 5x :)


Každý rok před dovolenou řeším i nějakou tu vnitřní výživu na opálení. Tento rok to vyhrála Bioderma Photoderm Oral kapsule na urychlení opálení. Tak si zobkám a doufám, že tu bělobu dokážu nějak rychle na dovolené přeměnit na hnědou barvu.
Už to vidím... jak se svleču, tak všechny ozáří mé bílé tělo :D


Aby to všechno dobře chytlo a vydrželo co nejdéle, šmirgluju svoje tělo peelingovým sprcháčem od Oriflame (konkrétně Nature Secrets s mátou a malinami). Nádherně voní a má peelingové částečky, takže hlavně nohy si s nima dřu statečně (je to dobré i jako "prevence" zarůstání chloupků po depi/epilaci).


Snažím se o epilaci nohou v maximálním rozsahu. Tedy takovém, abych na dovolené měla víceméně pokoj, protože nejodpornější věc co jsem viděla na plážích/u bazénů je, když někdo má v oblasti bikin červené pupínky, které se sluněním ještě více září :D Takže holím vše co snesu tímto novým stroječkem od Braun - Silk Epil 5. Bolí to s ním celkem snesitelně (tak, že mě neslyší sousedé :D). Má super světélko, které mi ukáže vše. O to víc mě se*e, že zase vše vidím, ale on vše nechytne. Takže musím opakovat několikrát než dosáhnu dokonale hladkého efektu :(

...a na závěr. Po relativně špatných zkušenostech z minulé dovolené z Turecka, kdy jsem dostala "krásnou" břišní infekci (ani nevím pořádně co to bylo) a skončila 2 dny na infúzkách v luxusní turecké nemocnici pro turisty, se snažím podporovat svůj imunitní systém hlívou ústřičnou a probiotiky.

Tak uvidíme, jak to bude tento rok...:) Snad to zase neprose*u :D

A kdo už má dovolenou spojenou se sluněním za sebou, tak můžete
číst články z minulého roku, které jsem věnovala regeneraci: 
- pleti :)


Komentáře

  1. skvelý článok! Aj ja mám epilátor od Braun, už asi 5 rokov, no už cítim, že melie z posledného a nezachytí všetky chĺpky, tak sa asi pomaly začnem obzerať po novšom variante

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dakujem Katka :) I ja uz mela v minulosti Braun, ale uz vic jak 10 let stary :D, takze byl fakt tupy a vic bolelo to, ze vzal chloupek, ale nevytrhl ho :D Tak jsem investovala do tohoto, zatim trosku rozpacite dojmy, ale mozna to chce cas na to, abychom si na sebe zvykli :))

      Vymazat
  2. Bran Silkepil jsem si kdysi taky koupila, používala chvíli a od tý doby leží asi 10 let ve skříňce :( A to Turecko by mě zajímalo detailněji, já totiž Turecko úplně miluju a chci tam ještě několikrát jet (vidět ještě hodně památek a míst). :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky