Něco "na zub" od Manufaktury a značení past?

Už je to pár měsíců co jsem četla o tom, že proužek na konci tuby zubní pasty je v různých barvách a tyto barvy mají svůj význam. Věřím, že jste to taky někde zaregistrovaly a že jste tomu, podobně jako já, aspoň na okamžik uvěřily. A nebo ne?


zleva - Manufaktura zubní pasta, Parodontax, Sensodyne
Červený proužek měl například poukázat na kombinaci chemického a přirozeného obsahu. Černý měl být jen čistou chemií (tedy zubní pasta s tímto označením). 

A nakonec se ukázala pravda, která má celkem logické vysvětlení a tato zpráva o barevných proužcích byl jen hoax :) Proužky zodpovídají barvě textu na zadní straně tuby dané zubní pasty a slouží jako tisková značka pro čtecí zařízení strojů, které daný text na tuby tisknou. A jednoduše jen označuje směr textu a orientaci tuby. 
Proč toto zmiňuji v tomto článku? Protože jsem tomu tak věřila, že jsem na nové zubní pastě od Manufaktury hned hledala tento proužek :D No co vám budu říkat...má ho černý (jako i to písmo :D)


Zubní pasta s bylinným komplexem, fluorem a vřídelní solí patří do řady Carlsbad, ve které mám více svých oblíbenců (číst můžete TU) a proto jsem se na testování opravdu těšila. To, že používám Parodontax už možná taky víte, protože jsem ho několikrát zmínila v článku "Spotřebováno". Proto jsem doslova porovnávala...


Takže na rovinu - na zubní pastě Carlsbad Manufaktura se mi líbí, že se jedná o složení bez zbytečné chemie. Přeci jen to máme min. 1-2x (někdo i víckrát) za den v ústech, takže čím méně chemie, tím lépe. Zubní pasta obsahuje extrakt ze 7-mi léčivých bylin (máta, šalvěj - tu tam cítím nejvíc, heřmánek, hřebíček, mochna, řepík a fenykl), díky čemuž se postará o protizánětlivý (šalvěj), antibakteriální (šalvěj), stahující, antivirový (tipuji zase šalvěj), anestetický a ochranný účinek. 
Používáme jí doma už pár týdnů a moje/naše dojmy
- chuťově je jiná (echt bylinná) a opravdu tam nejvíce cítím šalvěj (chuť) a hřebíček (ten spíš ve vůni)
- stačí málo, ale může překvapit, že moc nepění (hold tam chybí ta chemie - konkrétně SLS ;-))
- dásně mi nekrvácely! čehož jsem se trošku obávala, protože v minulosti jsem vyměnila Parodontax za jinou zubní pastu a krvácení dásní se vrátilo :-/
- vhodná i na mléčné zoubky, takže až bude mít Sandra tak 3-4 roky, tak radši takovouto variantu než chemii. Přeci jen děti té zubní pasty spolykají v prvních letech dost... (pozn. nyní zubní pastu nepoužíváme vůbec)

ALE: 
- zároveň bojuji (asi rok) s citlivými zuby a proto používám Parodontax a Sensodyne (jednu ráno, druhou večer). Parodontax klidně oželím, protože tato zubní pasta od Manufaktury by ho dokázala nahradit. Ale Sensodyne teda ne... Zuby zase reagovaly na každé studené/teplé/sladké (a že ho do sebe cpu hodně :D). Trošku škoda...
- pocit dokonale vyčištěných zubů - možná bych brala více abrazivních složek. A nebo jsem "rozmazlená" právě tím Paradontaxem.
(pozn. i přesto jsem našla informaci, že Parodontax má nízký index abrazivity - RDA 38,5. Vysoce abrazivní jsou ty pasty, které jej mají nad 100. Poté ale zubní pasta sice "vyčistí", ale už narušuje zubní sklovinu)


Ústní voda s bylinným komplexem a vřídelní solí má stejný obsah rostlinných extraktů jako zubní pasta. Stará se v podstatě o to podobné co zubní pasta + její dlouhodobé používání pomáhá předcházet zubnímu plaku. 


Mně se nejvíce líbilo to, že má podobnou chuť jako zubní pasta a že mám po ní dech příjemnější, jak po nějakých těch mentolových z drogérie. Ty mentolové už někdy nemůžu ani cítit :D
A hlavně - už podle obsahu šalvěje (jsem na ní nějak zasedlá nebo co :D) a toho, že nemá chemické složení, mi bylo jasné, že bude vhodná i na kloktání. Takže hned (protože jsme stále od nového roka na střídačku doma nemocní) jsem otestovala i tuto funkci a teda krk mi to celkem "vypálilo" :) Ne extrémně jako nějaký Stopangin, ale právě tak příjemně. 
Balení je celkem velké (310 ml), takže vydrží a může ho používat celá rodina (děti až když umí vyplivnout obsah). A případné poranění dásně/horního patra (od nějakého chipsu třeba :D) se rychle zahojilo, takže odpadl takový ten nepříjemný pocit. Hold bylinky...:)

Btw. věděli jste, že ústní voda se má správně použít až s několika minutovým (ideálně i půlhodinovým) odstupem po vyčištění zubů? Prý aby účinné složky v zubní pastě měly čas působit. Logiku to má, ale nikdy by mě to nenapadlo...:)

A poslední moudro :D Zubní pasty stačí o velikosti hrášku. Nenechte se ovlivnit reklamou, která ukazuje proužek přes celou plochu kartáčku! Je to potom zbytečné plýtvání ;-)
Doporučuji mrknout na tento článek od Curaprox - dozvíte se jaké fámy se tradují a jak to doopravdu je :) A nebo mrkněte na stránku menejpasty.sk.  


Za mě - toto se Manufaktuře povedlo :)

Vaše

Komentáře

  1. Taky testuji a jsem zvědavá, jak obstojí :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, ani ústní vodu ani pastu jsem od Manufaktury zatím nikdy neviděla, zajímavé! :)

    S pozdravem, Monnica ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Téda tuhle zubí pastu vidím poprvé a myslím si že vypadá v celku dobře :)) O té ustní vodě jsem ani nevěděla :D

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/2016/04/tip-vonavy-obchod.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no vida, jsem ráda, že jsem přinesla něco "nové" ;-)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky