Stay Matte by Rimmel London

Byla to moje srdcovka...dělala jsem na tento make-up, pudr i korektor recenze pro Rimmel. Tyto výrobky jsem hodnotila velice kladně - ale nyní - téměř 2 roky po poslední recenzi se k tomu stavím jak?

Stay Matte make-up jsem měla možnost "mít v ruce" už v roce 2009, kdy jsem měla 24 let a stále akné (to se mě drží stále...a to jsem nadávala, že 24 a stále taková pleť - teď je to snad dokonce i horší :D). V té době jsem ještě nebyla tak "rozmazlená" lepšíma make-upama - mám nějak pocit, že v té době (i jako studentka) jsem volila levnější varianty, které splnily svůj účel.
To Stay Matte kolekce splnila na 110%.

Zde je blog z roku 2009 - snad je to aspoň trošku čitelné:


Nevím, jestli je to čitelné, ale věta: WAU, tento make-up mě dostal se tam objevuje + hodnocení 8,5 b. z 10 b. (vypadá, že jsem byla kritičtější :D)
Plus neslíbila jsem předsevzetí - měla jsem ho "jen" 3x :)

Druhý blog z roku 2010 a podobný názor na věc: 


Hodnocení se zvedlo na 9 b. z 10 b., takže půl bod k dobru. Zhodnotila jsem, že i tak je potřebné a nutné použít i korektor Stay Matte + pudr. 
ALE - opravdu nepomáhá pleti. Používala jsem ho necelé 2 roky denodenně a vůbec jsem nepozorovala zlepšení pleti - takže spoléhat na toto se opravdu nedá. Přijde mi i divné, že by něco co si pleskám na obličej a není to krém nebo jiný zázrak, by mi mělo pomoci s akné a problematickou pletí :)
A ještě tu byl i malinký "výsměch" - mastná, věčně se lesknoucí pleť (jako je i ta moje) opravdu nevydrží matná po celý den - nebo slibovaných 12 hodin - i z fotek to teď vidím, že lesk jak blesk tam byl :D


Rok 2012 a já se "namotala" na Wake Me Up make-up od Rimmelu - asi stárnu :)
Doma ještě mám nějaký zbytkový make-up Stay Matte, který jsem jen tak vyzkoušela a osvěžila si tak paměť - a proto píši dnes tuto recenzi - mám zase jiné domy: 
* není skoro vůbec krycí - už jsem si zvykla na hustější make-upy, které pořádně zakryjí všechno (kruhy pod očima, červené místa, jizvy po akné, první vrásky...) - u Stay Matte je absolutní a do nebe volající potřeba použít i korektor - a pořádně :D
* na druhou stranu roztírá se perfektně, rychle - je to dané tím, že více teče, než třeba zmiňovaný Wake Me Up

ALE i tak - nyní bych ho už nepoužívala. 
Pro mladou pleť - tak do těch 20-ti Stay Matte make-up však stále vřele doporučuji - je to rozhodně dobrá volba, pokud nemáš tolik financí - na to, že je od Rimmelu stojí doslova pár korun :) 
Často na něj bývá (bývala) i akce, kdy k němu byl i korektor nebo pudr Stay Matte zdarma, takže asi není co řešit. Pokud se ještě někdy naskytne taková šance, tak po něm chňapni :)
S odstupem času mu ponechávám takových 8 b. z 10 b., ale už bych do něj, s přibývajícím věkem, nešla :)

Pro "starší" pleť už doporučuji Wake Me Up nebo Match Perfection od Rimmelu - ty jsou fakt úžasné :)


Na závěr: 

* pudr Stay Matte používám do dnešního dne - na něj jsem si zvykla a nezdá se mi, že by mi nějak zanášel extrémně póry, i když moje kosmetička je zásadně proti pudrům - sorry :-x :) Je příjemný, voní a pleť opravdu viditelně zmatní. Opět - efekt není nějak dlouhodobý - už za pár hodin (fakt asi za ty 2) se lesknu jak zrcadlo, ale ...já už si na to nějak zvykla, že "házím prasátka" do prostoru :D
Zažila jsem ale i lepší pudr - o trošku - takže hodnocení pudru Stay Matte - 7 b. z 10 b. 

* korektor Stay Matte - taktéž stálice mojí kosmetické taštičky - tím, že je tam i zelený střed na něj nedám dopustit - ten je perfektní, kamufluje dokonale - nemám mu co vytknout. 
Korektoru dávám bezkonkurenčně 10 b. z 10 b. a přikládám starší recenzi: 



A jaký názor máte Vy na tuto Stay Matte kolekci od Rimmelu? Doporučili by jste na mladou pleť jiné výrobky? Jaké používáte? Budu ráda za případné komenty a rady :)




Komentáře

  1. Ahoj,zkušenosti mám jen s make up a celkem mi vyhovuje.(viz recenze na mém blogu;)) .Chtěla bych ti doporučit řadu na akné od SynCare ,která mi velice pomohla( jak na zarudlé fleky tak i na akné jako takové).Nedávno jsem jí přestala používat a zkoušela jsem pořád jinou a jinou kosmetiku.Pleť se mi začala zhoršovat a nevěděla jsem čím to je.Předevčírem jsem zase začala používat řadu od SynCare a zarudlé fleky zmizely a další pupínky se nevytváří:)..Pokud bys chtěla víc info tak mi napiš do komentů na můj blog.:) Dávám ti radu čistě z mé zkušenosti,jen jsem s tou kosmetikou spokojená:))

    www.thelifeofme.blog.cz
    Sherly!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky za radu - počekuju a možná i vyzkouším :) Tuším i moje kosmetička to používá (na ošetření mé pleti, samozřejmě:D), takže snad to bude stát za to...na blogu jsem už byla, nechala tam nějaké ty komenty ;-) Ráda Tě tu znovu uvidím :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky