Všechny moje...poslední záchrany při akné :)

Ano, mám akné. Stále. Už více jak polovinu života. Začalo se mi dělat asi v 12-ti letech. Teď je mi 27. Uff. Ještě si živě pamatuji jak mi kožní lékařka v 17-ti slibovala, že po 18-tých narozeninách bude po tom. V 19-ti přísahala, ze po dvacítce bude pokoj. Teď už mi říká...někdo ho má i ve čtyřiceti a vy budete pravděpodobně mezi nimi :-/ Sviňa :D...ale konečně je upřímná :)

V posledním půlroce je to s mojí pletí o něco lepší, ale i tak si u mě stále najdou místo přípravky na "první pomoc" při akné.
Ano, děje se "to" stále :(

Když už se "to" objeví, tak sáhnu nejdříve po:
Sudocrem -  antiseptický ochranný krém, který sice není určen primárně na pleť s akné, ale obsahuje zázračný zinek, který hojí cokoliv na pleti. A zinek a akné si spolu velmi nesednou (ano přesně tak, papat zinek!), takže stačí nový pupák co nejdříve natírat Sudocremem - aspoň 3x za den a buď se ztratí úplně...ale spíš se alespoň zastaví a už se nezvětší a začne se pomaaaaličku hojit. Nečekejme zázraky, ty se u akné nedějí na počkání, ale i to málo stačí :)
Už jsem ho vychvalovala i zde.

Dermacol DermaClear Intensive Anti-Acne Treatment - složitý název, ale za ním se skrývá úžasná věcička a skvělý pomocník. Upřímně - tento mi pomohl více jak podobná "intenzivka" od Biodermy, která stála 3x tolik. Nevýhodou je, že už ho v drogérkách není vidět a mám lehký pocit, že se doprodává :( Mě ale opravdu vždy pomohl a někdy vyzmizíkoval pupák přes noc. Fakt, nekecám! :)
Navíc balení vydrželo překvapivě dlouho a sama jsem byla překvapená, kolik ho tam stále bylo (má pouhých 15 ml).

Bioderma Sébium Al - intenzivka, která má velkou nevýhodu - cenu :( Zdá se mi vysoká na tak malé balení. I přes to, že potřebuji jen trošičku na potření "aktivního" pupáku, ale když jsou horší dny, tak jsem ochotná si potřít celý obličej :D Každopádně vydrží opravdu dlouho a jediné co musíš udělat je: potírat alespoň 5x za den! Jinak velkých výsledků nedosáhneš :(
O více produktech z řady Sébium na mastnou pleť od Biodermy, jsem psala i zde.

Na noc se mi osvědčil Pure Skin od Essence. Tím, že se jedná o opravdu velké balení, tak jsem si ho "nakydala" na obličej hodně a on fakt pomohl. Opět neříkám, že by se vše ztratilo přes noc a já měla ráno pleť jak novorozeně, ale alespoň to vypadalo "koukatelně" :))
Moje postřehy si o něm můžete přečíst zde.

Když už něco vytlačím (snažím se šetrně, ale známe se...ehm :D), tak to přetřu vodičkou s tea tree Pure Nature od Oriflame. Na takovou dezinfekci "rozhnípaného" místečka :D a aby se začal proces hojení. Je to praktické balení s kuličkou. Nic nevyteče navíc, ale kulička se po čase trošku "zaneřádí" :( To je asi jediné mínus, ale jinak - kde je tea tree to ber. Ideálně čisté tea tree :)

Na hojení pak používám buď Sudocrem, ale častěji 100% bambucké máslo Karité od Saloos. Bambucké máslo je téměř na všechno, takže balení vydrží mega dlouho. A upřímně - už mu prošla doba expirace :-x (před měsícem teprve :-P), ale zatím vypadá a voní úplně stejně, takže ho vesele natírám dál :D

A na závěr - když to přeženu (a kdo ne, hmm?) a zůstane jizvička nebo jakýsi pigmentový nepoměr, tak na něj použiji tak 2-3x týdně roll-on s kyselinou salicylovou od Avonu. Po pár týdnech není po jizvě nebo pigmentaci ani stopy.


Protože se jedná o produkty, které používám stále (i přes to, že teď už méně častěji...díky bohu :)), tak by hodnocení dle mojí obvyklé stupnice bylo dost trapné - všude by bylo 9 nebo 10 bodů :D
Celkové hodnocení tedy je: 

A co na nově vzniklé akné používáte vy? Dejte mi nějaké ty tipy ;-)

Btw. nově mě najdete i na Facebooku - budu ráda, když vás tam uvidím ;-)

Komentáře

  1. mě občas taky potrápí nějaký ten pupínek, takže jsem taky ráda za jakýkoli tip :) přece jen je to něco co dovede člověka pozlobit vždycky zrovna v tu nepravou chvíli :/

    OdpovědětVymazat
  2. ja mám problém s akné a ten sudocream by sa mi úplne bodol! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Teď už vím, díky tobě, že sudocream bude další přípravek, který si v lékárně v nejbližší době koupím. A to bambucké máslo Karité od Saloos mě láká, ale mám v sobě zakódovaný pocit, že cokoliv co se jmenuje "máslo" nebo "olejíček" je mastné a tím pádem by to byla pohroma pro moji mastnou pleť. Je to bambucké máslo jiné?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Sudocrem si můžeš nově koupit i v DM-drogérii - tuším je i více druhů balení, takže si kup třeba to nejmenší a uvidíš, jak ti bude vyhovovat :) A ono to vypadá mastné, ale když si to bambucké máslo natřu, tak to vůbec není poznat - i když na denní použití to asi moc není, přeci jen :) A prsty po tom zůstávají v normálu - žádné mastné stopy a nutnost umytí :)

      Vymazat
    2. Tak jsem se po něm dívala v jedné z DM co mám v okolí a nenašla jsem. Nevím, mám tu ještě dvě DMka, tak zkusím kouknout ještě tam. Jde mi taky o nasbírání dalších bodů na DM kartu, víš.. :D Jinak ta lékárna to jistí. :) Koukala jsem taky i na ostatní Saloos výrobky, zatím od nich nic nemám, ale asi si něco pořídím a uvidím, zda to máslo, nebo něco jiného. Kamarádka má od nich pár olejíčků na obličej a nemůže si je vynachválit, taky má akné, ale je v pubertě, takže to u ní nebude chronické.

      Vymazat
    3. Ha mam taky postrehy:je mi 26 let. Trapi me akne asi od 17ti. Vyzkousela jsem kde co a tady ty nej veci ktere me fakt zabiraji: (jeste doplnim,ze ja trpela jak na male pidi pupinky,tak na ty obri podkozni co se hoji klidne tri tydny a nechavaji jizvy). 1)umeju si oblicej klasickym mydlem Dove a vodou.2)nanesu na vlhkou plet par kapek (cca 3)regeneracniho oblicejoveho oleje Argan Revital. Jjemne osusim.(pokud mate pocit presusene pleti s supinkami,naneste si ten olejicek na suchou plet-krasne se vsaje a nebudete mastne-nebojte. Ja mela plet strasne suchou a jakmile jsem se rano probudila,byla jsem zase strasne mastna-to plet jen kompenzovaka nedostatek. Nyni mam plet matnou ely den i noc a pritom ne presusenou. Na male a stredni pupinky pouzivam sudocrem;na velke bylinkovou alpu(dam na odlic.tampon a chvilicku potiram,pak nanesu framykoin(nejlepe na noc). Je na predpis ale vetsinou staci o nej pozadat u obvodaka a on ho napise... Ja ho mivam od segry-zdrav.sestry. Ten vyleci vsechno a pro me je jako zlato!!!:-) asi tak. Na leto doporucuju taky korektor od Eucerinu-je to ta zelena rada na akne-je bozi a krasne kryje a zaroven leci!!! Papjejte zinek a budete mit plet opet krasnou:-)

      Vymazat
    4. Sudocream koupíte v lékárně. A je fajn i na zarůstající chloupky :-)

      Vymazat
  4. zkus kremy payot nic jinyho mi nepomohlo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky za ty prachy... Jen baltam na rty 15ml stoji skoro 400 Kc.

      Vymazat
    2. Payot je na akné krátký :-)

      Vymazat
  5. Sudocream mám doma taky ale já trpím na podkožní akné, tzn ono to třeba nemusí ani tak vidět ale bolí jak čert :-D A na to je sudocream krátský, tady už pomůže jen černá mast alias Ichtoxyl. Ale protože už toho mám plný zuby, zašla jsem si koupit vazelínu na rty a nechala si předepsat curacne. Nehodlám se s těmi beďary už s prominutím s*át, furt se patlat a maskovat, je to otrava...

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj,
    mě hodně pomohl jablečný ocet :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky