4. narozeniny blogu a pár vět k tomu...:)

Čtyři roky na tomto místě. Téměř devět let, co bloguji a sdílím své názory na kosmetiku a v posledních měsících i nějaké osobní prožitky. Zpravidla s nadsázkou, ironií...? Říkejte si tomu jak chcete :)

Poslední rok na blogu byl o ničem. Sama to cítím. Je to i tím, že konkurence je tak velká. Tím, že píšu tak dlouhé posty. A času máte málo...Můžete si vybírat koho budete číst a sledovat. A v poslední době mi přijde, že je to spíš o tom "sledovat" (fotky). Čím více kvalitnějších fotek postovaných x-krát za týden/den, tím více fanoušků. A to u mě nikdy nenajdete...neumím fotit, neumím fotky nijak zvlášť upravovat (snad jen jas a světlo :D). Umím jen psát...co mě napadne, vlastní zkušenosti. 

Co bude dál? Netuším...času je málo. Mám chuť více číst knihy, když mám tu možnost. Mám chuť sledovat filmy a seriály, když konečně Sandra spinká. Mám chuť chechtat se s manželem po večerech a kecat nesmysly při skleničce vína, když máme chvilku pro sebe...Miluji psaní, ale jsou dny/týdny, kdy nenapíšu ani čárku a jen zveřejňuji to, co mám už měsíc a více sepsané. Pak to na mě zase "přijde" a píšu jak drak a chrlím jeden článek za druhým.

Nekončím...jen chápu, že 500 odběratelů a 400 fanoušků na FB prostě nedosáhnu :) Už jsem se k obou hranicím blížila začátkem roka a najednou se těmto hranicím stále více oddaluji...a i já sama už některé blogy nečtu, nekomentuji, přestávám sledovat...i když jsem je kdysi milovala.

Člověk se vyvíjí, život se mění. Čas se nedá naklonovat. Čas, který věnuji článku/recenzi, kterou potom přečte všehovšudy do 100 lidí (podle návštěvnosti z posledních dnů...a to vlastně ani nikdo nedočte celou recenzi), mi už nikdo nevrátí a jo...fakt to vypadá, že přehodnocuji :) A pak, že se nic nezmění, když se člověk stane matkou :) Asi dospívám...aspoň trošku. Konečně...:)

Velké poděkování proto patří každé z vás, které mě sledujete pravidelněji a stále vás to baví :)
Obrovský dík těm z vás, které čtete moje dlouhé posty od prvního písmene po poslední :) 
Neuvěřitelný obdiv mají ty z vás, které mě sledují už třeba od svatebních příprav :) 

A dnes sice nekončím, ale...

Děkuji! 
Vaše


Komentáře

  1. gratulujem k blogovým narodkám... :) ja tvoj blog žeriem, milujem tvoj štýl písania... máme podobný humor... :)
    blog by mal byť záľubou a robiť/písať ho, keď máš chuť, čas... užívaj si materstvo, materskú "dovolenku" a všetko s tým spojené... vždy sa budeš môcť vrátiť k svojim pravidelným čitateľkám... :) ak si na tvoje články budem musieť počkať týždeň alebo dva, tak si počkám... :)
    btw. svadobné prípravy si stále dobre pamätám... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! :)
      A máš opravdu můj obdiv, že si to se mnou tak dlouho vydržela ;-)

      Vymazat
  2. Dnes je ťažké udržať si čitateľa a taktiež ho získať. Ako vravíš, krásne fotky sú veľakrát viac ako obsah, ale je fakt, že obal vždy predával a predávať bude... Na druhej strane tvoj blog, od kedy máš Sandričku, je inak smerovaný, tak možno preto niekto odišiel... Možno ak budeš pokračovať v tomto trende, tak objavíš inú skupinu followers :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak...dnes je blogování už i trošku o něčem jiném než kdysi. Možná bohužel, protože občas zajdu na nějaké blogy, které mají sice super truper fotky, ale co si budeme povídat...textu je tam buď hodně malinko a nebo je takový nemastný-neslaný a vlastně pochybuju, jestli to vůbec někdo čte...
      ...a sice píšu teď víc o rodičovství, ale tuším maminky malých dětí mě ještě neobjevily :D

      Vymazat
  3. Ja čítam všetko od teba, baví ma to :)) a sledujem už riadne dlho, hoci o sebe nedávam moc vedieť :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Jsem ráda...úplně mě hřeje při srdci, když vím, že mě někdo pravidelně čte a sleduje ;-)

      Vymazat
  4. Gratuluji k blogovým narozeninám:-) Já si nemyslím, že to o tom zahlcovat čtenáře obrovským množstvím kvalitních fotek. Obzvlášť ne u Tebe, líbí se mi Tvůj smysl pro humor, nebo jak to říkáš, nadsázka a ironie:-) Neexistuje víc blogů, u kterých bych se tak pobavila nebo nasmála, ano, občas mně někde něco pobaví, ale nikde to není s tak železnou pravidelností jako u Tebe, Tvoje deníky, ať už ten se svatebními přípravami, těhotenstvím nebo aktuálně ten maminkovský nemají chybu a kromě toho, že se dozvím něco nového, tak se i nesmírně pobavím, protože jak jsem už psala..zbožňuji Tvůj smysl pro humor:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Och, díky moc. Toto je komentář, který si snad vytisknu a dám si na nějakou motivační nástěnku...abych věděla, že to má smysl ;-) Díky moc a máš můj obdiv, že si to se mnou tak dlouho vydržela ;-))

      Vymazat
  5. Taky gratuluju k výročí. Nikdy nekomentuju, jsem ten tichý sledovatel, kterých je mraky, ale Tvůj blog mám ráda. Je mi jedno, že je četnost příspěvků menší, jde prostě o kvalitu a ta tu je;) Hlavní je, aby Tě to psaní, i když občasné bavilo a když si najdeš čas sem tam něco zveřejnit, bude to supr. Máš fajn projev, který má hlavu a patu, odsejpá to, má to vtip, energii, no prostě se to dobře čte. Btw Tvůj popis porodu a všeho kolem je jedinečnej, na rovinu hezky pěkně, i když jsem spoustu věcí nakonec viděla a prožila jinak, hodně mi Tvé informace daly. Díky za blogování a přeju, ať se daří užívat pohody s rodinou! Vera

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! Jsem ráda, že sis z toho něco vzala, i když je mi jasné, že každý porod je úplně jiný...ale myslím, že je dobré, když těhotné čtou, že je to vlastně tak a takto...a na rovinu :) Mě samotné by to asi před porodem pomohlo...:)
      Děkuji, že si moje čtenářka a přeji i tobě hodně rodinné pohody! :)

      Vymazat
  6. Tvoj blog je môj najobľúbenejší, si mi dosť srdcom blízka (mám 8 mesačného chlapčeka), štýl písania je super a najlepšie sú články o Sandre. Dlhé články nevadia, ba naopak, pokiaľ by zaujímali fotky, môžem niekoho sledovať na Instagrame. Inak pochádzam z Trenčína, akurát žijem v Prahe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :))) Děkuji, tak to mě strašně těší :) Och...tak z Trenčína, no vidíš to. Třeba se tu někdy náhodně potkáme :D

      Vymazat
  7. Blahoželám, Zuzka! :-) Tvoje články vždy majú ten iný šmrnc.... niekedy fakt nechápem, ako má niekto toľko tisíc followerow a pritom sa v postoch v podstate nič nedozviem, iba akoby zrhnutie a preformulovanie textu, ktorý je dostupný všade na internete... keď máš už rodinku, blogový život sa uberá iným smerom, ale ja verím, že tu ostaneš, aj keď nebudeš t aká aktívna... veď raz (v budúcnosti) možno práve u teba budem znova čítať o tehotenstve a dieťati, keď to bude u nás aktuálne ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Katka :) Jj, v poslední době jsou některé "recenze" o tom, že se jen opíše a přeformuluje text, který oficiálně o výrobku vydal výrobce...už jsem si to všimla u více blogerek a mrzí mě to, protože my (rimmel agentky :D) jsme do toho vždy dávaly srdce a řekly si svoje i přesto, že to bylo negativní a pak nám to rimmel nezveřejnil (mě 2x :D)...hold blogový svět se posouvá úplně jinam, jen se obávám, že už potom nebude tak důvěryhodný jak byl...

      Vymazat
  8. Gratuluji k blogonarozenínám! :-) Já vůbec nemám pocit, že by byl tvůj blog za poslední rok o ničem :-) Články jsou pořád super. Statistiky nesleduj a piš jen když máš chuť. Jsem na tom s blogováním poslední dobou podobně, taky raději věnuju čas sobě, manželovi atd. (dětem ho věnovat nemusím, ty si ho berou samy bez ptaní :-) A řeknu ti, vůbec těm, co mají možnost dávat nový článek skoro každý den a mezi tím třeba ještě točit videa, nezávidím :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Och, díky! :) Tak to jsem ráda...já právě mám pocit, že moje poslední články jsou dost o ničem a že už vůbec nemají takovou tu "šťávu" (= ironii, nadsázku...) jak kdysi...fakt to někdy nestíhám...ale to asi tobě nemusím psát :) Já obdivuji tebe za dosud zdravý rozum (bez urážky, ale já mám někdy fakt dost při Sandře :D), úsudek a za každý článek, který vydáš :)

      Vymazat
  9. Ja te sleduju uz hrozne dlouho a patris k mym oblibenkynim:) prave tvoje články vzdycky doctu az do konce, protoze me bavi tvuj zpusob psani. Komentaru se ode me sice moc nedockas, sleduju te pres bloglovin na mobilu a na preklikavani do prohlizece jsem proste hrozne lina..:D ale zadny článek nikdy nevynecham:) proto by me moc mrzelo kdybys skoncila! Takze ti gratuluji k blogovym narozeninám, uzivej si casu s manželem a sama se sebou, hlavne nás neprestavej zasobovat clanky (i kdyby mene casto) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wau! Děkuji! :) Krásný komentář a s tím proklikáváním to trošku poznám :D...já sama, tak sleduju víc blogů (třeba i ms blogger eva a jankafj...viz. komentáře nad a pod tímto tvojím) a komentuji málokdy, protože sleduji jen přes telefon a tam mě nebaví proklikávat a psát komentáře, protože mi tam vždy vyhodí nějakou chybu nebo podobně :D A pak u PC si už nevzpomenu, že jsem chtěla na něco reagovat...hold času je méně :)

      Ještě jednou děkuji a pokusím se...jen nic neslibuji, protože v poslední době mluvím o blogu spíš jako "musím napsat/vyfotit..." a ne "chci napsat/vyfotit..." A tak to nemá být :)

      Vymazat
  10. Musím přiznat, že mám sem tam hodně podobné myšlenky... zřejmě taktéž díky mateřství :) Blog mě baví, ale jsou i dny, kdy mám chuť se před světem úplně uzavřít, zrušit blog i profily na sociálních sítích a žít "jen v realitě". Většinou v takové chvíli někdo náhodou napíše, že se mu moje články líbí a já si řeknu, že pokud někoho potěší to, co takhle veřejně dělám, pak to má smysl... a opět mě popadne nadšení :)
    Blahopřeji k blogovým narozeninám :) Vidíš, spoustu z nás tvoje články těší :)

    http://www.jankafj.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi na tom mateřství něco bude :D Hold si člověk uvědomí priority a najednou blog, i přesto, že je to vlastně moje odreagování, není až takovou prioritou jako právě čas strávený s manželem, při knize...
      A děkuji, každopádně tvoje články mě těší víc ;-)

      Vymazat
  11. Tak vidis, sesla se nas tu hezka rada poctivych ctenarek a milovnic dlouhych clanku ;) sleduju Te dlouho. Tehotensky denik jsem cetla dokonce dvakrat - jednou jako netehotna a pak znovu jako tehotna a myslim, ze si ho z nostalgie prectu znovu. Nic si z toho nedelej, smyslim obcas podobne. Nebavi me cist blogy co driv, novych je malo a vyhledavam spis s uplne opacnymi zajmy. A kdyz obcas zbezne zabrousim do kosmetickeho blogo sveta, az se zarazim,jak me ta honba za neustale novymi vecmi a psani o tom samem mohlo bavit. Jeste porad me to obcas chytne, ale radsi si pustim ten serial a dam kakao a nohy nahoru, vsechny poslu ven a ja si uzivam samoty. Na tu hodku dve je to uzasne i kdybych mela sedet a ajen koukat do zdi =D urcite pis dal, kdyz budes mit chut, vzdycky si to od Tebe, jako spoustu jinych, rada prectu. Vsechno nejlepsi!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za pozitivní komentář :) No, já když pošlu manžela se Sandrou ven, tak to stejně dopadne tak, že vidím asi 3 minuty seriálu a pak jen běhám od jedné činnosti k druhé, abych uklidila, vyprala, přebrala, přemístila, upravila...a já nevím co v našem bytě :D Od dob Sandry (:D) nějak nedokážu pořádně zrelaxovat a oddechnout si..a možná i proto přichází určitá krize i v blogování...a kosmetické blogy už čtu velmi málo, protože i tu si člověk uvědomí, že najednou neřeší jakou řasenku si má koupit...jednoduše proto, že nemá čas na vymýšlení :D

      Vymazat
  12. Zuzi, ja síce väčšinou čítam všetko čo píšeš, ale komentujem málo. Čítam už len veľmi málo blogov, ale tvoj je jedným z nich. Ten môj už takmer úplne zakapal, pár mesiacov som bola bez počítača, z mobilu sa mi ťukať články nechcelo, odišlo mi niekoľko desiatok odberateľov, ale je mi to fuk. Je to presne tak ako píšeš - s materstvom prídu iné priority a koľkokrát by aj človek chcel niečo spísať, ale... Rob ako cítiš, blogovanie má byť radosť a nemá to byť o strese že už je pondelok a treba pridať článok, lebo inak po mne ani pes neštekne a nedostanem sa do finále blogerky roka :)) Svoje verné čitateľky stále máš a ak bude ďalší článok aj o 5 mesiacov, tak nech... Ale radšej nech je to častejšie, o Sandričke sa strašne dobre číta :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Och, díky moc za krásný komentář :) Je to přesně jak píšeš...já jsem totiž perfekcionista a chtěla bych vše dokonalé - jak v životě, tak na blogu. Jsem ale zároveň realista a "statistik", takže měla jsem nějaké cíle v blogování, ale velmi střízlivé, vzhledem k mému nepropagování blogu (teda nepíšu všem a všude "přijď se mrknout..." :D)...ale ani ty malé cíle se nesplnily :D Takový je život a pokusím se psát v okamžiku, kdy se mi chce...ne, v okamžiku, kdy si říkám "musím...", protože vidím, že už 14 dní nebyl nový post ;-)

      Vymazat
  13. Zuzko, čtu pravidelně, oceňuji kvalitu nad kvantitou :) Vůbec mi nevadí, že článků není tolik, stejně bych nestíhala v rychlém tempu vše číst (s ročním neposedou za zády ;-)) Začla jsem číst právě kvůli článků o mateřsví :) Piš, jak to cítíš a do ničeho se nenuť ;-) Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za krásný komentář! :) A přeji hodně pevných nervů a krásných chvil s ročním neposedou :D ;-)

      Vymazat
  14. Tak to je pochopitelné :) Je mi jasné, že i tím jsem ztratila několik /desítek/ čtenářů, protože někoho to prostě nebere :) Jen se obávám, že nové ani nepřišly...:D
    Díky moc za komentář ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. Já mám tvůj blog ráda :) i když přiznávám, nečtu všechno (nebaví mě recenze - ale ty mě nebaví jakože všeobecně u nikoho), ale jinak je super, je to asi tím, že mám taky dítě, takže mi to přišlo všechno tak v čas pod ruku :)... a taky jako správný fanoušek nekomentuji, což taky moc nepodpoří :) a třeba jako tento článek čtu hodně zpětně, když je konečně čas :)... ale chci říct, že v té záplavě blogů řadím tento mezi ty, co ráda čtu :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky