Jak jsem (téměř) s Avonem skončila...

Znám dost lidí, kteří Avon kosmetiku milují. Ale snad ještě více těch, kteří jí nesnáší a nechtěli by od Avonu nic ani zadarmo.
Já, ještě donedávna, prohlížela jejich katalogy a zapisovala, co si objednám tentokrát...
Časy se mění...člověk vyzkouší více věcí. A když si pročítám starší recenze na Avon výrobky, tak jen málokdy jsem něco od nich vychválila až do nebes.

Byla jsem závislá na jejich sprchových gelech - nyní si celkem střízlivě uvědomuji, že to bylo jen kvůli vůni. Ta mě vždy dostávala. Možná i to, že to bylo vždy tak pěkné - jednou růžový, zelený...bla bla bla. Prostě jsem jim skočila na špek a nechala si čím dál tím více vysušovat pokožku těla. Jejich sprcháče mě totiž (všechny bez rozdílu - Avon Senses) vysušují. Celkem dost, aby to bylo nesnesitelné. Takže bye, bye. Už nikdy více!

Šampóny - za začátku jsem používala "klasické" Advance Techniques. Vlasy jsem po nich měla nádherné. Vypadaly husté. Pak se změnil obal a s ním asi i složení. Najednou mi nevyhovovaly. Už mi s vlasy neudělaly vůbec to co kdysi. Tak jsem přešla na ty "přírodní" (nejsou přírodní, ale mají nějakou složku, která si na přírodu hraje). Ze začátku jsem byla nadšená - viz. tento článek. Po čase - hrůza a děs. Jestli jsem si zničila pokožku vlasů, tak díky těmto šampónům (obsahují silikony). Používala jsem x za sebou a s každým dalším balením to bylo horší, až se to vystupňovalo, do hnusných šupin, které svěděly nonstop. Takže šampóny od Avonu - proboha, jen to ne!

Řasenky - měla jsem 3, všechny mě štípaly v očích...no comment.

Oční odličovač - po něm jsem téměř oslepla! Ani zadarmo!

Oční krém - měla jsem dva a oba mi dělaly to co řasenky a odličovač - prostě jak se to dostalo do oblasti očí, tak jsem ztratila na chvíli schopnost ostře vidět :D Jeden doma ještě mám a protože nebyl z nejlevnějších (řada Anew) ještě jsem ho nevyhodila, ale vždy když si ho natřu (v jakémkoliv mini množství), tak mě oči nějak pálí (nebojte, používám ho správně :D) a musím stále mrkat :(

Deodoranty od Avonu? Na mém těle bez účinku, děkuji neprosím...

A takto bych mohla pokračovat...Jestli si tento článek přečte někdo z marketingového oddělení z Avonu, tak mě asi bude nenávidět :D Ale měla jsem potřebu se z této narůstající averze vypsat...

Ale abych značce úplně nekřivdila, tak pleťové masky Planet Spa (a celá tato, cenově dražší, edice) mi vyhovují. I některé stíny. Mám ráda i rozjasňující kuličky na tvář. A i některé výrobky na akné (zejména roll-on s kyselinou salicylovou) a na celulitidu.
Ale vše ostatní (výše vypsané) budu shánět už kdekoliv, jen ne v Avonu.

A jaký máte s Avonem vztah vy? Hm? 





Komentáře

  1. ja avon moc nemusim, ale asi je to tym, akym stylom mi ta ktora pcha katalog do ruky, podobne je to aj s oriflamom :) no ale ako vonavky si objednam , ked mam dobru naladu a aktualne mi vonia ta ktora vonava strana, planet spa mozem a aj tie veci na nohy, ale inak avon vobec nevyhladavam...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš na voňavky jsem zapomněla - ty si tam objednávám relativně pravidelně, protože ty mi fakt voní a jsem s nimi spokojená...ale to ostatní :( A přitom dříve jsem používala mnohem více věcí z Avonu, ale jako by se nějak zhoršil :(

      Vymazat
  2. Já nevím, mě si Avon nikdy nezískal. Nikdy jsem nebyla fanynkou a většinou když jsem se nechala ukecat a něco objednala, tak jsem z toho byla zklamaná. Takže musím souhlasit..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak přesně o tobě jsem psala v první větě - Avon prostě nemusíš :) Začínám se přiklánět na "VAŠÍ" stranu (stranu odpůrců Avonu)

      Vymazat
    2. Já nejsem vyloženě odpůrce, ale prostě pokaždé když jsem si něco objednala, zdálo se mi to naprd a nekvalitní. Stejně tak tomu bylo ve většině případů u Oriflamu (tedy, co se dekorativní kosmetiky týče )

      Vymazat
    3. s Oriflame jsem skončila ještě dříve jak s Avonem...i když, měla jsem pár věcí minulý rok a zdá se mi, že jsou o trošku lepší jak Avon :) Já už si teď taky budu dávat bacha na to, co si z Avonu objednám...na dost věcech jsem se už popálila :(

      Vymazat
  3. niekedy som si z Avonu objednala malú drobnosť ale teraz už dlhší čas nič neobjednávam.. asi patrím medzi ľudi ktorý túto značku Avon veľmi nemajú v obľube.

    http://catherinestyl.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem Avon milovala v pubertě :D Teď už nic neobjednávám, mám jejich perly - rozjasňující a bronzující, ty budu mít snad do smrti a jednu tužku na oči... V názvu má něco jako Diamante, tu už mám několikátou a je moc dobrá, tu bych si ještě možná koupila... Ale jinak nic, hlavně žádnou pečující kosmetiku, nebrat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Já si myslím, že ty moje perly taky budu mít aspoň 5 let, než je vyhodím - zatím nevypadá, že by jich bylo nějak méně :D...a tužku na oči jsem též už nějakou od nich měla a musím říct, že ta byla vždy celkem kvalitní ..."kreslila" dostatečně už na první tah (na rozdíl od některých drogérkových v porovnatelné cenové kategorii)...takže další relativní plus pro Avon :)

      Vymazat
  5. Ja som spojojná s ich maskami z Planet Spa, ktoré si aj Ty spomínala. Dekoratívku si od nich nekupujem, ani nebudem (kedysi dávno som si niečo kúpila, ďakujem neprosím viac). Špirály z Avonu dostávam od rôzneho osadenstva mojej rodiny. Takže mám zvyčajne zásobu na rok vopred =D Ale naštastie ma nikdy neštípali, takže ich ani špeciálne neriešim =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. celá řada Planet Spa je super :) na tu si stěžovat nemohu a proto se článek jmenuje "téměř skončila" :) S dekorativnou od nich taky pomalu končím, ale teď jsem začala používat už déle koupený make-up od Avonu a je celkem příjemný, až jsem překvapená :) Ale řasenky a cokoliv na oči - to už si fakt nikdy, nikdy nepořídím :(

      Vymazat
  6. No já Avon taky nemusím, často mě po jejich výrobcích páí kůže

    OdpovědětVymazat
  7. Já z Avonu už taky moc neobjednávám, ale mám tam svoje oblíbence, na které nedám dopustit :)
    A to hlavně řasenku SuperSHOCK MAX. Tu miluju a jinou už nepoužívám. Pak všeobecně tužky na oči a masky z řady planet spa.
    A sem tam objednám nějakou rtěnku.
    Ale jinak si myslím, že jde za stejné peníze koupit kvalitnější kosmetika....

    OdpovědětVymazat
  8. Nevím nějak jsem ještě nic od Avonu neměla :)) jo vlastně před týdnem jsem vypotřebovala šampon který jsem dostala od kámošky že prej jí nevyhovuje krásně voněl a mě nic nedělal jo jen že se po něm špatně rozčesávaly vlasy jinak nic :))

    http://reginanailpolishes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě jejich šampóny kdysi taky nic nedělaly...to až postupně :(...hold silikony :-/

      Vymazat
  9. Planet Spa produkty od Avonu mám moc ráda. Dekorativku atd. od něj nekupuji. Nedávno jsem si koupila pěnu do koupele s vůní vodního melounu a ta je úžasná. :) Ale od Avonu celkově moc nekupuji, jen jednou za čas.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky