SpaceSusi plní skládku aneb spotřebováno 17

V poslední době zjišťuji, že naše (beru to jako takové rodinné spotřebováno) spotřebováno má kolísavý charakter - jednou se toho nasbírá hodně třeba za 2 měsíce, potom je "klid" i několik měsíců... a bude to dané tím, že prostě (KONEČNĚ) spotřebováváme všechno postupně. Tím pádem - méně vyhazujeme (zkažených nebo zapomenutých produktů) a nemusíme toho tolik kupovat, protože máme přehled o zásobách kosmetiky.

Dokonce i teď, v době koronaviru a určité "karantény" (ne konkrétně my, ale beru to tak, že třeba na "zbytečný" nákup do DM mě teď nikdo nedostane) máme všeho (co se týče kosmetiky) dostatek. Myslím, že i kdyby jsme byli nuceni být doma cca 2-3 měsíce (což se podle mě může lehce stát), tak nám nedojde asi nic. A mně možná tak trošku bude těšit, že se vše postupně spotřebovává, bez toho, aby mě lákalo vyzkoušet něco jiné. Což se ještě sem tam stane, ale je to už spíše výjimečně. Hold stárnu a z kosmetické blogerky se stala...hm, možná tak nějak uvědomělá žena, která je tak líná se večer natřít tělovým mlékem, že fakt žádné nové nepotřebuje :D



Začnu pánským produktem - limitkou, která se ale objevuje u Manufaktury pravidelně, pro muže. Konkrétně sprcháč + šampón s bylinným komplexem a pivem (recenze pěkně prosím z roku 2017, to jak proboha dlouho používal???!! :D) s nádhernou vůní a přísahám, že manželovi toto balení vydrží tak rok, dva :D Tyto Manufaktura sprcháče pro muže mají navíc úžasnou, celkem intenzivní, vůni, která se na mužovi drží až do večera :) Mně se to líbí :) A je stále u Manufaktury k dostání :)

Rebarborový sprcháč (recenze) byl zase čistě ženskou záležitostí - sladký, skvělý jako všechny sprcháče od Manufaktury. Tam asi nemám o čem :) Určitě mám v plánu vyzkoušet novou jarně-letní limitovanou edici pro rok 2020 s vůní jahody a bezového květu :)

Mini pidi vzorek limitky Yves Rocher - neurazil, ale ani nenadchl. Jejich sprcháče můžu, tento mi přišel vysušující. Ale možná jsem to jen přehnala s vařící sprchou :D (manžel si ze mě vždy dělá srandu, jestli dělám slepičí vývar, když se sprchuju v tak horké vodě... kdo pochopí,  získá zlatého bludišťáka :D)

Kokosové tělové mléko Yves Rocher bylo úžasné - nikdy jsem si neuvědomila, že mám tak ráda kokosovou vůni. Je to určitě ale dost vůně, kterou někdo miluje, jiný nenávidí, tak určitě nedávat jako dárek :D Moje mamina a manžel tu vůni třeba nesnáší :D Je dostatečně hydratační, ale třeba to vyživující tělové mléko (se žlutým páskem) je jedno z nej tělových mlék co jsem kdy měla. Sice se hůř rozetírá, protože je takové hutnější, ale po něm jsem opravdu měla moc příjemný pocit na pokožce, žádné pnutí. Mám ho znovu :)


Rexony - to je moje. Zjistila jsem, že už ani jiné nechci. Prostě nic jiné mi nezabírá (i když i toto má své rezervy). Aktuálně mám doma i Niveu a ta mi najednou vůbec nevyhovuje - jak nepříjemnou vůní, tak tím, že nechává skvrny na oblečení - ne bezprostředně po aplikaci, ale když se zpotím, tak se v podpaždí udělají takové ty skvrny - na světlém oblečení tmavé, na tmavém jen na rubové straně. Ale totálně mě to vytáčí :D

Balea pěna na holení je u mně stálice a divím se každému, kdo kupuje na holení něco jiné. Je to "eurový" produkt, který tak jako tak hned spláchneme/seškrábeme z pokožky, tak na co utrácet více, hm?

Aktivační sérum proti vypadávání vlasů od Manufaktury slibuje, že vlásky porostou jak divé a ono... se celkem i stalo. Čekala jsem trošku více, ale zase přiznávám, že já jsem na toto dost lenoch a nepoužívám poctivě každý den. Většinou jen když už panikařím, že vlasů je v odtokovém sítku nějak moc - což na toto jsem vždy trpěla. Od porodů už naštěstí méně (když nepočítám normální poporodní vypadávání vlasů, kterému se nikdo nevyhne). Jestli vás spasí? Netvrdím si úplně tvrdit - na takové zastavení padání mi moc nezabralo, spíš na takovou rychlejší regeneraci vlasů a podporu jejich růstu a pevnosti (opravdu se našlo mnoho nových vlasků). Ale vydrží celkem dlouho, aplikace jednoduchá, složení vhodné i pro vegany. Takže ano, má něco do sebe, ale vyzvihovat toto sérum jako zázrak určitě nebudu :)


Po delší době jsem se vrátila k Elmex zubní pastě, která mi prostě vyhovuje. Na složení se ale teda moc nedívám. No po pár přírodních pastách jsem cítila, že trošku potřebuju tu sklovinu podpořit nějakou tou "chemií" :D

Myslím, že není spotřebováno bez ústní vody od Manufaktury :) U nás stále fičí - skvělý pomocník i na kloktání.

Kdysi dávno jsem tu psala pochvalné ódy na micelární tonikum (a vlastně celou řadu na akné) od SynCare (recenze). Dokonce mi to doslova zachránilo pleť. No samostatně tak nějak moc nefunguje...asi bych musela zase zainvestovat a koupit celou řadu. S pletí totiž mám stále trošku potíže - není to už tak výrazné jako před třicítkou (už mám 35). Na druhou stranu chodím většinu dnů bez make-upu i mezi lidi, což v "akné-letech" prostě nehrozilo. No všimla jsem si, jen tak mimochodem, že jakmile si dám na pleť jakýkoliv make-up, tak se mi výrazně zhorší pleť. Takže i to mohl být trošku problém...tak nějak jsem byla v takovém kolotoči - čím víc make-upu jsem si dávala, tím to bylo horší. A proto jsem si dávala více make-upu (rozuměj ne množství, ale četnost jeho použití, tedy už každodenní). Ale to by bylo asi na samostatný post...ke kterému nevím, jestli se ještě někdy dostanu :)

Collistar (recenze) krém byl úžasný. Dost zvažuji, že si zakoupím znovu - měla jsem ho v rámci spolupráce z elnino.cz. Příjemný, zmatňoval, make-up se na něj rozetíral krásně. Doporučuji pro mastnou pleť :)


A dětské okénko - koho nezajímá, skočte na závěr :)
Vypadá, že je toho strašně moc, ale vše bylo v různém stádiu používání (dá se to takto popsat? :D) Prostě proto, že Sandra to ráda střídá (koho mi to tak asi připomíná, hm? :D).
Rovnou napíšu, že vše nepoužívaly obě dcery - mladší dcera používala Onclé kosmetiku, která je vhodná už pro miminka a je velmi šetrná s úžasným složením. Tu určitě doporučuji pro začátky, ale i tak je stále nejlepší žádná kosmetika (pokud dítě nemá extrémně suchou pokožku jako měla naše prvorozená) :) Onclé tělový balzám a Onclé mycí mléko (recenze) - nemám jim co vytknout. Skvěle se doplňují :)
Potom přešla na Alverde šampón a mycí gel (z DM) - to byl dokonce její první šampón na vlásky. Do té doby jsem jí je umývala (ano až do 2 let :D) jen vodou. A nesmrděla :)), právě, že si stále držela takovou tu úžasnou miminkovskou vůni a já k ní stále musela čichat... :) Nám vyhovoval.

Starší dcera má atopický ekzém a jako malá měla celkem potíže s kosmetikou, ale i třeba pracími prostředky, které jsem používala na její prádlo apod. Ze všeho se hned osypala. Už je to lepší (má 5,5 roku), ale sem tam ještě dokáže zareagovat (spíš svěděním celého těla, vyrážky už ani moc ne, díky bohu). No jak pěna do koupele, tak sprcháče od SauBar (z DM drogérie) jí nedělají už nikdy nic a navíc příjemně voní (když byla menší tak na pěnu do koupele reagovala, že jí celé tělo svrbělo)
Bioderma sprchový gel jí nebavil a nechtěla ho používat - prostě nevoní (sladce, lákavě pro děti), takže se spíš hodí právě pro ty mladší slečny (miminka), které to ještě neřeší :) Nakonec jsem ho dopotřebovala já :)
Když je nejhůř (kůže suchá a svrbí), tak natíráme meruňkovým olejem - třeba i tímto od Manufaktury. Sice jí smrdí, ale vždy jí zabere a přestane se škrábat. A to téměř okamžitě - asi i trošku placebo efekt :D

A poslední zelená tuba je krém na tvářičky do mrazivých a větrných dnů od Frais Monde (recenze, koupíme na elnino.cz) - byl fajn, ale hrozně těžko se roztíral, což dcery neměly moc rády. A když si to starší dcera rozetírala sama, tak vždy šla ven s bílou maskou na tváři :D Takže tu bych asi volila jiný produkt.

**********

Celkově jsem na nás pyšná.
I na to, že už skoro všechny produkty nám vyhovují. Proto už spotřebováno není o tom, že něco "zdupu" pod zem, protože neexperimentuji a tak nějak už přesně vím, co nám vyhovuje :)
Hold doba zběsilého testování všeho je už asi za mnou a člověk s věkem pochopil, že méně je více.
Dokonce už odmítám všechny kosmetické spolupráce (teda ty drogérkové, přírodní bych neodmítla, ale ty nechodí no :D) a přestávám být ráda, když dostanu jako dárek jakoukoliv kosmetiku. Já už si prostě raději koupím něco na jistotu :)

Jak jste na tom vy? Měníte s věkem své preference a svojí spotřebu produktů? 
Jak se díváte třeba na přírodní kosmetiku? Nebo raději stále ty drogérkové produkty (Nivea, Dermacol a spol.)? 
Ráda si přečtu komentáře ;)

Komentáře

  1. Značku Manufakturu mám velmi ráda :) od Onclé mám jeden olejíček a je parádní! Pěnu na holení od Balei jsem také kdysi dávno měla a byla jsem s ní spokojená.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Hm, ten uvod mi vnukol myslienku, ze by si mohla napisat clanok o svojich zasobach :-)

    KAVIAREŇ U MAČKY

    OdpovědětVymazat
  3. Videla som že Manufaktura má teraz nejakú novú radu z malin či jahôd, neviem presne ale neviem presne. Ja som od nich napr nič nemala a priznám sa že ani od jednej značky čo si tu dala som nič nemala.

    AKO SI ZVOLIŤ SPRÁVNE OBLEČENIE NA CVIČENIE?

    OdpovědětVymazat
  4. Rexona tiež patri k mojim top - ale najradšej mám tu v tuhom prevedeni, sprejove sa mi nezdaju až také učinne.
    Balea - -uplne suhlasim - gel na holenie za pár šupiek, akože čo viac treba??? uplne stači.
    Čo sa týka mna, no už nepoužívam tolko kozmetiky ako kedysi, som tiež leniva sa natierat mliekom, ale snažim sa aspon nepravidelne...
    Prirodná kozmetika je fajn, mám nejaké oblubené značky, ale asi častejšie sa u mna nájde ta klasická drogerková.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky