Čtu dcerám: Velká smůla trpaslíka Smůly | Bambook

Pojďme si udělat tu "karanténu" hezkou :) Nebudu se rozepisovat o tom, jak trpíme během povinné karantény, kdy jsme víceméně zavřené doma (aspoň, že máme zahradu), protože každé matce, která je na mateřské dovolené se asi moc nezměnil denní režim... Aspoň já mám pocit, jak kdybych měla doma třetí novorozeně (nemám!! :D) a nemohla pořádně nikam. Tato "nikam-nemůžu" situace je mi celkem povědomá, že mě osobně zase až tak nezasáhla...

velka smula trpaslika smuly, iva geckova, bara buchalova

Ale pojďme na tip na knihu, kterou jsme obdrželi s holkama. Je od vydavatelství Bambook a jmenuje se Velká smůla trpaslíka Smůly.
A co vám budu. Je to skvělý tip na knihu, která pobaví od cca 5 let (mladší dcera jí akceptovala jen když už jí bylo jedno co se čte - ve dny, kdy byla moc unavená, jinak řvala, že jí nechce :D) každou holčičku a asi i chlapce :) Nenechte se zmást tím, že na obálce je Červená karkulka. Ona je tam sice důležitou osobou, ale samozřejmě hlavní děj se točí kolem trpaslíka Smůly. Který má tak trošku (víc) smůlu... :D

Nám se nejvíce líbilo, že kapitoly jsou tak akorát dlouhé (cca 4 strany), což stačí na jedno večerní čtení, takže zážitek se prodlužuje několik večerů (četly jsme to tuším týden, má 64 stran). Skoro v každé kapitole bylo něco vtipného - na čem jsme se zarazili a co i zabralo na takové upoutání pozornosti, protože Sandra (starší dcera) má problém jí někdy udržet (má v hlavě stále strašně moc myšlenek, dojmů na zpracování a hlavně milión otázek :D).

vtipna kniha pro deti, bambook, detske knihy

bambook, cteme detem

Mladší dceru (2,5 roka) nadchla spíše grafická stránka - pravidelně si knihu bere, prohlíží si obrázky a sama si komentuje děj :) Graficky je opravdu nádherná. 

Kniha se nám moc líbila - už jsme jí stihly přečíst dvakrát a Sandře se děj tak nějak více utřídil a všimla si i věcí, které předtím "v polospánku" přeslechla (nebo jí zase utekly myšlenky). Možná jen ten konec mohl být trošičku více rozepsán...mohla to být ještě větší sranda :) Přišlo nám, že to skončilo tak nějak zničehonic.

Moc milá kniha s vtipnými ilustracemi. Pokud si chcete přečíst ukázku, tak tu máte k dispozici jednu celou kapitolu: https://www.bambook.cz/velka-smula-trpaslika-smuly/ ;-) Můžete se přesvědčit, že ta grafická stránka je dokonalá a často se takové knihy nevidí :)

Takže co vám budu... prostě doporučujeme tento milý, vtipný příběh o trpaslíkovi, který měl takovou smůlu až ho to přivedlo k... no nebudeme spoilerovat ;-)

5/5 b.

trpaslik smula, iva geckova

Autor: Iva Gecková
Ilustrace: Bára Buchalová
Nakladatelství: Bambook
Počet stran: 64
Zakoupit se dá aktuálně za 132 Kč na grada.cz

A právě jsem tam zjistila, že se jedná jakoby o volné pokračování knihy Jak to bylo s panem Vlkem, které si asi budeme muset pořídit :)
 

*recenzní výtisk v rámci spolupráce

Komentáře

Oblíbené příspěvky