Manufaktura limitovaná edice OKURKA - micelární voda a krém/maska

Jo, jo. Manufakturu mám ráda. Vím, že s ní je to tak 50:50. Kdo jí použil jí buď miluje a nebo nenávidí. Já jsem z té první skupiny a ještě "vyvolená" natolik, že mám možnost testovat nové produkty. Takže tentokrát jsem obdržela hydratační micelární vodu s okurkovým výtažkem a hydratační pleťový krém 2v1.

limitovaná edice okurka manufaktura
Oba produkty jsem testovala déle jak měsíc, každý den (krém min. 5x týdně - o víkendu to občas neřeším, to přiznávám, ale micelárku používám každý jeden den).

Recenzi doplněna o názory výherkyně v nedávné soutěži s Manufakturou tu na blogu :)

recenze micelární vody okurkaHydratační micelární voda s okurkovým výtažkem zaujme výraznou vůní, která je opravdu věrohodná okurková. Nemyslela jsem si, že mi bude až tak vonět, ale přiznávám, že na této vůni jsem už závislá. Tato vůně je vlastně stejná i u krému. Micelárek je na trhu mnoho a asi (pokud Sandra dá...v mém případě už neplatí "dá-li Bůh" :D) sepíšu nějaké moje dojmy a zkušenosti s micelárkami, které aktuálně vlastním (6 kousků různých značek).
Tato od Manufaktury dokonale (a fakt myslím dokonale) dočistí pleť a připraví jí na další přípravky (denní/noční krém). A to tak dokonale, že i když si myslím, že už mám pleť čistou, tak přejedu vatovým tampónem s touto micelárkou a nachytá se na něj tolik "špíny", že jsem až v úžase :-/ Nevysušuje, ale na oči a oční okolí velmi nedoporučuji používat. Já sama si pamatuji, jak jsem kdysi (tak v 18-ti) použila okurkové plátky na oči (na hydrataci nebo co jsem si myslela :D) a celá jsem se z nich vyházela :) I sama Manufaktura nikde nezmiňuje, že by tato micelárka sloužila i jako oční odličovač, jak některé micelárky fungují. Póry sice velmi nezatáhne - alespoň ne viditelně, ale líbí se mi právě to dočištění a díky tomu jí hodnotím velmi pozitivně.

Dávám 9,5 b./10 b.

Názor výherkyně (doslovná citace)
Micelárka má netradičnú uhorkovú vôňu, ktorá mi niekedy vonia a niekedy nie. Pleť krásne vyčistí, zanechá ju hebkú, vláčnu - ja sa napriek tomu nakrémujem ešte krémom.
Nemám pocit, že by mi sťahovala póry, tak ako je písané v popise na internete. Na odličovanie očí ju nepoužívam, na to mám iný prípravok. Ale na dočistenie očí a očného okolia je super - vôbec v očiach neštípe (ale ani nemám veľmi citlivé oči). Inak ju hodnotím veľmi pozitívne, až na tú vôňu (občas)... :D

manufaktura, okurková edice

  

krém manufaktura recenze



Krém a maska 2v1 z limitované okurkové edice je už na jiné vyprávění. V podstatě - kdo potřebuje dát pleti výživu, tak nesáhne s tímto krémem/maskou vedle. ALE (a to dost výrazné) - stačí "na den" použít omylem větší množství a z jakéhokoliv velmi dobře krycího make-upu se stává BB krém (najednou je jen "lehce krycí", protože to vypadá jak kdybych si smíchala trochu make-upu s krémem) a hlavně - dostaví se lesk pleti :( S kterým si někdy neporadí ani pudr.

Po více jak měsíčním testování jsem však došla k tomuto:
- na denní použití stačí minimální množství, pro eliminaci lesku pleti. Make-up se dá rozetřít pěkně rovnoměrně, ale je dobré raději chvilku počkat až se krém alespoň částečně vstřebá.
- na večerní použití je možné použít větší množství/obrovské (jako na masku) a do rána je pleť krásně hydratovaná a hladká. Já používala denně a nebyl problém :D
maska manufaktura, recenze manufaktura
I přesto, že je to jarní-letní limitovaná edice (bude se oficiálně prodávat do 31.8.2016 nebo do vyprodání zásob), tak krém nemá SPF. To mi na něm chybí. Matující účinek není žádný a proto si nejsem tak nějak jistá, jestli je opravdu určený jen mastné a problematické pleti. ALE (znova) pleť při pravidelném používání ráno (minimální množství) a večer (výrazně větší množství) jeví známky zlepšení.  Balení je jinak hygienické (pumpička) a jedná se spíše o takový jemný gel. Obsahuje výtažky z okurky, rebarbory, jojobový a mandlový olej, rostlinný glycerin, panthenol, vitamín E a kyselinu mléčnou.

Takže závěr? Na problematickou/mastnou pleť klidně, ale spíš jako noční péče/maska. I ta problematická pleť totiž potřebuje hydrataci, zvlášť když je 25+. Na smíšenou pleť snad i na den, ale v nižším množství. Myslím, že i normální pleť by ho v pohodě zvládla :)

Hodnocení je proto o něco nižší - 7 b./10 b. 
(pozn. kdyby se mi po něm pleť nezlepšila, tak by hodnocení bylo tak 5 b./10 b. za ten lesk pleti...)

letní edice manufaktura recenze
V této limitované edice je ještě Hydratační sprchový gel a šampón 2v1,
na obrázku všechny produkty z této edice

Hydratační krém na ruce z této edice jsem netestovala - ten jsem vložila do soutěže, takže mám pouze názor výherkyně :)

Krém je veľmi príjemný. Rýchlo vsiakne do pokožky a zanechá ju jemnú, nie mastnú. Tu mi tá jeho vôňa až tak veľmi neprekáža. Možno je tým bambuckým maslom.  Hodnotím takže veľmi pozitívne.

Myslím, že i okurkový sirup z této limitované edice musí být parádní, zvlášť v tomto extrémním teple. Asi ho vyzkoušíme :)

Celkově je to zajímavá edice, kdy ta micelárka by podle mě měla být stálicí v sortimentu, protože to, jak mi dočistí pleť...to ještě neudělala micelárka žádná :)


Máte zkušenosti? Zaujal vás některý produkt? :)

Vaše




PS: Ano, produkty byly poskytnuté zdarma k recenzi, viz. úvodní slova :)

Komentáře

  1. ešte raz ďakujem za možnosť vyskúšať... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vůbec nemáš zač ;-) Já ještě jednou děkuji za recenze produktů! :)

      Vymazat
  2. Moc ráda bych ji vyzkoušela, bohužel ( i když někdy naštěstí) mám Manufakturu daleko.

    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá se objednávat i přes net :-P I když je pravda, že stojí za to tento obchodík navštívit (když se dá)...já se tam vždy zdržím pěkných pár minut a jen očuchávám :D

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky