Jizvy na tváři a bojovník Blemish Mark Treatment Soin anti-marques od Avon, Clear Skin Professional


Uf, název je to opravdu dlouhý. Tento se uvádí oficiálně na výrobku. Po našem je to jednoduše Roll-on proti akné s 2% kyselinou salicylovou.
Tato „kyselinka“ je na akné jak dělaná. Nevím, zda-li jste již měly čest, ale pokud máte akné, tak vřele doporučuji. Naštěstí se tato složka dává v poslední době do čím dál více přípravků na akné, takže není až takový problém něco s tímto složením objevit.

Plusy:
- i to balení (praktičnost – nic nevyteče navíc) a že je to roll-on – já to mám ráda, i když zde je to svým způsobem i mínus…
- velikost balení 50 ml – na výrobek podobného účinku je dostačující. Dost často tyto „intezivky“ bývají malinké a za velké prachy – zde to neplatí.
- účinek se opravdu dostaví – upozorňuji, že je to spíše na ty jizvy a nerovnosti pleti, které ti zůstanou po akné – ano, svým způsobem i to akné nějak zmenší, ale více jsem si všimla účinku na jizvách po tom již zahojeném pupáku. Někdy mám nějaké i na krku a ty potom zanechávají škaredé flíčky L Stačilo si natřít obličej tímto přípravkem max. 3x týdně (více ani Avon nedoporučuje!) po dobu 2 týdnů a vo-a-lá (:D) vše se ztratilo.
Bohužel mě nenapadlo to dokumentovat fotograficky, takže nemám fotky před a po, ale tak ty, které toto čtou mě znají a ví, že nemám důvod si vymýšlet ;-) Výrobky (mimo Rimmel a některé z Fleur de Sante) si poctivě kupuji za vlastní prašulky, takže nemám důvod vymýšlet si to, co není.
- vydrží mega dlouho – stačí ho v podstatě málo, jen pojezdit sem-tam po daném místě (nepoužívala jsem ho vždy na celou tvář, ale spíše lokálně, aby moc nevysušoval) – pokud si chceš ověřit, kolik přípravku ještě zbývá tak se podívej proti lampičce – přes obal jde vidět „hladinka“ – já mám ještě větší polovinu a to ho už mám tak půl rok J

Mínusy:
- je to roll-on…a to mě nějak přivádí k otázce, že i přes to, že to nanesu na očištěnou pleť, tak nějaká ta hnus baktérie tam v tom pupáku stále může být, ne? Pokud ano, tak se dostane na roll-on a tím, že se „kulička“ otáčí se dostane i do výrobku…? Možná jsem v tomto paranoidní, ale možná bych raději uvítala klasickou tubu s tím zúženým aplikátorem…ale ono asi na tomto extrémně nezáleží, když nejsi prasátko J
- nesmíš na slunko – resp. v době, kdy ho používáš se musíš hodně chránit (doporučuji minimálně 30-tku faktor na naše podmínky – i v zimě!) a nebo je lepší ho nejpozději týden před intenzivním sluněním vynechat – já ho před dovolenou u moře nepoužívala i 3 týdny – pro jistotu.

Efekt:
Jak jsem psala, efekt tu opravdu je. Podařilo se mi nemožné a moje jizvy se nějak zkorigovaly do normálu. Pokud  máš hluboké prohlubinky, tak zase zázraky nečekej – je to spíš o sjednocení barvy pleti a vrácení ji do normálu, aspoň jako tak.

Jsem však velice spokojená a dávám 9 b. z 10 b.

Komentáře

  1. Ahoj, myslíš zarudlé nebo takové ty světlounké jizvičky?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. doslova myslím světlé/tmavší jizvičky - ne ty "čerstvé" červené :) Spíš to co zůstane po každém větším pupáku :(

      Vymazat
  2. Ahoj, chtěla bych se zeptat, co bys zvolila jako alternativu z řady Avon Clearskin, protože tohle už se přestalo vyrábět :/ Děkuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. COŽE? To vážně? :( To jsem ani nevěděla/nepostřehla, protože mě toto fakt zabíralo jako jedno z mála z těch Clearskin věcí od Avonu :(...nemám teď přehled co je new, ale hledej cokoliv kde bude kyselina salicylová nebo ovocné kyseliny...a možná spíš zkus jinou značku. Já se teď poohlížím po Vichy Idealia Pro (http://www.vichy.sk/anti-age/IDEALIA-PRO-Intenz%C3%ADvny-korektor-proti-tmav%C3%BDm-%C5%A1kvrn%C3%A1m-IDEALIA/p6963.aspx), ale to je už celkem finančně náročné :(...potom mě ještě napadá toto http://www.syncare.cz/obchod/glycohyal-g10-aha-zjemnujici-emulze, ale to je závislé i na tom kolik ti je let, hodí se spíš pro 25+...a nebo obdoba je i chemický peeling, ale ten se musí dělat jen v zimních měsících a už je celkem pozdě s ním teď začínat...

      Vymazat
  3. Děkuju za tipy, a ještě mám otázečku. Nemáš náhodou zkušenost s tímto http://www.lekarna.cz/isis-glyco-a-krem-30ml/? Abych do toho nešla a bylo to bez výsledku..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemám, ale podle popisu vypadá, že to bude podobné jako ten krém od SynCare - viz. výše :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky