Kam zmizla Aljaška (Hledání Aljašky) - J. Green

Dnes to bude ve zkratce. 
Toto se o knize Kam zmizla Aljaška (SR)/Hledání Aljašky (ČR) píše oficiálně:

Románový debut dnes už známého Johna Greena je strhujícím vyprávěním o dospívání a hledání sama sebe. Šestnáctiletý Miles, posedlý sbíráním posledních slov významných osobností a touhou hledat „velké Možná“, je spíše outsiderem mezi svými vrstevníky. Jeho život získá zcela novou podobu, když přejde na internátní školu Culver Creek. Zde se rychle spřátelí se svérázným spolubydlícím a okouzlující, naprosto nepředvídatelnou Aljaškou Youngovou. Okamžitě je vtažen do světa, kde se porušují školní pravidla, pořádají různé večírky i provokace. Miles ožívá v dennodenním kontaktu s novými kamarády a stále víc miluje fascinující Aljašku. A tak vývoj směřuje k okamžiku, kdy se všechno nečekaně navždy změní... Živý, naléhavý a nekonečně dojemný příběh. Americkou knihovnickou asociací byl zařazen mezi deset nejlepších knih pro dospívající.
<zdroj - martinus.cz>

A toto si o této knize myslím já...
Bláhově jsem si myslela, že mě knihy od Greena budou bavit a koupila jsem si hned dvě aniž bych četla cokoliv od tohoto spisovatele. Chyba, chyba, chyba...třískám si hlavu. Knihu Kam zmizla Aljaška jsem sice přečetla, ale ta kniha mi nic nedala. Příběh mě ničím nezaujal. Čekala jsem hodně. Kniha je rozdělena na část "před" a "po" a to je jediné co mě nutilo číst dál. Čekala jsem "co" to bude za událost, která tak rozděluje knihu a co se bude dít poté. Asi 50 stran do konce jsem už ani nedoufala, že mě kniha něčím překvapí a fakt ne. I ten poslední kanadský žertík mi přišel ubohý. Aspoň kdyby to Green nějak lépe popsal...nebo já nevím. Poslední stránka...a já fakt odhodila tuto knihu a nadávala si, že jsem do ní vůbec šla. Mám ráda příběhy, které ve mě rezonují, nutí mě trošku přemýšlet...tuto to byl jen pokus o nějaké "posmrtné" téma, ale přišlo mi to fakt o ničem. Nuda, fakt. Celkově mi přijdou knihy od Greena trošku přeceňované...resp. mají velmi dobrý marketing, protože já viděla, že je to v žebříčku nej knih, tak jsem ani nečetla pořádně anotace a šla do toho (byla v akci, jediné pozitivum :D).

Hrozné zklamání a tuto knihu určitě prodám (heh, nechce někdo po této recenzi koupit? :D), protože takové knihy ve své knihovně opravdu nechci :(

Oficiální název: Looking for Alaska
Počet stran: 224 s.

...a prý to dostalo ocenění? A nebo jsem prostě už jen stará na tento typ knih?
Dejte mi vědět v komentářích co si o jeho knihách myslíte vy. 
Kniha Hvězdy nám nepřály mě sice taky úplně nenadchla, ale vlastně nebyla až tak zlá. 

Vaše

Komentáře

  1. I já jsem slyšela kritické hlasy na Greenovi knihy. Četla jsem Hvězdy nám nepřály a říkala si- dobré, ale výborné? To ne. Dcera si koupila Aljašku i Příliš mnoho Kateřin, je puberťačka a jí se to docela líbí. Přesto si chci obě přečist, abych mohla nadávat oprávěně:-)
    Mimochodem, mrkni na můj blog, v sekci Knihy by sis mohla vybrat....např. V šedých tónech je dost rezonující přiběh. Siraelxy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna mám na stránce jako poslední recenzi jednu od Greena. Co k němu říct a neurazit jej. Hvězdy jsou asi nejlepší jeho kniha, vše ostatní je na jedno přečtení a spíš pro mladší ročníky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak tak...už jsem na to taky přišla :) Pro mě to už prostě není...od knihy čekám více...

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja cetla od Greena jak Hledani Aljasky, tak Papirova mesta. Ano, jsou to pribehy celkem jednoduche, ale Greenovi nejde uprit fakt, ze se hezky cte. Na medialni kampane jsem nikdy nedavala a ac nejsem v pubertalnim veku, knizky se mi opravdu libily. Na tezkou literaturu, jako jsou napriklad filozoficke pribehy od Coelha, musi mit clovek vylozene naladu. Tohle je lehke, nenarocne a ja se u nich nenudila. Za sebe muzu zatim na Greena rici, ano.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky