SpaceSusi plní skládku aneb spotřebováno :)

Přiznávám, že nestíhám psát recenze tak jako kdysi. Proto mi najednou tento způsob přijde trošku jednodušší. Manželovi možná ani ne a několik týdnů chodil kolem spotřebovaných obalů od kosmetiky a nenápadně mi naznačoval ("Můžeš mi říct, proč si to ještě nevyhodila?!"), že nám to akorát straší v koupelně. Plus - můj sen o větším bytě (teď máme 32 metrů čtverečních) se začíná realizovat a když vidím, kolik mám doma rozpoužívané kosmetiky, tak se děsím, že při stěhování za pár měsíců (rekonstrukce) manžela i porazí a řekne mi, ať si to přestěhuju sama :D Proto jeden z mých novoročních závazků (ne, že bych si je extrémně dávala) bylo spotřebovat rozpotřebované (je to vůbec správné slovo? :D). A tak se konečně začala dělat u nás v koupelně čistka :) 
Jupí! Konečně se něco ztratilo z koupelny :D

Takže tu jsou produkty spotřebované zhruba za poslední měsíc...některé jsem měla doma až šeredně dlouho. Stydím se... :D


Produkty, které si už nikdy nekoupím

...ani jejich jiné alternativy. 

Bohužel je jich většina, ale na rovinu - nebudu tvrdit, že ano je to fajn, asi si to koupím, když vím, že ne. A nebudu jako x-blogerek, které spotřebováno sepisují už x-let a u poloviny věcí napíšou, že ano - to si koupím, ale už se to nikdy v sekci "spotřebováno" neobjeví (byť jen s poznámkou - už jsem o tom psala tu a je to moje druhé/třetí/x-té balení tohoto výrobku...) :)

Šampón proti lupům, Anti-Dandruff, Yves Rocher - s touto značkou nemám mnoho zkušeností, ale šampóny hledám velmi těžko kvůli seboree a svědící pokožce hlavy. Proto se ke mě dostal i tento šampón, který voní (smrdí?) jako čerstvě pokosená louka plná lučních bylin...dokonce tak intenzivně, že mám pocit, že ten kdo má na květy alergii snad po použití tohoto šampónu musí kýchat nonstop :D Celkem slušně pěnil (spíše až při druhém nanesení), vlasy po něm byly lesklé...ALE plné lupů. V těhotenství jsem lupů měla mnohem méně a pokožka hlavy mě skoro nesvědila (hormony), ale po použití tohoto šampónu jsem zase lupy měla...a bylo jich hodně. Takže nepůsobí a i když jsem si na tu vůni (smrad) zvykla, tak bohužel, toto si už nekoupím.

Krémové tekuté mýdlo Water Lily & Oil, Nivea - nějaké to tekuté mýdlo u nás je vždy. Hlavně (samozřejmě) kvůli mě. Je to pohodlné, rychlé...než se mastit (s) obyč mýdlem :) Toto tekuté mýdlo umyje (však to dělají asi všechny :D), ruce jsou krásně voňavé, ale že by ruce byly hladší/vláčnější? To ani ne. Udělá tu stejnou službu jako obyč mýdlo z Lidlu za pár centů/korun. Nic mě na něj tak nenalákalo, abych si ho koupila znovu.

Tělový balzám proti striím, Mamastrie - objednávala jsem si těhotenské vitamíny od firmy GS, tak jsem zkusila i tento balzám. Jeho vůně mi bude asi vždy připomínat sladké časy těhotenství :) A i když je bez barviv, parabenů, emulgátorů..., tak mi voní trošku uměle. Rychle se vpil do pokožky, což možná není až tak hrozné...ale u krému na strie, kdy je potřebné pokožku pořádně promasírovat, je to vlastně trošku na škodu (nemotivuje mě to k tomu vtírat ho intenzivně do pokožky). Není špatný, ale pokud náhodou budu ještě těhotná, tak tento krém nezvolím.

Glycerinový krém na ruce a nehty, Avon Care - to je taková jistota. Vždy s novým designem, většinou za pár šupů (za euro/cca 29 Kč), tak proč si ho nevzít. Umývám si ruce stále. Po všem. A v zimě potom dost trpí. Přes den je proto mastím nějakým levnějším krémem, jako je třeba tento. Je mi totiž líto namastit se něčím dražším a za chvilku to smýt :) Tento krém ani nenadchne, ani neurazí. Líbí se mi vždy obaly tématicky laděné. Službu splní, ale pravděpodobně si ho už v budoucnu nekoupím. Přece jen třicítka na krku...už je pomalu na čase starat se o ruce trošku ...pečlivěji :)

Rekonstrukční balzám na vlasy, Elixir 79 - vyzkoušela jsem, poprvé jsem měla vlasy úžasné, hladké, nádherné, že jsem myslela, že toto je pravý balzám na vlasy pro mě. Navíc stačí doba působení 1-2 minutky, což je pro mě ideální :) Ale při dalších použitích už takový účinek neměl. Vždy ale vlasy krásně provoněl takovou orientální vůní, která vydržela ve vlasech opravdu dlouho. Každopádně nenadchl mě tak, že bych ho musela znovu mít.

Sprchový gel Fleur Chérie, L´Occitane - tato značka mě dráždí strašně dlouho. Jen ty ceny! Sakra práce, to mít aspoň dvě práce (a nebýt na mateřské samozřejmě :D). Když se tento sprcháč objevil v Senzaboxu, tak jsem si pomalu učurkla od radosti. Vyzkoušela jsem ho jednou, dvakrát...a teď po více jak roce jsem ho konečně spotřebovala. Za prvé - má divnou vůni. Kdo má rád růže, tak bude asi happy, já si takové podobné vůně spojuji s "babkovskou" vůní...která mi úplně nevadí, ale nevyhledávám jí. Na druhou stranu - vůně vydržela dost dlouho na pokožce, takže kdo to má rád, tak asi zklamaný nebude :) Na to jak je malý vydržel celkem dlouho...ale to bude tím mým "odporem" k vůni :D Pokožku těla jsem ale neměla tak ošetřenou, jak bych čekala...takže L´Occitane mánie mě tak nějak pustila a zkusím se poohlédnout úplně jinde.

Ochranný krém na ruce malinovo-čokoládový, Essence - vím, že tyto limitky mají některé z vás rády (hlavně díky blogerkám). Koupila jsem, našla jsem extréééééémní vůni, která není až tak zlá, ale je fakt strašně výrazná. Nedá se s ním natřít na noc, protože to bych nesnesla. Přes den, taky čenichám co tu kde tak strašně voní a mám pocit, že mě ta vůně pronásleduje :D Účinek tak normál a to, že ho mám doma už dva roky dokazuje, že mě zase až tak nebere. Takže další limitky od Essence...ne, do toho nejdu.

Maska na vlasy Sunflower & Blueberry, Nature Secrets, Oriflame - vypadá jak borůvky (je modrá), má divnou vůni, která může být mixem slunečnice a borůvek (co já vím, ale slunečnice mi velmi nevoní :D). Vlasy vyhladí, celkem se i lesknou, ale žily mi to netrhá. Na tento výrobek mám jediný názor - už si ho nekoupím... (a vlastně ani nevím proč :D).


Produkty, které si koupím za určitých podmínek... :)

Buď najdu jinou vůni/alternativu nebo produkt musím najít na e-shopu, protože není u nás dostupný. Případně...znovu otěhotním :D



Sprchový gel Tai Chi, White Lotus & Green Tea, Rituals - i tato značka mě lákala stejně jako L´Occitane, ale u této možná i zůstanu :) Resp. nějaký ten jejich výrobek určitě ještě vyzkouším. Tento gel byl taky v Ladyboxu a má netypické dávkování - je to vlastně "sprej" a vytváří bohatou pěnu :) Je to úplně jiný požitek ze sprchování. Gelu stačí malinko a při doteku s mokrou pokožkou se hned vytváří pěna, která mě velmi příjemně voní. Miluji totiž zelený čaj a jeho vůni, takže pro mě je to ideál. Manžel zase tvrdil, že takový puch už dlouho z koupelny necítil :D Takže si vyberte. Pokožka byla vždy hladká a voňavá (jen ten manžel se ke mě moc nepřiblížil :D). Toto můžu a určitě ještě něco vyzkouším :)

Anti-perspirant Go Fresh, Pomegranate & Lemon Verbena Scent, Dove - Dove velmi nepoužívám, ale tento anti-perspirant mě zaujal vůní v těhotenství. Měla jsem potřebu najít takový, který mi bude vonět vždy a to v těhotenství byl trošičku problém. I když si nemyslím, že bych měla až tak extrémní čich :) Slibuje "klasicky" ochranu 48 hod. - tak to rovnou říkám, že ani náhodou nedodrží. Aspoň já se potím dost a v těhotenství to bylo snad ještě víc, zvlášť když jsem nabrala 18 kil :) Ale pokožku nedráždí a hlavně - zdálo se mi, že mi vydržel extrémně dlouho a mnohem déle jak jiné antiperspiranty (třeba od Garnieru...ten je vždy hned pryč). Za mě ano, pravděpodobně si ho ještě koupím a možná zkusím jinou vůni :)

Vyživující krém na chodidla se zázvorem a bílým čajem, Foot Works, Avon - značku Foot Works mám celkem ráda a jejich krémy taky. Na moje hroší nožky je to celkem fajn. Zase ale netvrdím, že mám nohy jak miminko :) Naše Sandrička je má opravdu hladší a já toho efektu už asi nikdy nedosáhnu :D Některý z těchto krémů se u nás doma vždy objevuje, takže nevidím důvod proč by tomu tak nemělo být i v budoucnu :)

Ultra jemný šampón na vlasy, Balea MED, DM-drogerie - čas od času vlasům dopřeju bezsilikonovou péči v podobě třeba tohoto šampónu. Sice nevoní (připomíná mi to lepidlo), pění tak přiměřeně (spíš při větším množství), ale za to euro/cca 30 Kč (nevím, za kolik se prodává v ČR, žiju na Slovensku, takže žádné komenty o tom jak neumím přepočítávat kurz ;-)) je to odpovídající produkt. Na druhou stranu když si koupím dražší šampón, který to umí s pokožkou hlavy a nedráždí ji, tak je mi ho líto nanést na celou délku vlasů (díky těhotenství je mám až do pasu). Takže navrch hlavy dám ten dražší a na cca posledních 15 cm tento levnější. Osvědčilo se mi to, neruší se to (snad jen trošku vůní, ale tento rychle z vlasů vyprchá), takže nevidím důvod v tom nepokračovat :)

Masážní balzám proti celulitidě a striím, Enja, Dermacol - používala jsem ho celé těhotenství a používám ho ještě stále. Dermacol mi totiž poslal až 3 výrobky a pomalu všechny končím :) Vůně taková "dermacolácká" (nedokážu popsat, ale po čichnutí mi asi dáte za pravdu), je dost hutný, takže se musí do pokožky pořádně vetřít - což je fajn, protože člověk je nucený proste pořádně promasírovat kritickou oblast. To jestli pomohl...o tom v jiném samostatném článku, ale pokud budu ještě jednou těhotná, tak toto ano :)

Produkty, které si určitě koupím/mám už koupené :)


Tekuté mýdlo na ruce Grapefruit & Milk Protein, Fa - je trošku dražší než např. Balea/Nivea tekuté mýdlo, ale konstatuji, že toto asi bude stálice v naší koupelně. Zvlášť teď v zimě, kdy je potřeba se o ruce trošku více starat. Vůně je dokonalá, konzistence tak akorát - stačí jedno malé pumpnutí. Vydrží dlouho + má antibakteriální efekt. Už máme doma druhé :)

Odličovací tampony z 100% bavlny, Ebelin - už jsem o nich psala tu a jsem jim věrná už asi 8 let (pamatuji si, že na výšce jsem si je kupovala stále). Nemám potřebu hledat jiné a už ani nepřemýšlím, že bych zkusila jiné.

Hydratační tělový balzám s olivovým olejem a květem pomerančovníku, Planet Spa, Avon - o Planet Spa řadě už jsem taky párkrát utrousila nějaké to lichotivé slůvko. Tento krém používáme doma často. Balení je praktické (obal má i využití do budoucna na gumičky do vlasů např.), hydratace potvrzena, roztírání není zatěžující (nevtírám ho jak blázen :D), voní (manželovi opět smrdí :D), cena je celkem přijatelná. Když už tělové mléko od Avonu, tak toto. Jiné bych si u nich nekoupila...to jsem si jistá :)

Balzám na rty Repair, Garnier - výživný, rychle pomůže popraskaným rtům, vydrží dost dlouho a hned se "neslíže" ani ze rtů. Super, přesně toto očekávám od balzámu na rty. Určitě koupím znovu :)

Regenerační tělové mléko, Bambucké máslo, Garnier - velké balení, které vydrží dlouho a nestojí zase až tak moc. Jemná vůně, trošku tekutější než bych si přála, ale na jarní-letní měsíce je ideál (v zimě si raději dopřeju hutnější krémy a hydrataci). Jestli po 7 dnech sníží mojí potřebu natírat se...to nevím, natírám se každý den, protože moje pokožka to vyžaduje. Garnier tělová mléka mám velmi ráda, takže kupuji...i když vždy zkusím jinou "příchuť" :D

A tu je důkaz, že tyto výrobky jsem si opravdu už i koupila. K balzámu na rty jen poznámka, že tento zelený je "slabý" a určitě si tento už nekoupím. Červený ano :) A bohužel i Pomegranate Fa tekuté mýdlo mě až tak nenadchlo (účinkem ano, vůně mi strašně vadí), takže zatím Grapefruit vyhrává :)








A takto vám postupně přinesu i další "zrychlené" recenze...
doma mám totiž ještě slušné zásoby rozpoužívaných produktů :) 

Vaše

PS: všechny produkty až na Dermacol na strie jsou vlastnoručně zakoupené :)

Komentáře

  1. Sprcháč Fleur Chérie mi také nesedl, smrděl mi. Naopak pěna Rituals je úžasná a krémy od Essence mám hodně ráda.
    Budu se těšit na další článek, mám tyhle ráda. Jinak já vždy používám jen jeden produkt od všeho, abych právě neměla x otevřených balení :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ta Rituals je super, jen škoda, že to není tak dostupná kosmetika - teda na Slovensku jsem jí nenašla vůbec :-( Musím ještě posondovat, protože zaujalo mě to :)
      ...a já stále testuju, pak na některé výrobky zapomenu a nebo se mi zdají slabší, tak nějak se k nim nechci vracet...a potom toho mám doma celkem dost :D

      Vymazat
  2. Moc hezky zpracované spotřebováno :-) Tenhle koncept se mi fakt líbí.
    Fleur Chérie od L´Occitane mi moc voní, ve výprodeji jsem si pořídila roll-on. Naopak to bílé tělové mléko od Garnier mi přijde hrozné, dnes jsem na něj zrovna zveřejňovala recenzi :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi ani neříkej...já to bílé tělové totiž ještě nezkoušela, jen mě zaujalo a říkala jsem si, že teď zkusím nějaké jiné :D Saaaaakriš :D

      Vymazat
  3. Telový balzám proti striám/na strie od GS som používala aj ja.Nepomohlo mi to. Kožnej som sa pýtala aj na iný spôsob ako sa zbaviť strií-vravela, že existujú injekcie, ktorými sa to dá krásne vyplniť-no pri cene a zvážení mojich výkyvov hmotnosti som túto cestu ihneď zamietla. :) Vyskúšam ten od Dermacolu, ale na existujúce strie mi to už bude asi prd platné :/

    OdpovědětVymazat
  4. Dove mam velmi rada.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  5. Veru tak Ebelin Odličovacie tampóny sú tie najlepšie na svete, skúšala som už všeličo a toto je najlepšie čo na trhu dostať.

    OdpovědětVymazat
  6. Jupíí, ani jednu věc z těch nežádáných nemám :-D Balzám od Garieru mám růžový a ten není špatný, ale vadí mi v něm třpytečky.. Ony nejsou moc vidět na rtech, ale škrábou :-D Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  7. Ten lůj jsem taky měla. Loni jsem na to strašně trpěla, měla jsem popraskaný koutky takovým stylem že to vypadalo jako když mám lepru a tohle jediný mi pomohlo:)

    OdpovědětVymazat
  8. Z výše uvedeného jsem měla jen odličovací tamponky a ty jsou super, kupuji pravidelně.
    Recenze kosmetiky

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky